Kruikentip: Online Evenementen

Gepubliceerd op Friday 12 February 2021 12 February 2021

Carnaval zonder de gezelligheid in de stad, de polonaise met duizenden en de knuffels met andere Kruiken en Kruikinnen; ja, het wordt dit jaar heel anders. Maar carnaval is een gevoel en dat kunnen we ook vanuit thuis nog vieren. Of zoals Veul Gere het al zei; “niet samen, da’s apart..”

Wij gaan je iedere carnavalsdag van een Kruikentip voorzien, zodat jij je dag alsnog carnavalesk door kan komen. Van een overzicht van alle online evenementen, tot luistervoer in de vorm van podcasts en playlists vol krakers; je gaat ze iedere dag vanaf 11:11 op onze website en social media vinden!

De Kruikentip van vandaag: Online Evenementen

Carnaval 2021 zal zich vooral online afspelen. Van bingo’s tot quizen; er zijn door de Kruiken en Kruikinnen (en daarbuiten) dit jaar enorm veel leuke evenementen bedacht en daarom zetten we dus even 11 stuks voor je op een rijtje!

1. 3 Uurkes Vurraf (vrijdag 12 februari – 15:00)
Voor veel mensen een gebruikelijke opening van carnaval; 3 Uurkes Vurraf. Dit jaar in een corona-proof setting alsnog gewoon te zien bij Omroep Brabant.

2. CarnavalsBingo (vrijdag 12 februari – 20:11)
De Vos en de Craen organiseren een carnavalsbingo vol muziek, spelletjes, turborondes en improvisaties. Deelnemen is gratis en het programma is avondvullend; stuur je naam, 06-nummer en mailadres naar info@devosendecraen.nl om mee te doen!

3. Kermis FM Kruikenstream (zaterdag 13 februari – 15:11)
Het team van Kermis FM gaat vanuit Bar Leonardo de gehele zaterdag voorzien van een Kruikenstream; van 15:11 tot in de late uurtjes zie je presentatoren Thomas van Groningen & Mark Versteden, draait DJ De Manager, worden er spelletjes gespeeld en is er een Zoom-wall, zodat je kan inbellen!

4. De Flügel Carnavalsshow (zaterdag 13 februari – 15:30)
Deze grote carnavals livestream zal ongetwijfeld een gezellige boel worden. Je ziet optredens van oa DJ Coenio, Feestdjruud, Wilbert Pigmans, René Le Blanc en Immer Hansi, er is een prijzenrad en je kan meedoen aan een shottraining. Onze extra tip: wij vervangen dat roze goedje lekker voor een Schrobbelèrke.

5. De Grote Carnaval Livestream (zaterdag 13 februari – 18:30)
Partyfriex, Peter Loree, Dennis Beso, Claploopers, Jouri Plaizier, De Dronkedaorissen en Tommy Santo’s Muziek Bingo brengen je een bomvol programma vol optredens en een bingo op zaterdagavond.

6. Carnaval 2021: Livestream De Paris & Manana (zaterdag 13 februari – 21:00)
Een vol programma met special guests, stamgasten uit het verleden en het heden, muziekoptredens van o.a. Peter Selie, rare spelletjes, een buut van top tonprater Ludo van Vliet. Ticket kost een tientje, maar daar krijg je 5 uur aan entertainment voor terug en je steunt er bovendien een Kruikenkroeg mee.

7. Carnavalsconcert philharmonie zuidnederland (zondag 14 februari – 11:00 & 16:30)
Carnaval in Brabant en Limburg zijn normaal gesproken twee verschillende feesten. Dit jaar slaan de provincies de handen ineen. Onder leiding van dirigent Enrico Delamboye geeft het orkest philharmonie zuidnederland een mooi carnavalsconcert vol carnavalskrakers en klassieke muziek. Dit wordt zondag tweemaal uitgezonden op Omroep Brabant.

8. ’T Opstoetje (zondag 14 februari – 14:11)
Geen optocht was geen optie voor CV Tis Veur Mekoar en dus bedachten ze iets leuks; een miniatuur optocht op playmobil-formaat! Vele creatieve Kruiken en Kruikinnen staken de handen uit de mouwen en zo rijden er maarliefst 52 wagens mee. Je kijkt zondag vanaf 14:11 live mee op Omroep Tilburg.

9. Veul Gère & Friends (Zondag 14 februari – 20:11)
Onze Tilburgse trots der carnavalskneiters kan het toch niet laten dit jaar niks van zich te laten horen. Onder de naam Veul Gère & Friends nemen ze je huiskamer zondagavond over, samen met een hele lijst aan bevriende artiesten. Een ticket voor de livestream kost 1,11, dus daar hoef je het ook niet voor te laten..

10. Kruiken Thuis Sing Along (maandag 15 februari – 20:00)
De maandagavond staat in Kruikenstad normaal natuurlijk in het teken van Kruikenstad in Koor. Dit jaar zing je mee vanuit jouw huiskamer met de ‘Kruiken Thuis Sing Alone’. Een interactieve meezingconcert van Wijn bij de Water, Nostalgieten, Bennie Bekend en Veul Sjaans.

11. Bekendmaking motto 2022 (dinsdag 16 februari – 23:11)
Traditiegetrouw maken we tijdens Et Sebiet het nieuwe motto voor het volgende carnavalsseizoen bekend. Ook in een raar jaar houden we deze traditie in stand en dus vertellen we Kruikenstad op dinsdag onder welk motto we volgend jaar weer samen polonaise kunnen lopen! Houd onze socials in de gaten..

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?