Lesprogramma Carnavalsstichting Tilburg

Gepubliceerd op Wednesday 15 July 2015 15 July 2015

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hoewel de zomervakantie nog van start moet gaan, kunnen basisscholen uit Tilburg zich nu al inschrijven voor het Kènderwaogeslouwe en de leskist!
Meldt uw school voor deze activiteiten aan bij Cultuur in School Tilburg (CiST). Voldoet uw school aan de voorwaarden van CiST, dan komt uw school in aanmerking voor gratis busvervoer naar het Kènderwaogeslouwe. Geef uw school nu snel op!![/vc_column_text][vc_separator color=”grey” align=”align_center”][vc_column_text]Carnavalsstichting Tilburg heeft een lesprogramma voor scholen ontwikkeld waarvoor u zich gratis aan kan melden via educatie@kruikenstad.nl. De Carnavalsstichting Tilburg biedt scholen de mogelijkheid om binnen de culturele discipline cultureel erfgoed, de kinderen kennis te laten maken met het Tilburgs carnaval. De inhoud van het aanbod richt zich op het overdragen van kennis over de oorsprong van carnaval in Tilburg en de bijbehorende rituelen. Dit middels het aanbieden van een leskist en de bijbehorende lesmap en een bezoek aan de bouwhal waar de grote wagens voor de optocht worden gemaakt. Voor allebei de activiteiten kunt u zich apart opgeven, echter zit er op het aantal inschrijvingen voor de leskisten en de aanmeldingen voor het bouwhalbezoek wel een begrenzing.

Lesmap & leskist
In de lesmap zult u speels-educatieve opdrachten vinden die zowel in uw aardrijkskundelessen, geschiedenislessen als drama-, teken- en muzieklessen ingezet kunnen worden.

De leskist bevat materialen ter ondersteuning van de lesmap. In deze kist zitten onder andere onderscheidingen, een steek, carnavalsmuziek op cd, materialen om de klas / school mee te versieren, informatieve boeken over het bouwen van carnavalswagens en verkleedkleding voor de kinderen.

Bouwhal
Het bouwhalbezoek geeft de kinderen de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij het bouwen van wagens voor de grote optocht. Groepen kinderen worden rondgeleid in de bouwhal, waarbij zij een instructie krijgen in een hiervoor ingericht lokaal, rondgeleid worden en tevens uitleg krijgen van leden van verschillende carnavalsverenigingen die tijdens het bezoek aan de wagen aan het werk zijn. De bouwers vertellen trots en met kennis van zaken over hun werk, de kinderen ervaren ter plaatse de grote hoeveelheid kennis en werk die nodig is om een grote wagen te bouwen. Ook wordt aandacht geschonken aan veiligheidsaspecten tijdens en rondom de optocht en mogen kinderen zelf aan de slag met een creatieve activiteit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…