Zeven Leuterèrs door naar het Leuterconcours

Gepubliceerd op Sunday 15 December 2013 15 December 2013

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Afgelopen zaterdag dongen zeven deelnemers in café de Fijnproever tijdens het Vurleuteren mee naar een plaats in de grote eindronde van het Leuterconcours op 1 februari aanstaande in Theaters Tilburg. Het Vurleuteren is de voorselectie voor het Leuterconcours. Alle zeven deelnemers werden door de jury goed genoeg bevonden.

Er werd veel gelachen in café de Fijnproever. De onderwerpen vanuit Kruikenstad waar het veel over ging waren Roy Donders, de eventuele terugkeer in de politiek van Hans Smolders en de verbouwing van de Spoorzone.

Tonpraoten

Het Leuterconcours, ook wel bekend als tonpraoten, wordt jaarlijks georganiseerd door de Carnavalsstichting Tilburg in samenwerking met Karnavalsvereniging de Fènpruuvers. Het Leuterconcours is de zoektocht naar de Opperleuterèr van Kruikenstad. Het Leuteren is een traditie waarbij de deelnemers, staand in een ton en verkleed als een typetje de actualiteit doornemen op een humoristische manier. Vorig jaar was Ludo van Vliet de winnaar en werd de ook altijd belangrijke publieksprijs gewonnen door William van Eekelen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]De zeven deelnemers die door mogen naar het Leuterconcours zijn:

 1. Lion Spijkers als Rick de Sauwelèr, stadsomroeper van Kruikenstad.
 2. Ludo van Vliet als Tattoe Sjonnie, Tattoe Koning Tilburg INK.
 3. Piet Derix als Flipke Fruit, Groentezaak de vrolijke noot.
 4. Joppe de Bres als L.Vis
 5. Arthur van der Kwartel als Hendige Harrie, doe het zelver.
 6. William van Eekelen als Clown Bennie van Circus Fiasco.
 7. Toon van Erp als Toon unne tobbert.

Kaartverkoop:

Natuurlijk wilt u als rechtgeaarde Kruik dit geweldige evenement op 1 februari aanstaande meemaken! Kaaten kunnen op onderstaande tijstippen en locaties bemachtigd worden. Ben er snel bij, want OP = OP! Toegangskaart voor het Leuterconcours in Theaters Tilburg zijn verkrijgbaar voor de grote zaal en voor de studiozaal voor slechts €15,- per stuk tegen contante betaling.

 • Woensdag 8 januari 2014 bij Hotel Mercure van 19.30 tot 20.30 uur. Reeds gereserveerde kaarten kunnen dan worden opgehaald.
 • Zaterdag 18 januari 2014 bij Boerke Mutsaers van 15.00 tot 16.00 uur.
 • Zondag 26 januari tijdens het Waogeslouwe in de Bouwhal van de Carnavalsstichting Tilburg van 12 tot 18 uur.
 • Doorlopend vanaf 8 januari bij Café de Fijnproever, Bredaseweg 84. Dagelijks geopend vanaf 14:00 uur.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?