Koppènt

Carnavalsorkest Koppènt is een orkest wat bestaat uit een hechte groep muzikanten die hun wortels hebben bij Koninklijke Harmonie Orpheus. Vanuit daar is het idee ontstaan om langs D’n Opstoet een plek te vinden en muziek te maken. Dat was ergens begin jaren ’90. Die ene keer is uitgegroeid tot het orkest zoals die nu is.

Plezier staat voorop maar zo goed mogelijk proberen te klinken vinden we wel belangrijk. Net als dat we het ook tof vinden als we een nummer spelen wat de andere orkesten niet spelen. Elk jaar proberen we nummers uit te zoeken die aan die eis voldoen. Twee weken voor carnaval hebben we een repetitieweekend. Dan sluiten we ons op en proberen we alle nummers weer er in te stampen. De week erna maken we er een openbare repetitie van tijdens het jaarlijkse proefblaozen. Dan is het tijd voor carnaval. Vanaf vrijdag tot en met dinsdag trekken we met elkaar op en is het lachen wat de klok slaat. Uiteraard met de nodige pilskes. Na carnaval is het gedaan en zul je ons haast nergens aantreffen. Voor ons is dit de formule die het beste werkt. Daarom houden we het al die jaren vol en is elk jaar echt een feestje.

Vorig jaar hebben we voor het eerst mogen proeven aan carnaval bij De Heuvel Gallery. Dat beviel ons goed. Nu hopen we het verder uit te bouwen. Op de zaterdagavond met carnaval zal Koppènt het vertrouwde Cafe Kopfschmerzen weer van stal halen. Wij hebben er weer zin in.

Orkest Koppent