Ongelooge waor: hier is het embleem voor jubileumjaar 2019!

Gepubliceerd op Thursday 19 July 2018 19 July 2018 Ongelooge waor, 55 jaor embleem

Met de Tilburgse Kermis op de stoep, lijkt het alweer lang geleden… Op dinsdagavond 13 februari, tijdens Et Sebiet, presenteerde Prins Etienne d’n Irste hét motto voor het nieuwe carnavalsjaar, Ongelooge waor, 55 jaor?!. Maar een motto zonder embleem is als Kruikenstad zonder Schrobbelèr, de Tilburgse Kermis zonder Hoogaatie, dus schreef de Carnavalsstichting Tilburg een ontwerpwedstrijd uit. Vele inzendingen en een goed juryberaad later, kunnen we met trots het stadsembleem voor 2019 presenteren. Een goed moment om met winnaar Tom Grandieri om tafel te gaan!

Allereerst, wie hebben we hier voor ons zitten?
“Tom Grandieri, geboren en getogen in Tilburg, dus een échte Kruik! Ik werk sinds 2008 in de Efteling en ben daarnaast grafisch ontwerper. Toen ik de ontwerpwedstrijd voorbij zag komen, aarzelde ik dus geen moment en ben aan de slag gegaan!”

Het startpunt is natuurlijk het motto, maar hoe ga je dan verder?
“Na wat schetsjes te hebben gemaakt kwam ik eigenlijk al snel uit bij een waarzegster. Die vertelt je de waarheid (“Ongelooge waor”) en de glazen bol weerspiegelt de groei, de visie en de toekomst van Tilburg. Omdat we al…nee, pas 55 jaar openbaar carnaval in Kruikenstad vieren, staan de twee vijven prominent in de bol. En het embleem is natuurlijk ook een knipoog naar dat andere grote evenement in onze stad, de Tilburgse Kermis.”

Hoe trots ben je dat jouw ontwerp in heel Kruikenstad te zien zal zijn?
“Het idee dat mijn ontwerp de boeken in gaat als hét stadsembleem van het jubileumjaar maakt me echt ontzettend trots! Zo gaaf om iedereen er straks mee te zien lopen. Al denk ik dat ik dan alsnog twee keer moet kijken en denk ‘Hey, dat ziet er bekend uit!’. Ik hoop vooral dat iedereen het ontwerp omarmt en met trots gaat dragen.”

Beroemde laatste woorden?
“Laten we er met z’n allen een topcarnaval van maken!”

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?