Koel Serveren

Koel Serveren is opgericht vanuit een behoefte aan levende muziek om gezellig een avondje muziek te maken:

Jeugdcarnavalsvereniging de ‘Vloeikus’ van Jong Nederland Reeshof had in de korte tijd van haar bestaan in de snel groeiende nieuwbouwwijk van Tilburg al een stevige carnavalstraditie opgebouwd. Een huisorkest ontbrak echter. In 1991 stond er een kapel, slechts een paar leden groot, maar de basis was gelegd. Aanvankelijk koos men een andere naam: “de Soppers” Deze naam werd gaandeweg veranderd in “Koel Serveren”.

Het repertoire werd uitgebreid en steeds meer groeide het orkest en haar bezetting. De vaste kern werd aangevuld en daardoor ontstond een kwalitatief goed orkest. De onderlinge hechte band bevordert het uiteindelijk resultaat op podia en bühne in binnen en buitenland. Naast onze muzikale activiteiten hebben we onze gezellige weekenden voor leden en hun partners. De Ardennen,  kastelen en partyboot, wijnfeesten; Koel Serveren is jaren te gast in Sankt Goarshausen voor opluistering van ‘Rhein in Flammen’. Al deze uitstapjes liggen vers in ons geheugen. 

Daarnaast koos het orkest een nieuwe weg in te slaan. Een nieuwe centraal gelegen repetitieruimte werd gevonden en de aard van optredens veranderde. Het orkest wordt vaker in het Tilburgse en daarbuiten uitgenodigd.

Ons motto

                           “een keer per week een gezellige avond muziek maken”

Repertoire

Het repertoire van Koel Serveren is veelzijdig. We hebben een uitgebreid carnavalsrepertoire. Nederlandse en Brabantse carnavalsklassiekers vormen daarbij de ruggengraat en we passen het repertoire waar nodig aan, aan de vraag van het publiek. Het repertoire is mede daardoor de afgelopen jaren sterk uitgebreid.

Koel Serveren heeft een brede keus gezelligheidsmuziek voor optredens door het jaar en ons aanbod is compleet met Sinterklaas- en Kerstmuziek.