CV Les Brie’s

Deze club meiden trekt sinds 2008 flink de aandacht met hun kaasmeisjesoutfits en hun prachtige mascotte die van hand tot hand gaat in vele Kruikenkroegen.

De nogal bijzondere naam (en dus ook het thema) van de Les Brie’s is ontstaan na, hoe kan het ook anders, een avondje stappen. Eén van de dames is nogal verzot op broodjes brie. Toen er na het stappen eten besteld werd bij één van de Kruikenstadse shoarmazaken, werd dàt dan ook besteld.

Althans, dat was de bedoeling. Helaas dacht de vriendelijke man aan de andere kant van de balie dat er in plaats van een ‘broodje brie’ een ‘lesbie’ werd besteld. Het één werd natuurlijk al snel met het ander vermengd en zo ontstond de naam van deze gezellige CV.

De naam en het thema leveren ook hilarische vergaderingen op (die steevast worden genotuleerd op een brieviltje) in de residentie van de dames: Klein Café Van Horen Brieën. Na de vergadering wordt er steevast een dansje gewaagd in de Boekabrie op het lijflied van de dames: C’est la brie! Daarbij drinken de dames wat Chabrie of een lekkere Briezer. Ook heeft elk lid van de Les Brie’s een eigen, kazige bijnaam. Het kan dan ook bijna niet anders of het moet een nieuwe sport in Kruikenstad worden om erachter te komen wie nu precies naar welke kaassoort is vernoemd.

De Les Brie’s kaasplank bestaat uit:

Trariste
Camembert
Riquefort
Sabinadelphia
Goudaf
Esdammer
Old Amsterdet
McCheese
Hesterella