Doe mee! Zumme Zinge?!

Iedereen die wil, mag tijdens Zumme Zinge?! een lied ten gehore brengen en meedingen naar de titel: Kruikenkraker van het Jaar!

Op dit moment is de inschrijving voor Zumme Zinge?! 2025 nog niet geopend.


De elf spelregels van Zumme Zinge?!

 1. De inzending is een liedje; carnavaleske liedjes maken uiteraard de meeste kans;
 2. De tekst van het liedje is ‘carnavalesk, leuk, lief, aardig en/of dubbelzinnig’. Discriminerende en/of kwetsende teksten worden niet getolereerd en uitsloten van deelname.
 3. Tekst en bladmuziek dienen uiterlijk ontvangen te zijn bij Commissie Feest op zondag 17 december 2023 via feestcommissie@kruikenstad.nl.
 4. De lengte van het liedje is maximaal 5 minuten (de organisatie behoudt het recht om in te grijpen indien de uiteindelijke uitvoering langer is)
 5. Er mag gebruik gemaakt worden van een bestaande melodie (let op eigendomsrecht van de originele maker), uiteraard wordt originaliteit hoog gewaardeerd.
 6. Het winnende lied wordt gekozen door vooraf bepaalde juryleden.
 7. Het carnavalsmotto mag zeker in het liedje worden verwerkt, maar hoeft niet.
 8. Het liedje van de winnaar(s) wordt waar nodig muzikaal aangepast, zodat de Hofkapel het kan spelen tijdens binnenkomst van de Prins van Kruikenstad en zijn gevolg
 9. Deelnemers hoeven niet uit ‘013-gebied’ te komen, iedereen is welkom! Deelnemen ter promotie van een reeds bestaand commercieel nummer is niet toegestaan.
 10. Per inzending is de maximale groepsgrootte 28 deelnemers, waarbij de organisatie maximaal 16 toegangskaarten gratis verstrekt.
 11. Indien een bepaalde situatie niet binnen de regels valt, beslist de organiserende commissie.