Ontwikkeling rondom coronacrisis

Gepubliceerd op Thursday 7 May 2020 7 May 2020

De Carnavalsstichting Tilburg volgt de ontwikkelingen en maatregelen rondom de coronacrisis op de voet. De overheid heeft besloten vergunningsplichtige evenementen tot 1 september te verbieden. Wat dit voor onze voorfeesten en carnaval zelf betekent is nog onduidelijk.

Vanwege de lange voorbereidingstijd en navenante kosten die komen kijken bij de organisatie van evenementen horende bij carnaval in Kruikenstad, waaronder als eerste Elf-elf, is vroegtijdige helderheid van groot belang. De complexiteit van anderhalve meter afstand houden tijdens (de organisatie van) zo’n evenement, zal voor iedereen duidelijk zijn.

RIVM-directeur Van Dissel noemde het voorbarig nu al iets te zeggen over het perspectief voor evenementen na 1 september: “Aan evenementen zijn risico’s verbonden, en daar hebben we ons nog niet specifiek op gericht.”

Net als alle Kruiken en Kruikinnen kijken we een heel jaar lang ontzettend uit naar carnaval in Kruikenstad. We willen daarom niet speculeren en gaan door met de organisatie ervan zo lang dat mogelijk is. We houden de ontwikkelingen en maatregelen nauwlettend in de gaten. Op het moment dat cruciale beslismomenten in de organisatie van evenementen dichterbij komen, nemen we, indien nodig, maatregelen.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?