11 x carnavoorspelling: de meest populaire kostuums van 2017

Gepubliceerd op Tuesday 24 January 2017 24 January 2017

We hebben 2016 afgesloten. Laten we een moment nemen voor een sentimentele terugblik en een kei-harde teruggooi. Want wat was het een bizar jaar. Maar: met alle sterfgevallen, nieuwswaardigheden en hippe hits óók een jaar boordevol kostuuminspiratie. Wij keken in onze glazen bol en voorspellen nu alvast dé kostuumhits van carnaval 2017:

Deze pakjes kunnen echt niet meer

1. Donald Trump en Hillary Clinton
De nieuwe Amerikaanse President was al een hit tijdens Halloween, net als zijn tegenstander Hillary Clinton. Voor 2017 voorspellen we dan ook een hoop Kruiken met oranje gezichten, rode petjes en een dode marmot op hun hoofd. Broekpakken en parelkettingen zijn natuurlijk ook makkelijk te verkrijgen. Anyhow: ‘Make Tilburg great again!’

PS: Pluspunten voor Trump en Clinton-stellen die samen ‘I’ve had the time of my life’ playbacken.

2. Koning Willem-Alexander
Als voorproefje op Koningsdag onderneemt Wimlex natúúrlijk een tripje naar Tilburg tijdens carnaval. Vijf dagen lang kan hij onherkenbaar door de stad hossen en locaties scouten voor zijn bezoek op 27 april. Vraag je metgezel om zich te verkleden als incognito-Maxima en het feest kan beginnen.

alexander

3. Max Verstappen
Red Bull kan veel gratis reclame verwachten tijdens de carnavalsdagen. Een petje, een overall, een paar medailles en wat onverwachte maar magistrale inhaalmanoeuvres: Max Verstappen has arrived in Kruikenstad!

max

4. Pokémon Go
Of het nou het hoogte- of het dieptepunt was van 2016: daar zullen de meningen over verschillen. Feit blijft dat duizenden gamers ineens de straten betraden, met mobiel in de hand en blik op Pickachu. Zowel als trainer als dier ben je een populaire toevoeging aan carnaval 2017. Nu nog Pokémon zoeken en hossen tegelijkertijd. Is there an app for that?

pikachu

5. David Bowie, Mohammed Ali, Prince en Johan Cruijff
De dood hoort bij het leven, dat weten we allemaal, maar 2016 bracht wel een paar grote schokken teweeg. Zowel Bowie, Mohammeld Ali, als Prince, Cruijff en vele anderen zullen 2017 niet meer meemaken. Vergeet ook niet de ontwerper van de Billy-boekenkast, Joop Braakhekke en ‘Toots’ Thielemans. Dat deze iconen een plaatsje krijgen op de carnawall-of-fame, lijkt onvermijdelijk.

prince

6. Brangelina
Tussen alle oorlogsgeweld, terroristendreiging, zwartepietendiscussie en vluchtelingenopschudding, was er gelukkig ook nog tijd om heerlijk hersenloos te roddelen. Hét celebrity couple Brad Pitt en Angelina Jolie is niet meer. Maak elkaar dus glamorous het leven zuur tijdens carnaval en zorg ervoor dat je de divorce-papers en een rits adoptiekinderen bij je hebt.

lara-croft-21

7. Sylvana Simons
We hebben ze allemaal al voorbij zien komen: Sultana Simons, uitzwaaidagen en DENK-verwijzingen. Er zijn geen fraaie dingen gezegd en gedaan, maar feit blijft dat de meest verguisde Nederlander van 2016 waarschijnlijk tonnen inspiratie biedt voor een ‘origineel’ carnavalskostuum.

sylvana

8. Oranje-loos EK
Spelers in vol voetbal-ornaat, die met een verdwaasde blik rondlopen? Blind die zich op zijn hoofd krabt en zich afvraagt of hij iets heeft gemist? Robben die al tijden aan het inlopen is? Genoeg inspiratie na een zomer zonder Nederlands EK-voetbal. Ook mooie, nieuwe carnavals-kansen doen zich voor. Maar hoe verbeeld je ‘Will Grigg’s on fire’?

9. Kanye West
Voor Kanye had je eigenlijk alleen een ringbaardje, een goed gevulde portemonnee, oversized shirt en gouden kettingen nodig, maar sinds zijn mental breakdown krijgt de carnavalsversie van de Amerikaanse rapper een hele nieuwe dimensie. Denk: een gouden dwangbuis, bezet met diamanten. What would Kimye do?

kanye

10. Killer Clown / Harley Quin
2016 bleek ineens het jaar van mafkezen die vanachter hun maskers onschuldige voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. Maak de ‘Killer Clown’ iets gebruiksvriendelijker voor carnaval, om deze hype voor eens en altijd het zwijgen op te leggen. Een andere ‘Killer Clown’ zal erg populair zijn onder de dames: de sexy Harley Quin doet andere terrorclowns snel vergeten.

harley-cosplay

11. Kruikenstad
Ga als echte Kruik eens voor een ultiem Tilburgs kostuum. Een medewerker van de V&D die net onder het stof en puin vandaan is gekropen? Kruip in de huid van Cees ‘de sloper’ Becht. Word een Tilburg Trapper, de Tilburgse Van Gogh of pak je Michelingids en loop Tilburg gewoon compleet voorbij: originaliteit wordt altijd gewaardeerd.

Naschrift:
Met een Brexit, staatsgreep in Turkije, terroristische aanslagen, mensen die vluchten van huis en haard, oorlogsmisdaden en voortdurende burgeroorlogen, was 2016 geen jaar om heel trots op te zijn. Laten we 2017 beginnen met een feestje (lees hier waarom carnaval in Kruikenstad zo geweldig is) én met kostuums om trots op te zijn.
Nog steeds geen inspiratie? Deze kostuums kunnen dus echt niet.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?