WNL Goedemorgen Nederland over carnaval in Kruikenstad

Gepubliceerd op Thursday 11 January 2018 11 January 2018

’s Ochtends om 7.00 uur een proost van het bestuur van de Carnavalsstichting met Schrobbelèr.  Dat hoort erbij. Zéker als WNL Goedemorgen Nederland live verslag doet vanuit de bouwhal!

Verslaggeefster Lisette Wellens was vanochtend om 7.00 uur al aanwezig in de bouwhal. Ze geeft het al aan, het is een kort seizoen. Over precies een maand barst carnaval weer los. Hoog tijd om de voorbereidingen voor het carnaval in Kruikenstad te bekijken.

Met man en macht werken aan de waoges

De bouwhal is zo groot als 2,5 voetbalveld. Na Koningsdag komt er weer leven in de brouwerij en beginnen de verenigingen met bouwen. Elke avond zijn er zo’n 60 mensen van verschillende verenigingen hard aan het werk om weer iets prachtigs te creëren voor d’n Opstoet.

Verschillende verenigingen werken voortdurend aan het opbouwen van de waoges. Wil jij ook graag zien hoe de machtige waoges gemaakt worden? Zondag 14 januari is jouw kans!

Samen zijn we groen oranje

Dat NPO1 zomaar op bezoek komt is wel heel speciaal. Carnaval gaat over verbinden en saamhorigheid. Iedereen uitnodigen om samen carnaval te vieren. En wat is er dan mooier dat Prins Etienne d’n Irste, samen met zijn adjudant Jean, alle Kruiken en Kruikinnen vertegenwoordigt en uitlegt waar het bij carnaval om draait.

Het openbaar carnaval in Kruikenstad is het 2e grootste evenement in Tilburg. Maar wel hét grootste evenement dat voor en door Kruiken en Kruikinnen is. Zoals Prins Etienne het mooi verwoordt, carnaval is cultuur. Het hoort erbij en je groeit ermee op. Samen zijn we groen oranje!

Wil je de fragmenten graag terugkijken?

Live verslag deel 1 (begint bij 8.53): Chris in de bouwhal.

Live verslag deel 2 (begint bij 8.29): Ad vertelt over het waoges bouwen.

Live verslag deel 3 (begint bij 10.10): Het bestuur van de Carnavalsstichting legt het groen oranje gevoel uit.

Live verslag deel 4 (begint bij 9.15): Prins Etienne d’n Irste en adjudant Jean

 

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?