Maak kennis met het Kruikenpaar 2018: Jet Tis wè en Bastiaan van Douwe tot Zuige

Gepubliceerd op Saturday 9 December 2017 9 December 2017

Hoe komt het zover dat jullie het Kruikenpaar van 2018 zijn?

“Wij van CV Jè jè, tis wè zijn benaderd door de Carnavalsstichting om één deel van het Kruikenpaar te vormen. Wie onze wederhelft werd, mochten we zelf kiezen. Dat was zo bekeken want wij wisten al wel met wie wij in d’n onecht verbonden wilden worden: CV de Douwzuigers!”

Allebei de verenigingen zijn in 2015 gestart en houden residentie naast elkaar. Jè jè, tis wè heeft als residentie café Hoegaarden en de Douwzuigers zitten bij de buren, café de Baret.

Al snel werd Linda van CV Jè jè, tis wè gevraagd om in d’n onecht verbonden te worden en na wat wikken en wegen besluit ze er vol voor te gaan. “Als je het doet, moet er een klik zijn én wil ik goed aanpakken.”

Toen ze haar toekomstige bruidegom voor het eerst ontmoette was die klik er gelijk. Ook Bas van CV de Douwzuigers beaamt dit vol enthousiasme.

Hoe brengen jullie jezelf onder de aandacht?  

Voor 11/11 hebben beide CV’s duizenden wasknijpers beschilderd. Ja, duizenden. “Het is makkelijk om een gadget of iets ludieks op internet te bestellen, maar dit is zoveel persoonlijker én ook enorm leuk om samen te doen.” aldus Linda.

De wasknijper die een kussend paar uitbeeldt hebben zij tijdens 11/11 uitgedeeld. Niet alleen werd die dag het carnavalsseizoen officieel geopend, het Kruikenpaar van 2018 is daarmee ook een feit!

Wat willen jullie dit seizoen anders doen?

CV Jè je, tis wè en CV de Douwzuigers hebben een button van het Kruikenpaar 2018 laten maken. Ze vragen met deze button aandacht voor het Ronald McDonaldhuis waarbij de opbrengst volledig aan het Ronald McDonaldhuis wordt geschonken.

Tijdens alle evenementen waarbij zij aanwezig zijn kun je deze button aanschaffen en hiermee een donatie* aan het goede doel schenken.

Maar dat is natuurlijk niet het enige, Jet en Bastiaan willen heel graag laten zien dat het Kruikenpaar een springlevende traditie is die vooral niet stoffig of oubollig is! Ze willen alle Kruiken en Kruikinnen laten meevieren zodat het één groot feest wordt.

Aanstaande zondag is het zover, de verloving van het Kruikenpaar

Zondag 10 december vieren Jet en Bastiaan hun verloving bij café Hoegaarden. Tussen 13.00 en 13.45 uur zijn alle verenigingen welkom om het bruidspaar te feliciteren. Om 14.00 uur brengt niemand minder dan Prins Etienne d’n Irste en zijn gevolg een bezoek aan het Kruikenpaar.

Daarna barst het feest los met orkesten en een aantal artiesten.

Bij een bruiloft hoort ook een vrijgezellenfeest..

Voor beiden uiteraard nog een complete verrassing wat zij tijdens het vrijgezellenfeest gaan doen! Het enige dat het paar weet is dat zij op 3 februari tijdens het Proefblaoze acte de présence moeten geven. Maar dat het een geweldig vrijgezellenfeest wordt, daar is geen twijfel over mogelijk.

Kunnen jullie alvast een tipje van de sluier oplichten voor de grote dag, de Kruikenbruiloft?

De datum staat vast, maandag 12 februari zal het Kruikenpaar 2018, Jet tis Wè en Bastiaan van Douwe tot Zuige in d’n onecht verbonden worden. De bruiloft vindt plaats op het Kruikenpleintje (Piusplein) en wordt één groot feest met verschillende artiesten.

Op de dag van de Kruikenbruiloft, nadat het echtpaar in d’n onecht verbonden is, brengen beide CV’s samen een bezoek aan het verzorgingstehuis ’t Laar. Een prachtig initiatief!

Lieve Jet en Bastiaan, wij wensen jullie een fantastische tijd!

*De button van het Kruikenpaar kost € 2,- en wordt verkocht tijdens alle evenementen waarbij CV Jè jè, tis wè en DV de Douwzuigers aanwezig zijn. De gehele opbrengst wordt aan het Ronald McDonaldhuis geschonken. Bekijk hier het filmpje over dit initiatief.

 

 

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?