Kruikenstad in Koor schuift een dag op!

Gepubliceerd op Monday 8 February 2016 8 February 2016

Kruikenstad in Koor schuift een dag op!

Wind spelbreker voor de maandagavond

Verschillende evenementen in Brabant moesten er al aan geloven: de wind zorgt er voor dat ook Kruikenstad in Koor afgelast moet worden. Er is echter meteen een alternatief voorhanden. Eén dag later op dinsdag 9 februari 2016 zal om 20:11 uur alsnog het meezingspektakel op d’n Heuvel in Kruikenstad gehouden worden.

Veiligheid voorop

Op maandagavond wordt windkracht 8 verwacht. De organisatie vindt het onwenselijk bezoekers en deelnemers aan risico’s horende bij deze windkracht bloot te stellen. De veiligheidsregels schrijven eveneens voor dat vanaf windkracht 7 geen deelnemers meer op het podium mogen verschijnen. Dit maakt dat doorgang van het evenement niet mogelijk is op de maandagavond. Gelukkig hebben wij alle betrokkenen bereid gevonden om morgen dit geweldige feest toch door te kunnen laten gaan!

Opzet onveranderd

Kruikenstad in Koor is het enige openbare carnavalsevenement wat een eigen harmonieorkest heeft: het Groot Kruikenstad In Koor Harmonieorkest. Op schermen is de tekst van de liederen zichtbaar. Dirigent Dirk van de Weijer, presentator Rogier van de Ven en veurzangers Jan Eijsermans en Rogier van Bossum nemen alle aanwezigen mee langs de hoogtepunten uit het carnavalsrepertoire. Zowel de klassiekers uit het carnavalsverleden als de hedendaagse krakers komen langs.

Kruikenkroegen gewoon open, andere activiteiten gaan gewoon door!

Ondanks het verplaatsen van Kruikenstad in Koor zal de horeca op maandagavond open zijn. De verschillende activiteiten in de kroegen vinden gewoon doorgaan.

Van Kruikenstad in Koor naar Et Sebiet

Het laatste evenement van Kruikenstad is traditioneel Et Sebiet waarmee het carnaval wordt afgesloten. Kruikenstad in Koor zal daarom naadloos overlopen in Et Sebiet. Bezoekers van Kruikenstad in Koor kunnen daarom meemaken dat de Kruikenzeiker van de sokkel gaat en het nieuwe motto voor 2017 bekend gemaakt wordt door Prins Robèrt d’n Irste.

Heel Brabant welkom

Kruikenstad in Koor wordt meer en meer bezocht door carnavalsvierders van buiten Kruikenstad. Niet alleen alle Kruiken en Kruikinnen maar ook Oeteldonkers, Lampegatters en Kielegatters verenigen zich op d’n Heuvel in Tilburg om te verbroederen door carnavalesk gezang. Zeker nu er meerdere evenementen in Brabant zijn afgelast, zijn bezoekers van heel Brabant meer dan welkom in Kruikenstad.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?