Maandagavond = Kruikenstad in Koor

Gepubliceerd op Monday 27 February 2017 27 February 2017

Verbroedering en niets dan feest op d’n Heuvel

Meezingteksten

Wat klein en bescheiden begon, is uitgegroeid tot een van de grootste en best bezochte publieksevenementen tijdens carnaval. Op maandagavond is het tijd voor Kruikenstad in Koor (KIK) en mag iedereen (met of zonder zangtalent) lekker meelallen en meedeinen op de mooiste evergreens en de vetste actuele carnavalshits. “Wat voor mij ooit begon met 250 bezoekers in de vrieskou, is nu een geliefd evenement voor heel veel Kruiken en Kruikinnen én voor feestgangers van buiten de stad”, aldus Rogier van Bossum die al sinds 2009 als zanger verbonden is aan het evenement. Hij en de andere vrijwillige organisatoren van KIK maken zich op voor alweer de achtste editie. En het wordt zeker weer een prachtig feest met heel veel gezelligheid!”

582699_599207083427050_1652014753_n

Geliefd in heel Brabant
Dat KIK ook buiten de stadsgrenzen populair is, ondervond de organisatie vorig jaar. Rogier: “In verband met de storm moesten we noodgedwongen afgelasten. Op social media zagen we heel veel reacties van mensen die wilden komen of al onderweg waren vanuit heel Brabant. Ja, dat was een teleurstelling! Maar de volgende dag was werkelijk geweldig, want iedereen had zo hard zijn best gedaan om het te laten doorgaan. Met succes!” Dit jaar zal het niet gaan gebeuren, want de weersvoorspellingen zijn vooralsnog goed. “We hebben afgelopen maandag voor het laatst gerepeteerd en zijn er helemaal klaar voor. Zowel ik en mijn medevoorzangers Jan Eijsermans en Rogier van de Ven als het 45 leden tellende orkest. Het repertoire is behoorlijk steady, maar er zijn ook weer enkele nieuwkomers die onder andere door een poll op social media zijn toegevoegd. Denk aan ‘Mien, waar is mijn feestneus?’ en Den Egelantier. Ook de nieuwste hit van Veul Gère, Liever schuin erin dan recht d’r neffe’, mag niet ontbreken en een mooie toevoeging is ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij. Variatie genoeg: van deinen tot dansen en springen.”

535916_599206333427125_472766886_n

Trouwe fans
Zoals ieder jaar zijn er verrassingsoptredens, de spreekwoordelijke kers op de taart. “Ook dit jaar zal het publiek gegarandeerd weer uit zijn dak gaan!” Wat Rogier betreft kan het niet snel genoeg maandagavond 20.00 uur zijn. “Het is geweldig om dat publiek te zien, al die groen-oranje sjaals en dat enthousiasme. Ieder jaar zijn de eerste twee rijen gevuld met echte fans. Ze staan er als eerste en gaan als laatste weg. Prachtig vind ik dat. Het is echt ultiem genieten.”

69284_599207023427056_1899702309_n

Stem sparen
Rogiers agenda is voor en tijdens carnaval aardig gevuld. Want naast de intensieve voorbereidingen voor KIK, is hij op zondag van de partij om bij Omroep Brabant d’n Opstoet te verslaan. “Dat doe ik nu voor de negende keer. Natuurlijk drink ik daarna een gezellig biertje, maar ik weet dat ik mijn stem moet sparen. Dus tot maandagavond elf uur, doe ik het relatief rustig aan. En na het grote feest op het podium, proosten we met z’n allen backstage. Daarna gaat ieder zijn eigen weg en zitten mijn taken erop. Dan ben ik te vinden bij Café Karel, want ik ben gek op livemuziek. Maar voordat ik daaraan kan denken, eerst nog het podium op en met iedereen van vóór en achter de schermen weer een onvergetelijke avond neerzetten. Ik heb er superveel zin in!”

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?