11 x waarom we zoveel zin hebben in Elf elf

Gepubliceerd op Monday 2 October 2017 2 October 2017

 

Op zaterdag elf november gaat het carnavalsseizoen officieel van start. Wij kunnen absoluut niet wachten, en om dit ongeduld nog een tandje erger te maken geven we je elf redenen waarom we zo afschuwelijk veel zin hebben in Elf-elf!

 

1) Uitslapen denk
Elf-elf valt dit jaar de Prins-zij-dank op een zaterdag! Nóg een reden om uit te kijken naar het weekend én geen excuses om niet helemaal tot het gaatje te gaan. Neem je vrienden, familie en collega’s mee: op zondag brakken we gewoon samen uit.

 

2) Verhuizing
Vorig jaar vierden we voor de laatste keer Elf-elf op het Willemsplein; dit jaar staan we voor de eerste keer in de mega-gezellige Stadhuisstraat! Eerste keren zijn natuurlijk altijd geweldig, vooral als je wordt omringd door cafés, gezelligheid en een kerk.

 

3) Middagje leut
Dit jaar wordt het terrein al om 14u11 geopend! Ontdek het terrein al puzzelend, doe mee aan de bingo, geniet van de carnavalscantus of lach mee met de tonpraoters; van vervelen kan geen sprake zijn. Hou komende berichtgeving in de gaten voor het spectaculaire totaalprogramma!

Zoiets, maar dan net anders

Zoiets, maar dan net anders

 

4) Ook gedacht aan de kleine Kruiken
Met het hele gezin op stap? Voor de kleine Kruiken wordt er een knutselparadijs gebouwd in één van de deelnemende cafés: zo kunnen grote én kleine Kruikjes lekker blijven plakken (Snapte ‘m?!).

 

5) All out
Na binnenkomst op het terrein zal je het gevoel krijgen dat je in een groen-oranje oase terecht bent gekomen. De professioneel aangeklede overkapping zorgt er niet alleen voor dat je je in de grootste Kruikenkroeg van Tilburg waant, maar ook de hele dag droog staat!

 

6) Embleem geen probleem
Toegang tot Elf-elf verkrijg je met een prachtig Stadsembleem, te koop bij Klein Café Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat. Maar let op: als je je nú inschrijft als Dokmardeur en betaalt vóór 31 oktober, krijg je je stadsembleem voor Elf-elf thuisgestuurd!

 

7) Onthulling van de nieuwe Prins
De gehele dag wordt er toegewerkt naar het hoogtepunt van Elf-elf: de onthulling van de nieuwe Prins van Kruikenstad. Wie oh wie zal ons dit carnaval voorgaan in het feest?! En wie wordt zijn Adjudant en Raad van Elf?!

 

8) De leukste artiesten
Op een festivalterrein hoort natuurlijk muziek! De gehele dag staat vanaf het podium DJ P@tje aan de knoppen. Onder andere Pap & Pudding, De Dorini’s én Zumme Zinge?!-winnaar Bart Schuermans geven spetterende optredens deze Elf-elf! Dit alles is in de kundige handen van ons ervaren presentatieduo: Ludo van Vliet & Rogier van Bossum!

 

9) Aftrap van het seizoen
Na Elf-elf is het carnavalsseizoen dan eindelijk en echt officieel gestart! Het is een kort seizoen (nog maar 13 weken tot carnaval!), dus reden genoeg om alle weken voor 9 februari optimaal te benutten! Vanaf nu leven we toe naar evenementen als Zumme Zinge?!, het Leuterconcours, het (Kender)Waogeslouwe, het Louwdiner, Prinsebal en Proefblaoze!

 

10) Uit de kast
Alles en iedereen mag weer uit de kast: in vol ornaat met kiel of in compleet carnavalskostuum, maar altijd met de groen-oranje sjaal, Op Elf-elf wordt iedereen weer lekker wat ‘ie wil!

 

11) De innerlijke mens
Tot slot is het goed te noemen dat er voor de innerlijke mens niet alleen in vloeibare vorm is gedacht. Op het festivalterrein zijn diverse mogelijkheden aanwezig om tussendoor de kleine, maar ook de grote honger (snel) te stillen!

Alaaf !

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?