Belangrijke informatie omtrent Elf-elf

Gepubliceerd op Sunday 7 November 2021 7 November 2021

Beste Kruiken en Kruikinnen,

Eind september hebben we aangekondigd dat Elf-elf dit jaar door kan gaan. Enorm fijn nieuws, na een carnavalsjaar zonder feesten. Om het evenement te kunnen organiseren moeten we, zoals de maatregelen voorschrijven, werken met een coronatoegangsbewijs.

Nieuwe situatie
Afgelopen dinsdag zijn in de persconferentie vanuit de overheid aangescherpte maatregelen aangekondigd. We bevinden ons in een nieuwe situatie met stijgende besmettings- en ziekenhuiscijfers. Er mogen nog altijd evenementen georganiseerd worden binnen de huidige maatregelen, maar onder strengere voorwaarden. Vanuit de overheid is besloten dat we de bezoekers van het evenement beter moeten registreren en reguleren. Hierdoor kunnen we ook minder bezoekers ontvangen. Dit is voor ons een flinke tegenvaller, maar we volgen uiteraard de maatregelen op.

Toegang tot Elf-elf
Door de strengere maatregelen zijn we alsnog genoodzaakt om met een toegangsbewijs te werken. Dit doen we in de vorm van het stadsembleem van 2022 (jaarmotto met groen-oranje ketting) in combinatie met het coronatoegangsbewijs en je legitimatie. Dokmardeurs hebben het stadembleem inmiddels per post ontvangen. Momenteel kunnen er geen nieuwe Dokmardeurs worden aangemeld. Dit is vanaf 11 november weer mogelijk.

Verkoop stadsemblemen
Op woensdag 10 november kun je tussen 19:00 en 21:30 uur een stadsembleem van 2022 kopen voor € 5,-  per stuk (maximaal 2 per persoon). De verkooplocatie is onze Bouwhal aan de Ledeboerstraat 5 in Tilburg. We verwachten voldoende aanbod te hebben, maar op=op. Dit alles heeft te maken met het maximale aantal personen dat het evenement mag bezoeken. Zonder stadsembleem krijg je geen toegang tot het Willemsplein.

Coronamaatregelen
We vragen iedereen om rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. Op het Willemsplein is ruimte genoeg om afstand te houden van medefeestgangers. Dus loop lekker in de polonaise als je dat wil of kies ervoor om wat meer afstand te houden.

Met carnavaleske groet,

Patrick Dewez
Voorzitter Carnavalsstichting Tilburg

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?