Leger des Dweils en Fiesta Servessa pakken de titel Kruikenkraker van 2024

Gepubliceerd op Sunday 7 January 2024 7 January 2024

Het nummer ‘Met mijn kop in de wolken’ van Leger des Dweils en Fiesta Servessa is gisterenavond verkozen tot Kruikenkraker 2024. Dat betekent dat zij zichzelf een jaar lang KruikenKrakerZangers mogen noemen. Het nummer wordt het hele carnavalsseizoen door de hofkapel gespeeld bij binnenkomst van Prins en gevolg.

Zumme Zinge?
Dit jaar vond liedjeswedstrijd ‘Zumme Zinge?’ plaats op de mainstage van Poppodium 013 en dat was een succes! Honderden kruiken en kruikinnen genoten van en avond vol muzikale acts. Dit jaar stond er weer een sterk deelnemersveld met een aantal nieuwekomers, maar ook oud-winnaars en titelverdediger CV MSVDBFK. Uiteindelijk koos de jury, onder leiding van Radio 3FM-dj Rob Jansen, voor het nummer ‘Met mijn kop in de wolken’.

Met mijn kop in de wolken
Het nummer ‘Met mijn kop in de wolken’ werd bedacht en geschreven door Gerard Korthout. De uitvoering werd gedaan door zangeres Marieke Jacobse, onder begeleiding van Leger des Dweils en Fiesta Servessa. “Het begon als een grap met Marieke, Fiesta Servessa en Leger des Dweils aan de bar, nog voor corona. We vonden in elkaar een gezellige combinatie”.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?