Voorzitter Freek telt (ook) af! Bijna Elf-elf

Gepubliceerd op Wednesday 7 November 2018 7 November 2018

Het aftellen gaat door… Ongelooge waor, 55 jaor!?

Dit jaar vieren we 5×11 jaar Tilburgs carnaval. Hier gaat de Carnavalsstichting Tilburg samen met alle Kruiken en Kruikinnen tijdens Elf-elf extra aandacht aan geven, want het belooft een dag vol verrassingen te worden. We vragen Freek Verhaaf, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg, over deze speciale editie van Elf-elf.

Freek, wat vieren we eigenlijk tijdens Elf-elf?

Op de elfde dag van de elfde maand om precies elf minuten over elf ’s ochtends begint het carnavalsseizoen. Ook wordt er bekendgemaakt wie zich dit jaar ‘Prins Carnaval’ mag noemen.

Wat is er dit jaar anders dan andere jaren?

Ik ga natuurlijk niks verklappen. Ik kan wél vertellen dat we naast de bekende activiteiten, zoals de cantus, een kruikenquiz en de carnaoke en de super gave artiesten, vanwege het jubileumjaar een hele speciale dag tegemoet gaan.

Zonder teveel te verklappen, kan je ons een kleine preview geven?

Drie grote specials dit jaar zijn de podiumopstelling, de artiesten en de Kruikenmarkt.

Zelf ben ik wel ontzettend benieuwd en zeer enthousiast over het podium! We hebben met het podium écht feestelijk uitgepakt. We hebben namelijk een ware loopbrug. We gaan dus letterlijk de hoogte in! Iedereen kan de artiesten, presentatoren en de DJ, maar natuurlijk ook de Prins van Kruikenstad en zijn hele gevolg nu dus nóg beter zien.

En welke artiesten komen er dit jaar optreden?

Dit stond een tijdje geleden nog op Facebook en andere social media kanalen. Kijk dus snel op de pagina van ‘Carnaval in Kruikenstad’! Dit jaar komt de eerste grote artiest al om 15.00 uur, maar het feestgedruis is écht de hele dag vanaf 11.11 uur.

En de markt? Wat houdt dat in?

Ja, dat is echt nieuw dit jaar. Het is een typisch Tilburgse kruikenmarkt: ‘Wa kraomde gij uit?’. De marktkramen van typisch Tilburgse organisaties staan opgesteld rondom de Heikese Kerk, waar ook kapellen komen optreden en een leuke kindermiddag is georganiseerd.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?