Veel media-aandacht voor Kruikenstad!

Gepubliceerd op Wednesday 17 February 2016 17 February 2016

Dat carnaval in Kruikenstad mooi, gezellig en uniek is, dat wisten we in Kruikenstad al langer. Het lijkt er echter op dat ook de landelijke, provinciale en lokale media dat steeds meer doorkrijgt.

Het begon al op 11/11 met aandacht van Radio 5 (item vanaf 34:01). Daarna bleef de media aan een stuk door aandacht besteden aan Kruikenstad. De mooiste items kwamen misschien wel van NPO3. Over enkele maanden verschijnt een half uur lang de bouwhal en de bouwers in beeld in een heel leuke opname van het kinderprogramma Weekend weg met Willie (komen we tzt op terug). Het tv-programma Weekendcrashers kreeg tijdens het Proefblaoze een introductie van carnaval in Kruikenstad.

Weekendcrashers

De mannen van CV of Kachel lieten zich van hun beste (of slechtste?) kant zien bij Spuiten en Slikken van BNN. De heren van Veul Gère wisten het tot RTL Boulevard en 3FM te schoppen en kregen hun eigen Fokke en Sukke. RTL Editie NL deed alcoholonderzoek voor minderjarigen in Kruikenstad en eerder kwam onze Tjeuke al bij RTL Late Night.

Fokke en Sukke Lelijke Wijven

Omroep Max besteedde op tv aandacht aan d’n Opstoet en in hun blad Max Magazine aan carnaval voor ouderen. Telegraaf tv zond beelden uit van d’n Opstoet, van de harde werkers die het afval opruimen en van de natte Kènderstoet. Ook de grote vreugde van Nicole van Hoof over het terugvinden van haar dwarsfluit die zij na het Kruikenconcert verloor, werd op camera vastgelegd. De papieren Telegraaf pakte uit met twee pagina’s over d’n Opstoet. Ook het NOS Journaal zond beelden uit van d’n Opstoet.

Telegraaf

De virtual reality film over d’n Opstoet trok de aandacht van BN De Stem, van het journaal op Radio 2

en van de heren van 3FM (zij interviewden de makers van deze film: Beeldhouwers)

Heel blij waren we ook met de enorme aandacht van Omroep Tilburg met hun programma’s Cup of T, het wekelijkse journaal en natuurlijk KruikenTV. Omroep Brabant wist vanaf 11/11 de mooiste beelden te schieten, met als hoogtepunt weer d’n Opstoet met dit jaar maar liefst 700.000 kijkers! Brabants Dagblad zette mooie verhalen neer over onder andere de ontwikkeling van carnavalstradities, het verhaal achter de organisatie van d’n Opstoet, Proefblaoze, koppen aan huizen van carnavalsliefhebbers, het Kruikenconcert en d’n Opstoet en Kènderstoet. Uiteraard bedanken we ook de Tilburgse Koerier voor de vele bijdragen!

Kenderstoet BD

Dat carnaval in Kruikenstad leeft dat wisten we al, maar het is duidelijk dat het tegenwoordig leeft ver over de grenzen van Kruikenstad heen!

 

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?