Winnende ontwerp(er) stadsembleem carnavalsseizoen 2016-2017 bekend

Gepubliceerd op Wednesday 1 June 2016 1 June 2016

Grote belangstelling voor de allereerste ontwerpwedstrijd Carnavalsstichting Tilburg

Voor het eerst in de geschiedenis organiseerde Carnavalsstichting Tilburg dit jaar een ontwerpwedstrijd voor het nieuwe stadsembleem. Een gigantisch succes! Meer dan 50 ontwerpers (waaronder zelfs iemand uit Australië) gingen aan de slag met het motto van 2017 ‘Goed ingezipt is half geschoore’. Nu is er een winnares gekozen: het ontwerp van Esther van den Broek zal aankomend seizoen overal te zien zijn!

De jury koos voor dit ontwerp met de volgende motivatie: “de keuze van de jury gaat uit naar dit frisse ontwerp met carnavaleske en sterke visuele uitstraling. In dit ontwerp is het groen-oranje DNA dat we allemaal delen, duidelijk herkenbaar. Onder onze kiel of jas dragen we met trots de kleuren groen en oranje en zijn daarmee altijd voorbereid op en klaar voor het carnavalsfeest. Daarmee past dit ontwerp op een onderscheidende wijze bij de verklaring van het motto: voor een goede uitvoering en genieten van het resultaat zorg je voor een goede voorbereiding.  Door de rits (vertaald in Engels: zipper) is ‘ingezipt’ niet letterlijk genomen, maar het zorgt wel voor een extra knipoog. Overigens is de link tussen ‘ingezipt’ en rits voor de jury niet doorslaggevend geweest in de keuze. De jury vindt met deze verrassende en onderscheidende visualisatie dat het jaarmotto op een passende wijze en conform de basisvoorwaarden is weergegeven. Op Elf-elf wordt Esther uitgebreid in het zonnetje gezet vanwege het winnen van deze wedstrijd!

Over het ontwerp
“Het ontwerp heeft een letterlijke vertaling van het motto. Onder de kleding van elke Kruik of Kruikin zal je altijd de kleuren van Kruikenstad vinden”, zo ligt Esther haar ontwerp toe. Ze is ontzettend trots op het feit dat ze is uitgekozen. “Dat mijn ontwerp vanaf Elf-elf overal te zien zal zijn en dat Kruiken en Kruikinnen het zelfs écht gaan dragen, kan ik me nu nog niet echt voorstellen. Ik weet nu al dat ik het hele carnavalsseizoen met een brede glimlach op mijn gezicht loop.”

Over het motto Goed ingezipt is half geschoore

De uitleg van het motto voor 2017: een goed begin is het halve werk. Pak de zaken meteen voortvarend aan. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de uitvoering op rolletjes loopt en dat je geniet van het eindresultaat.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?