CV de Kerrewiellekes

Op 17 februari 2012 besloot een groep vrienden, bij elkaar gekomen voor de vrijdagse dwèèltocht, dat ze eigenlijk net zo goed een carnavalsvereniging konden stichten. Nou, zo gezegd zo gedaan. De naam was snel gevonden: CV De Kerrewiellekes, genoemd naar Café-Bar-Dancing ’t Kerrewiel dat een week per jaar bestaat tijdens KinderVakantieWerk Loven-Besterd. CV De Kerrewiellekes startte met elf personen. Inmiddels is het aantal gestegen naar 35 leden. Een groei van 300%. Niet slecht toch. De leden brachten aanhang mee van 0 tot puber: onze Zijwiellekes. De volgende generatie staat dus al klaar. Het paplepel-effect.

Toen nog de Residentie. Via verschillende zijlijntjes (darters en ex barpersoneel) in gesprek gegaan met Toon en Onno van Heuvel 15. De zaak was tijdens een eerste CV-vergadering bij Heuvel 15 snel beklonken. Samen zorgen ze voor een puike Carnavalsplek.

Het is een CV die de vaart erin houdt. Op zaterdagmiddag na d’n Inhaol is er ’n Drive-inn stamppotttenbuffet bij Heuvel 15 waar ook de sponsoren, onze Thuiskomerkes, van harte welkom zijn. Op zondag loopt de CV mee met d’n Opstoet, op maandag wordt er gedwèèld met de Zijwiellekes. Voor hen is er ook op de dinsdag een spellenmiddag.

Aan alle andere carnavalsactiviteiten die in Kruikenstad worden georganiseerd doen de Kerrewiellen mee vanuit, na afloop of bij Heuvel 15. Dit alles onder de scepter van onze Opper Eljee d’n Irste en zijn AdjuJan.