Winnaar Zumme Zinge?! wordt KruikenKrakerZanger 2018

Gepubliceerd op Friday 5 January 2018 5 January 2018

Wie mag zich dit carnavalsseizoen de zanger of zangeres van de KruikenKraker 2018 noemen? Met die vraag beklimmen de deelnemers aan Zumme Zinge?! de bühne op zaterdag 6 januari in Poppodium 013.

Geen pauzes, geen opbouw of afbouw, geen stiltes. Maar wel zeventien optredens, zeven groepen met een kapel en vier doorgewinterde live-artiesten. Een hele avond gas erop dus, samen met dj Freek en het knotsgekke presentatieduo Dennis en Carlijn. Het nonstop muziekspektakel wordt dit jaar voor de tweede keer in deze vorm gehouden.

Iedereen mag meedoen!
Iedereen in Kruikenstad – en zelfs daarbuiten – heeft zich aan mogen melden voor Zumme Zinge?!. Dat resulteert in een gevarieerd deelnemersveld, van one-man-bands tot kinderkoren en van blaasorkesten tot carnavalsentertainers. Onder de zeventien optredens zijn zeven nieuwkomers en zelfs twee solisten.
In de eerste editie, die meteen een spetterend succes bleek, gingen Bart Schuermans en CV jè jè tis wè er met de eretitel KruikenKraker 2017 vandoor met het lied ‘Unne echte Krèùk die gao nie weg’.

En de winnaar is…
… een Bekende KruikenKrakerZanger of -Zangeres! Uit de deelnemende artiesten kiest de jury een winnaar die zich een jaar lang Bekende KruikenKrakerzanger(es) mag noemen. Bovendien speelt de Hofkapel het nummer bij binnenkomst van Prins Etienne d’n Irste en zijn Gevolg bij alle Kruikenstadbezoeken en evenementen.

Als nieuw jurylid mogen we dit jaar Marc Meeuwis verwelkomen naast Vincent Brouwers en Frank van der Kroon. Ook het publiek heeft een belangrijke publieksstem uit te brengen. Voor slechts vijf euro kunnen geïnteresseerden toegangskaarten kopen op kaarten.kruikenstad.nl.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…