Vurleuteren en Leuterconcours: carnavalesk vermaak!

Gepubliceerd op Monday 5 December 2016 5 December 2016

Op zaterdag 21 januari organiseert K.V. de Fènpruuvers in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg de 43e editie van het Leuterconcours van Kruikenstad. Tijdens een middag- en avondvoorstelling in het MIDI-theater strijden diverse grappenmakers om de titel ‘Opperleuterèr van Kruikenstad 2017’. Een evenement vol humor, spanning en carnavaleske sfeer.

Het leuteren is dvurl Tilburgse versie van het ‘tonpraoten’ waarbij men verkleed als typetje op ludieke wijze de lokale actualiteit en personen op de hak neemt. Een mix van stand-up comedy en Brabantse gezelligheid dus. Voor wie hiermee alvast wil kennismaken is er het Vurleuteren, de voorselectie voor het Leuterconcours, op zaterdag 17 december 2016 in café De Fijnproever, Bredaseweg 84, Tilburg, aanvang 20.00 uur.

Op de dag van het Leuterconcours zijn er twee momenten waarop genoten kan worden van de beste leuteraars van Tilburg met een matineevoorstelling om 14.00 uur en een avondvoorstelling om 20.00 uur. Toeschouwers die bij de matineevoorstelling zijn geweest, kunnen ’s avonds na 23.30 uur op vertoon van hun toegangsbewijs eveneens de prijsuitreiking in MIDI bijwonen.

De jurering gebeurt zowel tijdens de middag- als de avondvoorstelling. De uitslag van beide voorstellingen samen bepaalt wie zich Opperleuterèr van Kruikenstad 2017 mag noemen en wie daarnaast winnaar is van de publieksprijs. Na de avondvoorstelling zal de Prins van Kruikenstad de prijzen uitreiken waarna het feest in MIDI nog een aantal uren door zal gaan.

Het belooft weer een geweldig Leuterconcours te worden! Zin in om lekker te lachen? Kom dan op zaterdag 21 januari ’s middags of ’s avonds naar MIDI !

Kaartverkoop

Kaarten voor de twee voorstellingen zijn te koop op zondag 18 december 2016, tussen 19.30 en 21.00 uur in café de Fijnproever, Bredaseweg 84 in Tilburg. Kaarten voor de avondvoorstelling kosten € 12,00 per stuk en voor de matineevoorstelling € 8,50. Kaarten voor de avondvoorstelling worden per maximaal 10 stuks per persoon verkocht. Reserveren van plaatsen en kaarten is niet mogelijk, betaling van kaarten alleen contant.

Na deze voorverkoop zullen de kaarten voor de avond alleen digitaal worden aangeboden via www.kruikenstadkaarten.nl. Het entreebewijs voor de (matinee-)voorstelling geldt tevens als entreebewijs voor de prijsuitreiking na afloop van de avondvoorstelling. Kaarten voor het matinee zijn zolang de voorraad strekt digitaal verkrijgbaar, maar kunnen tijdens openingstijden ook worden gekocht bij café De Fijnproever.

Bent u rolstoelgebonden dan bent u tijdens het matinee van harte welkom. Neem in dat geval wel even contact met de organisatie op.

Voor vragen over het Leuterconcours kunt u terecht op leuteren@fenpruuvers.nl Let op: reserveren of bestellen van kaarten via dit mail adres is niet mogelijk.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?