Kruikentip: hoe vier je thuis carnaval?

Gepubliceerd op Monday 8 February 2021 8 February 2021

Carnaval zonder de gezelligheid in de stad, de polonaise met duizenden en de knuffels met andere Kruiken en Kruikinnen; ja, het wordt dit jaar heel anders. Maar carnaval is een gevoel en dat kunnen we ook vanuit thuis nog vieren. Of zoals Veul Gère het al zei; “niet samen, da’s apart..”

Wij gaan je iedere carnavalsdag van een Kruikentip voorzien, zodat jij je dag alsnog carnavalesk door kan komen. Van een overzicht van alle online evenementen, tot luistervoer in de vorm van podcasts en playlists vol krakers; je gaat ze iedere dag vanaf 11:11 op onze website en social media vinden!

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we nu alvast even 11 puntjes onder elkaar gezet die je in huis kan halen. Let op: als je de spullekes uit onze webshop op tijd in huis wil hebben, raden we je aan deze uiterlijk woensdag te bestellen!

1. Groen-oranje vlag
Dit item mag natuurlijk niet ontbreken. Met deze vlag aan je gevel laat jij de hele wereld zien dat jouw groen-oranje vlammetje nog altijd brandt. Je haalt ‘m in onze webshop, waarin je ook een straatpakket kan vinden; 25 vlaggen om de hele buurt aan te kleden. Dat is pas Samen groen-oranje!

2. Groen-oranje sjaal
De straat is aangekleed; check. Nu jij zelf nog. En dan begin je natuurlijk met de schônste sjaal van het land. Past bij iedere outfit!

3. Groen-oranje muts & handschoenen
Brr, het is verrekes koud geworden afgelopen dagen. We got you: met deze bijpassende muts & handschoenen heb jij het niet meer koud èn loop je er natuurlijk helemaal fashion bij.

4. Groen-oranje sokken
Het nieuwste mode-item van spulleke. Met deze vrolijke sokken hos jij uren door je woonkamer. In dè kleuren van het seizoen, aldus Fred van Leer.

5. WeAr Tilburg
Tilburg.com, Ondernemersfonds Tilburg, Ollie’s en Marketing Tilburg staken de koppen bij elkaar en komen met dit ontzettend toffe stukje merchandise; truien, shirts en totebags met daarop een illustratie van alle Tilburgse horecazaken. Dus hup support die residentie van je CV en bestel met z’n allen deze unieke items!

6. Prentenboek
Lees je kinderen voor uit dit kleurrijke prentenboek, speciaal geschreven voor kleine kruiken en kruikinnen. Het verhaal vertelt over hoe carnaval in Kruikenstad gevierd wordt en waarom samen leuker is dan alleen.

7. Schrobbelèr
De kinderen in slaap gekregen met het prentenboek? Mooi, dan is het nu papa- en mama-tijd. En hoe trap je dat nou beter af met een lekker koud Schrobbelérke!

8. Drinken
Zeer belangrijk; blijven hydrateren. En dat haal je dan bij voorkeur bij de Tilburgse horeca natuurlijk. Wat denk je bijvoorbeeld van de Kruikenbox van Kraft? Of de Q-Kruikenbox van Gastrobar Rix, Jaxx Marina, Stadsbrouwerij 013 en Karakter? En zo zijn er nog diverse zaken waar je heerlijke speciaalbiertjes kan bestellen!

9. Eten
Het een kan niet zonder het ander. Er moet natuurlijk ook gegeten worden en ook daarvoor kan je een van de vele Kruikenkroegen raadplegen. Bestel je lunch, diner of snacks èn steun de locale horeca, we kunnen het niet vaak genoeg herhalen in deze rare tijd. En laten onze vrienden bij Tilburg.com daar nou een handig overzichtje voor hebben gemaakt!

10. Live-verbinding
Carnaval vier je natuurlijk samen. En die verbinding leg je dit jaar via een scherm. Zoom, Teams, Skype, Houseparty, Facetime; er zijn natuurlijk veel opties. Spreek vooraf met je CV af via welk programma jullie elkaar gaan zien en zorg dat alles al klaar staat, zodat je vrijdag meteen samen kan beginnen!

11. Profielfotokader
En last but not least; online laat je natuurlijk ook zien hoe groen-oranje je bent. Dat kan je doen door het officiële Kruikenstad-kader op je Facebook-profielfoto te plaatsen. Klik hier om dat meteen te doen!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?