CV de Kerrewiellekes

CV De Kerrewiellekes is sinds januari 2019 een heuse geregistreerde vereniging, maar het begon op 17 februari 2012.
Een groep vrienden, bij elkaar gekomen voor de vrijdagse dwèèltocht vond dat ze eigenlijk net zo goed een carnavalsvereniging konden stichten. Nou, zo gezegd zo gedaan. De naam was snel gevonden: CV De Kerrewiellekes, genoemd naar Café-Bar-Dancing ’t Kerrewiel, een week per jaar open tijdens KinderVakantieWerk Loven-Besterd.
Het begon met elf personen. Inmiddels is het aantal leden gestegen naar 36, inclusief twee ere-leden. De leden brachten aanhang mee van 0 tot puber: onze Zijwiellekes. Inmiddels zijn dat er 20. De volgende generatie Kerrewiellen staat dus al in de startblokken. Het pap-lepel-effect.

Toen nog de residentie. Via verschillende zijlijntjes (darters en ex barpersoneel) in gesprek gegaan met Toon en Onno van Heuvel 15. De zaak was tijdens een eerste CV-vergadering bij Heuvel 15 snel beklonken. Samen zorgden ze voor een puike carnavalsplek. De Residentie is nog steeds Heuvel 15, zij het onder andere uitbaters.

CV De Kerrewiellekes houdt de vaart erin. Op zaterdagmiddag na d’n Inhaol is er een stampottenbuffet bij Heuvel 15 waar ook de sponsoren, onze Thuiskomerkes, van harte welkom zijn. Op zondag loopt een aantal Kerrewiellekes mee met d’n Opstoet. Op dinsdag lopen de meeste Zijwiellekes mee met de Kenderstoet. Aansluitend is er dan een kinderfeest bij onze residentie.

Aan vele activiteiten die in Kruikenstad worden georganiseerd doen de Kerrewiellen uiteraard mee. Dit alles dit jaar onder supervisie van onze Opper Daal de Irste en haar Adjudant Babs.

We hopen jullie allemaal te mogen ontmoeten in ons mooie gruunoranje Kruikentad.