Kruikenstad lanceert speciale kruikenzeiker-oversteekplaatsen

Gepubliceerd op Sunday 11 November 2018 11 November 2018

Op zondag 11 november is om 15:15 uur de eerste ‘kruikenzeiker-oversteekplek’ feestelijk onthuld. Dat gebeurde op de kruising van het Piusplein en de Hoogvensestraat. In totaal zullen 11 verkeerslichten in en rondom het centrum van Tilburg omgetoverd worden tot kruikenzeiker-verkeerslicht.

Het idee voor de kruikenzeiker-verkeerslichten komt van de Tilburgse studente Irene Vermeulen. Zij volgde een studie in Utrecht en zag daar verkeerslichten met een afbeelding van Nijntje, bekend van de kinderprentenboeken, en raakte geïnspireerd. Volgens de studente zouden we ook buiten de carnavalsperiode trots mogen zijn op onze kruikenzeiker. Beeldend kunstenaar Marieke Vromans hoorde van het idee en besloot haar hulp aan te bieden. Of het bij 11 verkeerslichten blijft is nog even de vraag. Tilburgers, bedrijven en verenigingen kunnen namelijk mede-eigenaar worden van een ‘kruikenzeiker oversteekplek’. ”Stel dat je als straat zo’n licht wil hebben, dan kan dat” zegt de kunstenares hierover.

In overleg met de gemeente zal vervolgens bekeken worden of het betreffende verkeerslicht aangepast kan worden. Tot carnaval in maart 2019 kan dit voor een extra scherpe prijs. Geïnteresseerden kunnen zich melden via de facebookpagina ‘Nie zèèke mar kèèke’

Klik op de afbeelding voor een groter weergave

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?