Embleem bij motto Zot zo meuge?

Gepubliceerd op Sunday 23 July 2017 23 July 2017

Het motto voor komend carnavalsseizoen werd eerder al bekend gemaakt: zot zo meuge? Ook dit jaar werd voor het bijbehorende embleem een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

De jury heeft zonder kennis van de inzender alle ontwerpen voorgelegd gekregen. De jury bestaat onder meer uit leden van het bestuur, de commissie communicatie en de commissie protocol. Als winnares kwam Esther van den Broek uit de bus. Haar embleemontwerp verbeeldt het beste de gedachte bij het motto. We feliciteren Esther van den Broek en heel Kruikenstad met weer een fantastisch mooi embleem!

Motto

Het officiële motto is vorig carnavalsseizoen al tijdens Et Sebiet, de traditionele afsluiting van carnaval op de dinsdagavond, door Prins Robèrt d’n Irste bekend gemaakt. Het motto ‘Zot zo meuge?’ wordt met vraagteken geschreven en geldt voor het carnavalsseizoen 2017-2018.

De vraag Zot zo meuge? staat voor de uitdrukking ‘Is ‘t goed zo?’ of ‘Mag ‘t zo?’ Deze vraag past bij carnaval. Carnaval is immers het jaarlijkse feest waarbij bijna alles mag. Je kunt je anders kleden en anders doen, lekker uit je dak gaan, je met vrienden storten in het feestgedruis! Hou je dus vooral niet in bij carnaval 2018!

Embleem

De vraag ‘Zot zo meuge?’ is door winnares Esther van de Broek vertaald naar een positief gebaar: duimpje omhoog. Het is goedgekeurd, zo mag het. Of, Biertje?! Ja lekker! Het stadsembleem, wat toegang geeft tot het Elf-elf feest, heeft twee zijden. Duimpje omhoog en duimpje omlaag. Duimpje omlaag is alleen voor dingen die echt niet kunnen. Of wanneer iemand vraagt Biertje?!, terwijl je liever een Schrobbelèr wilt.

Alle Kruiken en Kruikinnen dragen gedurende het carnavalsseizoen met trots het stadsembleem om de nek. Bij alle uitingen van het carnavalsseizoen wordt het embleem getoond. Het motto vormt de leidraad voor de aankleding van festiviteiten en is vaak de inspiratie voor deelnemers aan de Opstoet en Kènderstoet.

Het embleem is ook een waar collectorsitem. De motto’s en emblemen van Kruikenstad van de afgelopen tientallen jaren kun je ter inspiratie HIER terugvinden op de website. Wil jij het volgende embleem ontwerpen? De Carnavalsstichting Tilburg organiseert jaarlijks een ontwerpwedstrijd.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?