Winnaar Blèrconcours; Kaaw Buffet!

Gepubliceerd op Sunday 13 December 2015 13 December 2015

Gisteravond heeft weer een prachtige editie van het Blèrconcours plaatsgevonden.
Jan Voogt heeft de avond op een leuke, tonpraotachtige manier aan elkaar gepraat. Het Midi Theater, een nieuwe locatie, was goed gevuld; er hadden in totaal ruim 250 deelnemers zich ingeschreven verdeeld over 10 orkesten en ook aan de deur zijn nog behoorlijk wat kaarten verkocht. Daarnaast was de zaal zeer sfeervol aangekleed, dus het begin was al goed!

Jury
De deelnemers zijn gejureerd door een vijfkoppige jury:
Wim Glorius (voorzitter)
Joris Donders
Frans Bartels
Frank v.d. Kroon
Paul v. Lipzig (uit Venray)

Prijzen
In de categorie Blèren hebben uiteindelijk Kaaw Buffet en de Elstars met een prachtig, origineel nummer de eerste prijs in de wacht mogen slepen. Het was de eerste keer dat zij meededen en pakten direct de winst, uniek! Dat betekent dat hun nummer komend seizoen overal gespeeld zal worden door henzelf, maar ook door de Hofkapel!
De publieksprijs van het Blèren ging naar de Steunzolen die daarnaast dit jaar hun 55e jaar vieren.
In de categorie Vur de Leut hebben de Buntstekers aan het langste eind getrokken. Na enkele jaren afwezig te zijn geweest wisten ze dit jaar zowel de juryprijs als de presentatieprijs te pakken in de categorie Vur de Leut. De publiekprijs ging naar Kaaj Gaaaf, ook welverdiend!

Sfeer
Met een lekker gevuld Midi Theater en een grote schare aan kapellen zat de sfeer er eigenlijk al vroeg goed in. We hebben die avond ook uit verschillende hoeken positieve geluiden opgevangen voor de organisatie en het verloop van de avond. We hebben vernomen dat ook de Prins en Adjudant het een zeer geslaagde avond vonden en de uitslagen meer dan verdiend voor iedere kapel.

Ak87FOMqN999ZoiTAPAbnrLIVOlrzHrg772kNWbGLnCMAlONZzN34OCzfIIIKU-jnEipwuL9jLOFzHNjN-SiKDCb

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…