Kruikenclips

Gepubliceerd op Tuesday 19 January 2016 19 January 2016

Kruikenclips

Dat Kruikenstad weet hoe het carnaval moet vieren is al tientallen jaren helder en daar kan ook niemand omheen. Maar wisten jullie ook dat wij ontzettend veel carnavalsmuziek maken als Kruiken?

Om onze Kruikensound een extra boost te geven hebben we een verzameling gemaakt van clips gemaakt door Kruiken.
Het kan altijd zijn dat we een nummer of artiest missen, stuur deze dan vooral naar ons in!
Alle carnavalsplaten 2016

“De vakman” Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten.   
Ferry, een welbekende Kruik in zowel Tilburg als ver daarbuiten. 

CV De Jassen ft DJ Coenio – Heel het cafe schiet uit zijn panty
Een jonge CV (2012), maar nu al met vele hits op hun naam. Dit is hun laatste nummer, maar je gaat ze overal tegenkomen deze carnaval, is het niet fysiek, dan wel uit de boxen!

Veul Gère – Wa Trèkte Aon?! (Meej Carnaval!)
Wellicht wel de bekendste carnavalsvereniging van Kruikenstad. Je zal vast niet alle leden kennen, maar 100% zeker dat je minimaal een van hun nummers kent. Afgelopen jaren ook landelijk doorgebroken met nummers als “Grozzie” en “Onze Auto Rijdt Op Alcohol”. Deze heeren zetten Kruikenstad zeker op de kaart!

Guus Meeuwis Drink schrobbelèr
De bekendste Kruik van ons allemaal. Heeft weinig nummers in het carnavalssegment, maar die paar nummers die hij heeft, zijn stuk voor stuk klassiekers geworden. Zo ook deze; Schrobbeler. Misschien wel ons grootste (legale)exportproduct!

Decibel – Slaoi meej aai meej juin meej èèrrepel
Een klassiekertje uit de jaren 90, maar nog steeds ontzettend veel gedraaid door heel Brabant. Soms vergeten mensen nog wel eens waar deze vandaan komt; Kruikenstad! 

Koos en de Donderstenen – Uren door (wij gaan niet slapen)
Het tweede nummer van deze heeren, ook uit Kruikenstad. Zij hebben in hun eentje een nieuw carnavalsgenre geintroduceed; Happy Hoempapa zoals ze het zelf noemen. Lekker up-tempo, herkenbaar voor jong en oud en oh zo aanstekelijk. Hopelijk volgt er nog veel meer!

Virus & Ferry van de Zaande – Ik zèè zo zat as un pinneke
Virus, een zeer bekend orkest en Ferry van de Zaande in duet. Tja, dat moest natuurlijk een hit opleveren, en dat deed het ook! Inmiddels behoort het nummer tot de “klassiekers”, maar nog veel gedraaid en hoort daarom ook echt thuis in de bibliotheek van Kruikenclips. 

CV Kaaw Buffet – Zèmme dan
De heeren en dames van Kaaw Buffet hebben dit jaar het Blèrconcours gewonnen met dit nummer en hebben daarmee een plek veroverd in het vaste carnavalsoevre van Kruikenstad. We zijn nu al benieuwd wat ze volgend jaar gaan insturen!

Peter Smulders & Veul Gère ft. Dj Coenio – Doe de Doedelzak!
Helaas is Peter Smulders er niet meer, maar gelukkig zijn grote verzameling van prachtige carnavalsplaten nog wel! Samen Veul Gère en Dj Coenio (allemaal Kruiken) heeft hij lang geleden deze plaat gemaakt en we horen ‘m nog zeer gère!

Pater Achterham ft. De Hofkapel – Ja Ja, Ik Voel Het Al (Kruikenstad)
Is het Kruikenstad? Wellicht niet, maar hij zingt wel over Kruikenstad! 

Bas Hutten & DJ Stefun – Prins met twee grote veren
We zijn nog niet erg bekend met Bas Hutten en Dj Stefun, maar het zijn duidelijk Kruiken en ze hebben een nieuwe plaat geschreven voor carnaval 2016, dus ze mogen niet ontbreken. 

Kaaj Gaaaf en Ginne Graot
Winnaars van het Blèrconcours in 2011. Niet de beste opname, maar wel een goed nummer!

https://www.youtube.com/watch?v=eEVkiAMtNAw

CV de Steunzolen
Afgelopen jaar hebben ze de publieksprijs bij het Blèrconcours in ontvangst mogen nemen. Dit jaar tevens 55 jaar! Volgend jaar weer een nieuwe plaat? Wie weet, wij hopen van wel. 

Dennis de Bengel – Flink zijn

CV Effedereut Toverkracht 2016 

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?