Prins Robèrt d’n Irste: Vier daoge gebombezjoerd!

Gepubliceerd op Monday 23 February 2015 23 February 2015

Kom we gaon, vier daoge bombezjoere, van d’n Inhaol tot et Sebiet… Dat is de tekst van het nummer waarmee de Hofkapel mij bij alle bezoeken aankondigde. En wat hébben we gebombezjoerd en wat hébben we genoten van vier dagen carnaval!

Toen ik zaterdag tijdens die Inhaol en dinsdag tijdens dat Sebiet met mijn Adjudant en de Kruikenzeiker in dat bakje stond en neerkeek op die grote groen-oranje menigte, besefte ik me nog eens hoe bevoorrecht ik ben dat ik dit jaar Prins van Kruikenstad mocht zijn. Ik heb samen met mijn Adjudant en de rest van mijn Gevolg voor en tijdens carnaval intens genoten van de geweldige evenementen, verzorgd door het college van de Carnavalsstichting Tilburg bestaande uit 140 vrijwilligers die dit allemaal mede mogelijk hebben gemaakt. In het bijzonder wil ik het bestuur van de Carnavalsstichting bedanken want onder hun bezielende leiding hebben al deze commissies intensief samengewerk. En natuurlijk ook de Prinsecommissie die mij het vertrouwen heeft gegeven.

Maar er waren niet alleen maar grote evenementen: minstens net zo veel heb ik genoten van alle bezoeken bij verenigingen en orkesten die aangesloten zijn bij de Carnavalsstichting Tilburg en die er een groot feest van hebben gemaakt. Allemaal hebben ze met ons gebombezjoerd! Ook de bezoeken aan de bejaardentehuizen en andere (zorg)instellingen hebben een positieve stempel gedrukt op deze carnaval. Want als je zelf geen carnaval (meer) kunt vieren, komen wij naar je toe!

Carnaval is natuurlijk niet mogelijk zonder alle sponsoren en de hulp van de gemeente Tilburg. En natuurlijk zeker niet zonder jullie als Kruiken en Kruikinnen die zo intens genieten van carnaval. Ik ben er van overtuigd dat velen met mij nu al weer vooruit kijken naar carnaval van volgend jaar en al snel weer de handen uit de mouwen gaan steken. Want, zoals het motto voor 2016 luidt: affeseere doe gin zeer!_DSC5881

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?