Kruikenpaar gezocht!

Gepubliceerd op Wednesday 21 October 2015 21 October 2015

Wil jij met jouw carnavalsvereniging een onvergetelijk carnaval beleven? Zoek dan een andere vereniging en geef je carnavalsseizoen een boost.
Vorm met elkaar het Kruikenpaar!

Waarom dat zo leuk is?

  • Je heb een carnavalservaring om nooit te vergeten;
  • Je leert veel nieuwe carnavalsvierders kennen;
  • Kortom: je hebt veel meer plezier.

Veul Sjaans en Kaaw Buffet
In 2015 leverden CV Veul Sjaans en CV Kaaw Buffet met veel plezier het Kruikenpaar. Op carnavalsmaandag werden Sjaan Laait en Kaaw Peer door Prins Robèrt d’n Irste in de onecht verbonden. De ‘Kruikenbruiloft’ vond dat jaar plaats middenin Kruikenstad, op de Korte Heuvel na de Kruikenviering. De Korte Heuvel stond bomvol goedgehumeurde Kruiken en Kruikinnen.

’t Kost wè, maor dan hèdde ok wè
Het kost vooral iets meer tijd. Maar die verdien je terug in plezier. Voorafgaand aan de Kruikenbruilfoft organiseerden de twee carnavalsverenigingen verschillende activiteiten met elkaar en voor elkaar, maar vooral voor andere Kruiken en Kruikinnen. Het hoogtepunt was het gezamenlijk vrijgezellenfeest. Met honderden andere feestvierders trokken ze tijdens een kroegentocht door Kruikenstad. Op de maandag tijdens carnaval hadden de twee vereniging een prominente plek tijdens de Kruikenviering en een feestelijke receptie op de Korte Heuevel. Al met al heeft het de twee verenigingen een bijzonder carnavalsseizoen opgeleverd.

Tradities
Als carnavalsvereniging kom je in een lange traditie van Kruikenparen terecht. Al vanaf 1979 (oude Kruikenparen) leveren verenigingen de bruid en bruidegom van het Kruikenpaar. Zijn jullie de volgende?

Aanmelden en foto’s
Ben je enthousiast geworden? Meer informatie nodig? Ken je een geschikte vereniging of orkest? Mail met communicatie@kruikenstad.nl

Bekijk hier uit 2015 de foto’s van het vrijgezellenfeest en de foto’s van de Kruikenbruiloft.

kruikenpaar 2014

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?