11 dingen die je moet weten over Elf-elf

Gepubliceerd op Monday 9 November 2015 9 November 2015

Carnaval nadert met rasse schreden. Zelden is het carnavalsseizoen zo kort als dit jaar. Tussen 11 november en de start van carnaval op 5 februari zitten slechts 12 weken. Reden genoeg om meteen goed van start te gaan (affeseere!) en het voorseizoen optimaal te benutten. Maar voordat je je ongeremd in het feestgedruis stort: 11 zeer belangrijke wetenswaardigheden over Elf-elf.

 1. Elf-elf valt altijd op 11 november. Een inkoppertje, maar toch wel heel belangrijk om te weten als je het eerste feest van het carnavalsseizoen niet wilt missen!
 2. Niet alleen voor carnavalsvierders is 11 november een speciale dag. Met name kinderen elders in het land gaan de deuren langs voor Sint-Maarten. In België vieren ze het einde van de Eerste Wereldoorlog, in Polen is het Onafhankelijkheidsdag, net als in Angola. In Groot-Brittannië viert men Remembrance Day en in de VS Veterans Day. Kortom, een dag met betekenis voor velen!
 3. Voor veel Europese koningshuizen is 11 november een dag met historie. In de afgelopen eeuwen zijn er maar liefst zes oud-vorsten op deze dag geboren.
 4. Het getal 11 gaat ook wel door het leven als het gekken- of dwazengetal. Dat zou te maken hebben met het feit dat gekheid heel dicht ligt bij genialiteit en perfectie, iets waarmee het getal 12 geassocieerd wordt. Toeval wil dat het woord ‘gekkengetal’ ook 11 letters telt.
 5. Op de elfde van de elfde wordt traditioneel Prins Carnaval en de Raad van Elf bekendgemaakt en geïntroduceerd aan de stad. Zo ook in Kruikenstad!
 6. In Kruikenstad begint het Elf-elf feest plaats op het Willemsplein tussen 18 uur en 23 uur. De toegang bedraag 3,50 euro. In ruil hiervoor ontvang je bij de kassa het nieuwe Stadsembleem (zolang de voorraad strekt).
 7. Hongerige Kruiken en Kruikinnen zijn niet vergeten. Voor 7,50 euro kopen zij ook dit jaar aan de kassa een Kruikenslabber: goed voor een lekker tweegangendiner. De perfecte bodem.
 8. De presentatie van Elf-elf in Kruikenstad is in handen van Ludo van Vliet en Rogier van Bossum.
 9. Ook dit jaar vinden er optredens plaats die je direct in carnavalsstemming brengen. Aanwezig zijn CVC De Snuupkes & Bekèk’t is, DJ Patrick en CV De Jassen. Hoofdact van de avond is Ria Valk: ja, die van de preitjes op haar dijtjes en de toyboy!
 10. Voor wie nog geen genoeg heeft na het sluiten van het feest op het Willemsplein, verschillende Kruikenkroegen blijven extra lang geopend en hebben leuke acties. Een minidweiltocht is dus een meer dan serieus te overwegen optie.
 11. Last but not least: als je alles over Elf-elf in Kruikenstad nog eens goed op een rijtje wilt zetten, bekijk dan het Elf-elf overzicht op de website. Daar zie je de timeline, alles over kaarten kopen en de afterparty’s: https://www.kruikenstad.nl/nieuws/elf-elf-het-overzicht

.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…