Tilburg ontwaakt in groen-oranje Kruikenstad

Gepubliceerd op Wednesday 11 November 2020 11 November 2020

Kruikenstad kleurt groen-oranje op 11 november. Vele Kruiken en Kruikinnen hingen de groen-oranje vlag van Kruikenstad fier in top en tientallen beelden werden afgelopen nacht voorzien van een vrolijke carnavalssjaal om hun nek. Ook al organiseren we dit jaar geen openbare carnavalsevenementen, op deze manier ontsteken we toch het groen-oranje vlammetje op de dag dat carnaval traditioneel van start gaat.

Hang de vlag uit
We roepen alle Kruiken en Kruikinnen op de vlag van Kruikenstad uit te hangen en Tilburg de komende maanden groen-oranje te kleuren. Mensen die nog geen vlag hebben, kunnen hem nog kopen bij Ollies, VVV Tilburg, 013 emblemen, Feestwinkel van Hommel of via onze webshop.

Elf-Elf
Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg, is trots op de actie. “Normaal gesproken zouden we vanavond met vele Kruiken en Kruikinnen de start van carnaval vieren. Nu dit door de huidige situatie niet kan, is dit een heel mooi alternatief. Kruikenstad kleurt trots groen-oranje”.

Trots groen-oranje
In aanloop naar ‘Elf-elf’ hebben we speciale homepapa-pakketten met allerlei groen-oranje attributen verkocht, waaronder de officiële Kruikenstad vlag. Op deze manier kan iedereen thuis zijn of haar eigen feestje bouwen. We roepen Kruiken en Kruikinnen op om massaal foto’s te delen met #trotsgroenoranje.

 

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…