Sfeervol Elf-elf is een succes!

Gepubliceerd op Friday 14 November 2014 14 November 2014

11 november 2014 in Kruikenstad. Enkele carnavalsvierders proostten om 11.11 uur in de ochtend al op de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Maar tegen het einde van de middag kleurde het centrum van Tilburg pas écht groen-oranje. Bij de eerste schemering liep het Willemsplein vol met enthousiaste Kruiken en Kruikinnen. Allemaal in gespannen afwachting van wat gaat komen. Wie voert Kruikenstad in 2015 aan…?

_DSC6320

 

 

 

 

 

 

 

Nadat er met de heerlijke winterse kost van culinaire Kruik St. Sjaak een goede bodem was gelegd,kon het feest beginnen. De nieuwe, brede opstelling van het evenement en de verschillendekapellen en artiesten droegen bovendien bij aan de zeer knusse en carnavaleske sfeer van deavond. Verschillende artiesten en orkesten, zoals Johnny Purple, Helemaal Hollands, Lamme Frans, So What en natuurlijk Kaaj Gaaaf! deden het publiek de bartafels verder naar het podium schuiven en een eerste voorzichtige polonaise kwam op gang.

“Ik wíst het wel!”
Een écht carnavalsfeest dus. Presentatoren Ludo van Vliet en Rogier van Bossum kregen de sfeer er snel in en wisten de spanning goed op te voeren.
MBF_0026

 

 

 

 

 

 

 

Want uiteindelijk was er een doel: de bekendmaking van de nieuwe Prins van Kruikenstad en zijn gevolg. Aan wekenlange speculatie over namen, over mensen en over posities kwam een einde. Nadat de rode jassen van de Lijfwacht het podium betraden, kwamen ze dan eindelijk tevoorschijn. Niets minder dan blinde euforie was te zien bij verschillende leden van de Raad op het moment dat ze zich presenteerden aan het publiek. En toen ten slotte Prins Robèrt d’n Irste en Adjudant Jeroen met de handen in de lucht het podium oprenden barstte het publiek uit in luid gejuich!

“Ik zei het je toch!”,“Zie je nou wel!”

Succesformule
Na een aantal jaar mag worden gesteld dat de Feestcommissie met het feest op 11 november een succesformule heeft ontwikkeld. Het evenement heeft zich bewezen als een waardige aftrap van het Tilburgse carnavalsseizoen. Het carnavalsgevoel zit er meteen goed in en we kunnen vol enthousiasme de verschillende voorfeesten gaan vieren.MBF_0038

 

We gòn wirbombezjoere!
Via de website van de Carnavalsstichting Tilburg en de Klepkraant blijf je op de hoogte van wat er wanneer plaatsvindt. Wil je nog even nagenieten van Elf-elf? Met de foto’s ga je weer even terug.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…