Nieuwjaarsgroet van Prins Robèrt d’n Irste: we gòn wir bombezjoere!

Gepubliceerd op Friday 2 January 2015 2 January 2015

Beste Kruiken en lieve Kruikinnen,

Het prachtige 2014 ligt inmiddels achter ons. Het jaar waarin ik na een lange periode het stilzwijgen mocht doorbreken en als Prins van Kruikenstad gepresenteerd ben. Wat was 11 november een geweldige dag! Het was prachtig om te zien dat zoveel Kruiken en Kruikinnen naar het Willemsplein kwamen om met elkaar de aftrap van het carnavalsseizoen te vieren. Als dat de opmaat was voor de komende maanden, dan staat ons nog heel veel moois te wachten. Ik kijk er enorm naar uit om samen met jullie te bouwen aan een gezellig Carnaval.

Sinds Elf-elf beleefde ik samen met mijn Gevolg al vele mooie momenten in Kruikenstad. En dat begon direct in dat eerste weekend, waarin we een vol programma hadden. De afgelopen weken bezochten we verschillende carnavalsverenigingen, jubileumfeesten, opper presentaties en kapellenfeesten. We proefden de sfeer, deelden de pret en zagen vooral de trots waarmee jullie met elkaar iets geweldigs weten te maken van Carnaval. En tijdens de Buitengewone Heerenzitting bleek maar weer eens dat het groen-oranje hart ook in ondernemend Kruikenstad klopt.

Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om één van die voorfeesten van Kruikenstad te bezoeken? Dan hoop ik van harte je binnenkort te zien. In het weekend van 10 januari kun je naar het Blèrconcours in Poppodium 013 en het Waogeslouwe in de Bouwhal. Een weekje later, op 17 januari, staat het traditionele Leuterconcours gepland in de Midi en op 31 januari mijn eigen Prinsebal in Poppodium 013. Samen met mijn Adjudant en de rest van mijn gevolg wil ik graag met jullie bombezjoere!

Waarde Kruikinnen en Kruiken, wat ben ik trots op die twee prachtige kleuren. Laten we ook in 2015 van al die mooie gebeurtenissen, gezamenlijk onvergetelijke momenten maken. Heerlijk om met elkaar al feestend toe te leven naar februari. Want over slechts 6 weken kleurt Tilburg weer volledig groen-oranje, de kleuren van ons mooie Kruikenstad… Dan gòn we wir bombezjoere!

Ik wens jullie allen een gezond, gelukkig en vooral feestelijk 2015 toe!

Met carnavaleske groeten,

Robèrt d’n Irste,
Prins van Kruikenstad

_DSC5881

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?