Kruikentip: Podcasts & Löstervoer

Gepubliceerd op Saturday 13 February 2021 13 February 2021

Carnaval zonder de gezelligheid in de stad, de polonaise met duizenden en de knuffels met andere Kruiken en Kruikinnen; ja, het wordt dit jaar heel anders. Maar carnaval is een gevoel en dat kunnen we ook vanuit thuis nog vieren. Of zoals Veul Gere het al zei; “niet samen, da’s apart..”

Wij gaan je iedere carnavalsdag van een Kruikentip voorzien, zodat jij je dag alsnog carnavalesk door kan komen. Van een overzicht van alle online evenementen, tot luistervoer in de vorm van podcasts en playlists vol krakers; je gaat ze iedere dag vanaf 11:11 op onze website en social media vinden!

De Kruikentip van vandaag: Podcasts & Löstervoer


Er is dit jaar veel leuke content in de vorm van podcasts uitgekomen. Lekker luisteren naar verhalen over carnaval. Zo had Andere Tijden een mooie aflevering over de geschiedenis van carnaval:

Andere Tijden:

Ook Omroep Brabant maakte een serie podcasts. Onder de noemer ‘Het gevoel van..’ gingen ze dieper in op onder andere de kleding, de orkesten en kapellen en tonpraoten.

Omroep Brabant:

Drie Tilburgse artiesten hebben als ‘Kiele Kiele’ een reeks podcasts gemaakt, waarin de lol de belangrijkste factor is. Ze doen experimentjes met Schrobbelèr, belletjes met artiesten als Lamme Frans en Veul Gère en bespreken carnavalskrakers van dit jaar.

Kiele Kiele:

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…