Sponsor van Kruikenstad: Maud Mutsaers

Gepubliceerd op Thursday 11 February 2016 11 February 2016

Uit de Kruikenkraant: een sponsor aan het woord
“Top dat het carnaval steeds meer een openbaar karakter krijgt”

Al in haar tienerjaren was ze verzot op carnaval; met een aantal vriendinnen richtte ze 30 jaar geleden carnavalsvereniging Jonge Meute op. Een vriendengroep die nog steeds intact is en elkaar ook tijdens carnaval regelmatig opzoekt. Tegenwoordig ziet het carnaval van Maud Mutsaers (46) er echter heel anders uit. Als chauffeur van het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg rijdt ze sinds vier jaar in een limousine stad en dorp af om de heren op hun plaats van bestemming te brengen. Van scholen bezoeken tot dweilen en het meerijden in d’n Opstoet. Een feest!

In de limo

Maud en haar man Rob Mutsaers zijn als sinds jaar en dag sponsor van Carnavalsstichting Tilburg. “Omdat we het carnaval in onze stad en warm hart toedragen en er zowel privé als zakelijk heel veel mee hebben. In de tijd dat we nog Boerke Mutsaers uitbaatten, ook officieel Kruikenkroeg, was het daar vijf dagen lang keihard werken in de beste sfeer die je maar bedenken kan. Ik deed er van alles. Van achter de bar staan tot broodjes smeren of consumptiebonnen tellen. Dan dinsdagnacht om 3.00 uur afsluiten en om 8.00 uur aan de grote schoonmaak. Letterlijk boven bij het plafond beginnen, dan de muren en de rest. Een karwei, maar het bedrijf was meteen weer klaar voor de rest van het jaar. En nu we onze nieuwe zaak hebben, De Roovertsche Leij, waar we geen carnaval vieren, is er weer meer tijd om van het carnavalsfeest te genieten. Hoewel, we zijn natuurlijk wel gewoon geopend. Maar ik ben dus een deels onderweg met de limo en het bestuur op de achterbank. Ja hoor, ze gedragen zich altijd heel netjes. Dat moet ook wel, want anders houd je dat geen vijf dagen vol!”

Uit het hart

Hoewel Maud er voorlopig niet de tijd voor heeft, zou ze zich graag onderdompelen in het feest van d’n Opstoet. “Zo gezellig! Ik houd vooral van alles wat zich buiten afspeelt en vind het bijvoorbeeld heel goed dat Elf-elf voortaan openbaar is. En dat d’n Opstoet een finale krijgt midden in de stad is erg veelbelovend. Carnaval wordt zo nog meer van iedereen. En het is ook fijn dat je dan vervolgens gewoon lekker overal naar binnen loopt. Geen gedoe met kaarten en wachtrijen, daar houd ik helemaal niet van.” Zulke initiatieven vragen veel tijd van vrijwilligers, weet Maud uit ervaring. “Bij Boerke Mutsaers waren zowel diverse verenigingen als het bestuur van de stichting kind aan huis. Het organiseren van carnaval gaat het hele jaar door en is onwijs veel werk. Maar met tijd alleen ben je er nog niet. Ook financiële middelen zijn nodig en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Bovendien is het heel gezellig dat Carnavalsstichting Tilburg leuke activiteiten voor sponsoren organiseert en je daar dus veel bekenden tegenkomt, maar dat is niet dé reden om sponsor te zijn. Het moet gewoon uit je hart komen.”

Zelf sponsor worden

Overweeg je om het carnaval in Kruikenstad te steunen? Neem dan eens een kijkje op het sponsorplatform van Kruikenstad. Daar vind je ook de sponsorbrochures en het contactformulier voor geïnteresseerde sponsoren.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?