Sientje Kappesien en Maikey Mik vieren dit weekend hun verlovingsfeest

Gepubliceerd op Wednesday 7 December 2016 7 December 2016

Vorig seizoen werd hun enthousiasme al aangewakkerd, toen ze hoorden over de zoektocht naar het nieuwe Kruikenpaar. Toch bleek het seizoen 2016-2017 gunstiger getimed voor Ilona van de Ven (36) en Maikel de Groot (36). Zij is lid van de Kappesientjes, hij speelt de kleine trom bij Dikke Mik. Als Kruikenpaar eren ze hun verenigingen die dit seizoen allebei jubileren. Dikke Mik viert het 22-jarig bestaan en de Kappesientjes hebben hun 22e Kapullekesfist en een jubileum van de bouwploeg. Op carnavalsmaandag worden Sientje Kappesien en Maikey Mik als kers op de taart in de onecht verbonden. “Voor ons is het echt een eer dat we dit mogen doen. We hebben er dus heel veel zin in en genieten er nu al van!”

Verrekijker
Het verlovingsfeest vindt plaats op vrijdag 9 december bij café de Componist in Tilburg. Bevriende verenigingen zijn uitgenodigd om samen een mooi feestje te bouwen. Ilona kijkt ernaar uit: “De Prins komt dan ook zijn tweede cadeau aanbieden en we zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar wat het is. Tijdens Elf-elf hebben we zijn eerste geschenk in ontvangst mogen nemen. Allebei kregen we een groen-oranje verrekijker, bedoeld om nog even de kat uit de boom te kijken en te ontdekken of we het wel zien zitten met elkaar.” Maikel, de ingetogene van het koppel moet nog wel even wennen aan alle aandacht. “Normaal sta ik veilig achter mijn trommel in het orkest en val ik niet zo op. Nu staan we als koppel in de spotlights, bijvoorbeeld al op het podium tijdens Elf-elf. Dat ben ik niet gewend. Met onze shirts, waarop onze foto’s staan, en onze sjerp, trekken we behoorlijk de aandacht. Ik vind het wel hartstikke leuk hoor, maar in het begin moest ik even uit mijn comfortzone. Het mooie is wel dat je een seizoen lang overal komt en veel plezier hebt. Ook de twee verenigingen als geheel gaan nu meer met elkaar optrekken en dat is top.”

 

Dit is de pin die het bruidspaar uitgeeft en welke te koop is bij beide verenigingen. Van de opbrengst dekken ze de kosten voor het feest.

Dit is de pin die het bruidspaar uitgeeft en welke te koop is bij beide verenigingen. Van de opbrengst dekken ze de kosten voor het feest.

Traditionele outfits
Op carnavalsmaandag is het straks echt zover. Dan wordt het koppel door Prins Robèrt d’n Irste in de onecht verbonden. Dat gebeurt niet zoals vroeger in de Kruikenviering, maar erna. Dus die middag op de Korte Heuvel. De sfeer van de outfits is al grotendeels bepaald. Ilona: “Dat wordt traditioneel met een subtiele, kleurrijke verwijzing naar onze twee verenigingen. Oftewel, de kleuren geel, blauw en zwart gaan zeker terugkomen. Wat er gaat gebeuren die middag, laten ze over zich heen komen.” Ilona: “Ik had vroeger een ideaalbeeld van trouwen. Een spannende, kleurrijke jurk. Maar toen het zover was stond ik met een bolle buik in het stadhuis en voelde ik me niet echt op mijn mooist. Dus wat dat betreft kan het alleen maar beter. Kom maar op met die maandag!”

Toelichting op een traditie: de Prins biedt het Kruikenpaar in drie delen een cadeau aan. Het eerste cadeau wordt overhandigd als het paar elkaar de liefde verklaart, dit jaar op Elf-elf, het tweede cadeau volgt tijdens het Verlovingsfeest en het derde cadeau bij de verbinding in de onecht, vlak na de Kruikenviering.

 

 

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…