Nieuw bestuur Carnavalsstichting 2016-2017

Gepubliceerd op Wednesday 11 May 2016 11 May 2016

Op woensdag 11 mei 2016 heeft de vergadering van Collegeleden ingestemd met de installatie van een nieuw bestuur. Dit gebeurde echter niet voordat Jean Thijs en Dennis Schoormans als bestuurslid en voorzitter werden bedankt voor vier en zes volle jaren inzet. Beide heren, ontzettend bedankt. Ook bedankt voor de inspirerende woorden van afscheid.

Het nieuwe bestuur is na de vergadering als volgt samengesteld.

Freek Verhaaf (voorzitter)
Bart Kleintjes (secretaris)
Mark Lenaerts (penningmeester)
Ton van der Aa (bestuurslid)
Bram van Dun (bestuurslid)

Nieuw toegetreden tot het bestuur zijn:
Tijmen Bergen (bestuurslid)
Ton Gimbrère (bestuurslid)

Allen, proficiat!

Ton Gimbrère en Tijmen Bergen stellen zich hierbij voor aan Kruikenstad.

Tijmen Bergen
In 1998 kwam deze Zeeuwse importbrabo voor zijn studie naar Kruikenstad. Hij verpandde zijn hart aan unne echte Kruikin én aan de stad. Onder het motto ‘Ge wit ôot noot nie’ werd hij Dokmardeur en viert nu alweer ruim 11 jaar met alle andere Kruiken en Kruikinnen met veel enthousiasme carnaval.
Tijmen is inmiddels unne echte Kruik te noemen, want vanaf de oprichting drie jaar geleden maakt hij deel uit van CV Kaaw Buffet. Met dit clubje draagt hij zijn steentje bij aan het openbaar carnaval in Kruikenstad. Deze jonge club carnavalesque vrienden leverde in 2014 het Kruikenpaar en wonnen in 2015 het Blèrconcours met de kraker Zèmme dan!. Daarnaast zette hij zich de afgelopen 2 jaar als lid van de communicatiecommissie van de Carnavalsstichting Tilburg in voor de PR en promotie van Kruikenstad binnen én buiten Kruikenstad. Ook is hij al ruim 4 jaar als bestuurslid van de Stichting Roze maandag betrokken bij de Tilburgse Kermis. Tijmen is getrouwd met Nathalie, gaat graag wandelen met hond Tommie en heeft een eigen bedrijf in tekst en communicatie.

Ton Gimbrère
3 x 11 jaar geleden zette Ton (58 jaar) zijn eerste stappen in het openbaar carnaval. Als lid van de lijfwacht bij Prins Jan d’n Twidde (Jan Melis) raakte hij besmet met het Groen-Oranje virus van Kruikenstad. Daarna was hij voorzitter van de Raad van XI bij maar liefst drie prinsen: Dimpel d’n Irste, Gé d’n Irste en Rein d’n Irste. Na een jaartje adempauze trad hij toe tot het bestuur van de Carnavalsstichting in de rol van vice-voorzitter. In 1993 nam hij afscheid van zijn bestuurlijke taken en werd lid van commissies, zoals Fondsenwerving, Kruikenconcert en Protocol. Ton was bij Prins Joost d’n Irste 2 jaar Chef du Pap en met de Knopperts van Toen viert hij carnaval. Als de ‘Heintje Davids’ onder de bestuursleden maakt hij na bijna 25 jaar zijn come-back in het bestuur. Daar zorgt hij voor een stevig portie carnavalservaring en kennis van de stad. ‘Carnaval is een prachtig feest waaraan iedereen mee kan doen en dat moet zo blijven’! Tilburger Ton is horeca-ondernemer, getrouwd met Charlotte en samen hebben ze vier carnavalvierende kinderen.

IMG-20160511-WA0016

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?