Tjeuke wint Nederlands Kampioenschap Mascotte 2015

Gepubliceerd op Saturday 23 May 2015 23 May 2015

Op zaterdag 25 mei 2015 vond in Tilburg het Nederlands Kampioenschap Mascotte plaats. Maar liefst dertig mascottes streden om de nationale titel (zie onder dit bericht een filmpje). Tjeuke werd dé winnaar van 2015 en mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Jikke Becx was mascottedrager en ontving als Tjeuke zijnde de bokaal van Johan Vlemmix en Peter Jan Rens. Tjeuke is de opvolger van Benny Bollo die in 2014 winnaar was.

In een veld met de andere deelnemende mascotte’s liet Tjeuke zien dat hij de beste was op onderdelen als fotoshoot, sfeer maken op de tribunes en de mascotterun. Andere deelnemers waren onder andere Kingo (Willem II) en Bucky (Tilburg Trappers). Volgens de juryvoorzitter Johan Vlemmix viel Tjeuke op door zijn enthousiasme en was hij continu een feestje aan het bouwen. Een prestatie waar Kruikenstad trots op kan zijn.

IMG_3312

Tjeuke is hét icoon van het kindercarnaval in Kruikenstad. Hij is de mascotte voor de kleine Kruiken en Kruikinnen en is en blijft altijd 11 jaar. Tjeuke valt op door zijn gele haar en zijn groen-oranje carnavalssjaal. Sinds 2014 heeft Tjeuke een geheel nieuw mascottepak waardoor hij als figuur nog meer is gaan leven.

Het gezicht van Tjeuke komt uit de koker van tekenaar Jeroen de Leijer. Tjeuke heeft eigen vriendjes en organiseert ieder carnaval een eigen feest: het Tjeukefist.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?