Kapel de Restantjes

De kapel is opgericht door een aantal mensen die als “restjes’’ over waren uit andere kapellen, vandaar de naam DE RESTANTJES. In ons logo zitten ook de kleuren van de verenigingen waar deze “restjes” vandaan kwamen. Nu, na jaren is de groep uitgegroeid naar 16 leden + 4 leden aspirant leden. De jeugd gaat gezellig met ons mee als ze geen optreden hebben van hun eigen jeugdorkest, want wij vinden het belangrijker dat ze hun jeugdorkest op de eerste plaats zetten om muziek te gaan maken.

Onze traditie is dat we elk jaar samen een kerstviering hebben waar we dan voor elkaar cadeautjes kopen. Vanaf 11-11 begint voor ons het carnavalsseizoen en proberen dan ook regelmatig op een voorfeest muziek te maken. Met het carnaval gaan we op sjouw. We maken voornamelijk muziek. Behalve op zondag, dan hebben we een rustdag. Een paar leden en vrienden van de kapel doen dan mee aan d’n opstoet in kruikenstad, de rest is dan vrij.

In de zomer kun je ons tegen komen op de Tilburgse ten-miles en soms een festival of naar Keulen. Repeteren doen we op maandag avond en hebben een rustpauze na het carnaval en in de zomervakantie. We zijn een groep waar de gezelligheid en het plezier hebben ruim op de eerste plaats staat en daardoor zijn we gemotiveerd om een stukske muziek te maken. Een vaste residentie hebben én willen we ook niet. We blijven graag geheel zelfstandig om te voorkomen dat we aan verplichtingen vast zitten.

Facebook: www.facebook.com/kapel.derestantjes