11 x Carnagenda!

Gepubliceerd op Thursday 29 December 2016 29 December 2016

Een goede voorbereiding is het halve werk, dus: welke carnavalsdagen van seizoen 2016/2017 mag je écht niet missen? En wanneer is het verstandig om ook de dag erop vrij te vragen? We geven je alvast 11 tips!

1. We starten met een primeur: de allereerste editie van Zumme Zinge?! op 13 januari in poptempel 013. Smeer de kelen en ding mee naar de titel ‘Kruikenkraker van het jaar’ (en eeuwige roem). Vergeet niet je kaarten te kopen!

2. Natuurlijk staat er ook voor de kleine Kruiken een hoop op het carnavalsprogramma. Geen katers en nachten doorhalen, maar wel kleuren en knutselen! Tot 15 januari kan je je inschrijven voor de Kruikenstadkleurplaat, waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

3. Niets leukers dan jubilea: er zijn dit seizoen maar liefst drie verenigingen die een feestje vieren. Na de 11e verjaardag van Un Kirke Wè Aanders in december, zet je een groot kruis door 22 januari voor het 22e jaar van CV de Schèèl Praaje. En vergeet op 18 februari het feestje van 11 jaar CV Veul Gère nie!

4. Zin om je weer eens de ballen uit de broek te lachen? Op zaterdag 21 januari vindt de 43ste editie van het Leuterconcours plaats in het MIDI-theater. Een lekkere mix van stand-up comedy en Brabantse gezelligheid. En gewoon in het weekend! Overigens is er ook een matinee voorstelling!

5. Benieuwd hoe al die prachtige waoges voor d’n Opstoet er uit zien voordat ze door het centrum van Tilburg trekken? Dan ga je natuurlijk naar het Waogeslouwe op 29 januari! Voor de kinderen zijn hier twee dagen voor uitgetrokken: op 31 januari en 2 februari mogen kinderen uit groep 5 t/m 8 een kijkje komen nemen tijdens het Kènderwaogeslouwe.

6. Op 18 februari begeef je je naar de Tilburgse binnenstad voor het Proefblaoze: blaaskapellen brengen je helemaal in carnavalsmood.

7. Een prachtige Kruikenstad-traditie mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. De kaartjes zijn inmiddels verkocht, maar we kijken reikhalzend uit naar het Irste en Twidde Kruikenconcert op 22 en 23 februari. Het thema van dit jaar is ‘on route’, dus raak niet van ’t padje en vraag voor de zekerheid de volgende dag vast vrij.

8. Op een ander niveau, maar geen minder mooi feestje: vergeet zeker het Tjeukefist niet op 27 februari. De allerkleinste bewoners van Kruikenstad gaan samen met opa’s oma’s en ouders los op oa DJ Ron Knuiman en Wipneus en Pim.

9. Eén van onze favorieten, de Kènderstoet op 28 februari, mag je absoluut niet missen. Maar, kinderen van Kruikenstad, let op: dit jaar schrijf je je vóór 21 februari in! Alleen in de categorieën ‘Alleenig’ en ‘Meej zun Tweeje’ schrijf je je nog op de dag zelf in.

10. Het Prinsebal is een feestje voor iedereen: de Prins van Kruikenstad nodigt alle verenigingen, orkesten en overige carnavalsvierders uit om gezamenlijk Poptempel 013 op stelten te zetten met een geweldig voorproefje van carnaval in Kruikenstad. Bekende artiesten geven acte de presence en het feest wordt gestart met een smakelijk buffet. 11 februari staat natuurlijk allang in je agenda!

11. Tja, eigenlijk is zo’n lijstje met 11 evenementen nog veuls te wenig! Daarom staan alle voorfeesten van verenigingen en orkesten in onze online agenda. En de complete agenda vind je hierrrrrrrr (katerdagen niet inbegrepen)! Deze agenda kan je in 1 keer in je agenda laden (zie knop) of per evenement in je agenda laten zetten. HANDIG!

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…