Wereldwijde primeur: de eerste virtual reality film van een carnavalsoptocht!

Gepubliceerd op Tuesday 9 February 2016 9 February 2016

In veel Brabantse steden ging de carnavalsoptocht door de harde wind niet door. In Tilburg, oftewel Kruikenstad, gelukkig wel. Zo’n 150.000 personen genoten van de wagens en lopers. Om nog tot in het oneindige te kunnen genieten van de optocht is er een virtual reality film gemaakt met een impressie van de optocht. Zo kunnen ook de Brabanders die hun eigen optocht afgelast zagen alsnog genieten van een optocht!

Bekijk film

Wereldwijde primeur

Het is wereldwijd nog niet eerder vertoond: een virtual reality film van een carnavalsoptocht. De virtual reality-video geeft de kijker de mogelijkheid om d’n Opstoet opnieuw te beleven vanuit een uniek perspectief. Onder andere vanaf de Katterug met uitzicht op de optocht, vanaf een carnavalswagen en zwevend boven de carnavalsvierders in de Stadhuisstraat.

Virtual reality techniek

Met de camera’s wordt tegelijkertijd alle kanten op gefilmd. Deze beelden worden vervolgens samengevoegd, zodat één 360-gradenvideo ontstaat. Wanneer de video wordt bekeken heeft de kijker echt het gevoel ín de video te staan. De optocht is op vier punten gefilmd. Uit het beeldmateriaal is per punt enkele tientallen seconden gefilterd. Het materiaal laat in 360 graden de optocht zien.

IMG_7033

Film bekijken

De film is te zien via facebook.com/kruikenstadnl De film kan ook worden bekeken met een virtual reality-bril zoals een Google Cardboard. Dit is een VR bril van karton die je gebruikt in combinatie met een app op je smartphone. In dat geval dient de app Vrideo te worden gedownload en dient te kijker te zoeken naar “opstoet” om de film in virtual reality-modus te bekijken. De film is gemaakt door het jonge innovatieve bedrijfje Beeldhouwers in opdracht van de Carnavalsstichting Tilburg.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…