Elf-Elf in Kruikenstad

  • Datum donderdag 11 november 2021
  • Begintijd 15:30 uur
  • Einddatum donderdag 11 november 2021
  • Eindtijd 23:11 uur
  • Locatie Willemsplein
Voeg evenement toe aan agenda

Het Elf-elf feest in Kruikenstad gaat door. De traditionele start van het nieuwe carnavalsseizoen op 11 november start vanaf 15:30 uur. De groen-oranje festiviteiten, met als hoogtepunt de bekendmaking van de nieuwe Prins van Kruikenstad en zijn gevolg, vinden dit jaar plaats op het Willemsplein. Daar ben jij toch ook bij?

Nieuwe situatie
Afgelopen dinsdag zijn in de persconferentie vanuit de overheid aangescherpte maatregelen aangekondigd. We bevinden ons in een nieuwe situatie met stijgende besmettings- en ziekenhuiscijfers. Er mogen nog altijd evenementen georganiseerd worden binnen de huidige maatregelen, maar onder strengere voorwaarden. Vanuit de overheid is besloten dat we de bezoekers van het evenement beter moeten registreren en reguleren. Hierdoor kunnen we ook minder bezoekers ontvangen. Dit is voor ons een flinke tegenvaller, maar we volgen uiteraard de maatregelen op.

Toegang tot Elf-elf
Door de strengere maatregelen zijn we alsnog genoodzaakt om met een toegangsbewijs te werken. Dit doen we in de vorm van het stadsembleem van 2022 (jaarmotto met groen-oranje ketting) in combinatie met het coronatoegangsbewijs en je legitimatie. Dokmardeurs hebben het stadembleem inmiddels per post ontvangen. Momenteel kunnen er geen nieuwe Dokmardeurs worden aangemeld. Dit is vanaf 11 november weer mogelijk.

Verkoop stadsemblemen
Op woensdag 10 november kun je tussen 19:00 en 21:30 uur een stadsembleem van 2022 kopen voor € 5,-  per stuk (maximaal 2 per persoon). De verkooplocatie is onze Bouwhal aan de Ledeboerstraat 5 in Tilburg. We verwachten voldoende aanbod te hebben, maar op=op. Dit alles heeft te maken met het maximale aantal personen dat het evenement mag bezoeken. Zonder stadsembleem krijg je geen toegang tot het Willemsplein.

Coronamaatregelen
We vragen iedereen om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. Op het Willemsplein is ruimte genoeg om afstand te houden van medefeestgangers. Dus loop lekker in de polonaise als je dat wil of kies ervoor om wat meer afstand te houden.

De KruikenBingo, daor wilde bij zèèn!
Om 15:30 uur openen de poorten naar het Willemsplein. Vanaf 16:11 uur starten we met een KruikenBingo onder leiding van DJ Ron het Carnavalskanon, daor wilde bij zèèn! Je kunt je hiervoor aanmelden via [email protected]. Dat mag individueel of bijvoorbeeld met je carnavalsvereniging. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 3 november.

Blaaskapellen, carnavalsartiesten en natuurlijk de Prins en gevolg
Na de KruikenBingo gaat het programma verder met blaaskapellen So What en Factor 11. Verder zijn er optredens van CV Confetti, Johnny Purple, Lamme Frans, Alaafterparty en Bennie Bekend. Natuurlijk kijken we allemaal naar het hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van de Prins van Kruikenstad en gevolg.

Ik zie oe wir war?!
Onder het nieuwe motto “Ik zie oe wir war?!” viert Kruikenstad dit seizoen de terugkeer van carnaval. “Eindelijk kunnen we weer samenkomen en het mooiste feest van het jaar vieren. Elf-elf is dit jaar niet alleen de start van een nieuw carnavalsseizoen, maar ook het moment waarop veel Kruiken en Kruikinnen elkaar na lange tijd weer gaan zien” licht Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg, toe.

Klik hier voor het Facebook evenement!

Andere evenementen:

Carnaval in Kruikenstad 2023: Kwosse begosse