De Carnavalsgekken

De Carnavalsgekken is een Stichting die elk jaar diverse beroemde of minder beroemde orkesten uit de hele wereld over laat komen om tijdens Carnaval deze orkesten kennis te laten maken met het culturele fenomeen Carnaval.

Zo ontvingen ze in de afgelopen jaren, Los Koplos uit Rusland, De Tillbilly’s uit de Zuidelijkste Bajou van Trumpland, De Fontanelli’s uit de buitenwijken van Napels. Boy Band Just Nine uit Liverpool. Uit Duitsland kwam de EisenbahnKnotenPunktHinundherSchiebersFanfareZug aus Postdam Alt-Mittlau. Of de keer dat 2 nazaaten van Elvis met hun begeleidingsband naar Kruikenstad kwam…. Of de techno-brass-bende Furious Five and the Sexiest Six, met hun beats en eigen lichtshow!! Niet te vergeten de mannen van Pulp en de afsplitsing hiervan Pulp-Ska. De band die op het punt stond om door te breken maar Madness hun net voor was….

Ook binnenlandse pareltjes worden uitgenodigd. Wie kent nog de Koninklijke Erkende Danssocieteit Huppeldepup? Of de mannen van Sjakie Sla je Slag Masjien Miskien??  In 2023 stond de Heukelomse Hofkapel te shinen op diverse stages in Kruikenstad.

 

Wat zal er dit jaar weer op de planken staan????