Prins Robèrt voor het tweede jaar Prins van Kruikenstad!

Gepubliceerd op Tuesday 10 November 2015 10 November 2015

De eerste carnavalsvierders lieten zich woensdag 11 november al weer vroeg zien. Het centrum van Kruikenstad en verschillende Facebooktijdlijnen kleurden in de loop van de dag steeds meer groen-oranje. Het kriebelde bij veel Kruiken en Kruikinnen: Elf-elf stond op het punt te beginnen. ‘Ja, ja, ik voel het al…’, dachten velen. Deze avond kwam aan wekenlang gespeculeer een einde, want de Prins van Kruikenstad werd bekendgemaakt.

Trots op het podium
_DSC3788‘Affeseere doe gin zeer’, zal Prins Robèrt d’n Irste in lijn met het carnavalsmotto van dit jaar hebben gedacht. Ook dit carnavalsseizoen zwaait hij de scepter over Kruikenstad. Samen met zijn Adjudant Jeroen gaat hij het vele werk dat daar bij komt kijken weer vol energie uitvoeren. Met de Raad van Elf, de Lijfwacht en Hofkapel ‘de Sleutelsollers’ stonden ze om 23.00 uur woensdagavond trots op het podium voor het Paleis-Raadhuis.

Carnavalsstemming
Vanaf 18.00 uur stroomde het Willemsplein vol. Culinaire Kruik St. Sjaak zorgde wederom dat alle bezoekers met een goedgevulde maag feestvierden. Presentatoren Ludo van Vliet en Rogier van Bossum brachten en hielden de sfeer er lekker in. En ook Dj Patrick, CVC de Snuupkes met KV de Fènpruuvers, CV de Jassen, Marc van Alphen en hoofdartiest Ria Valk voelden het al: het was carnaval dat de harten sneller deed slaan. Of was het toch Ria’s toyboy?

Luid gejuich
Rond 23.00 uur was het dan zover. Na de presentatie van de Hofkapel en de Lijfwacht betraden de leden van de Raad van Elf één voor één het podium. Uiteindelijk stonden Prins Robèrt, Adjudant Jeroen en het hele Gevolg weer te springen onder luid gejuich van het publiek. Het carnavalsseizoen is weer geopend!

Kort seizoen
De twee kijken er naar uit om komend carnavalsseizoen weer het boegbeeld van carnaval in Kruikenstad te zijn. Een kort seizoen, want carnaval begint dit jaar al op 6 februari. Dat betekent dat alle voorfeesten en evenementen in nog geen twaalf weken tijd worden gevierd. Het eerstvolgende officiële Kruikenstadevenement vindt op 12/12 plaats: het Blèrconcours in het Midi Theater.

Interview
In een uitgebreid interview vertelden Prins Robèrt en Adjudant Jeroen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. Over hun hoogtepunten, het verschil in beleving als Raadslid en Prins en welke rol aandacht voor alle spelers in de carnavalswereld voor hun een belangrijke rol speelt. Het eerste deel van dit interview lees je in onze zaterdageditie van 15 november op deze website. Het tweede deel volgt op zaterdag 22 (want 2 x 11!) november.

Wil je precies weten wat er gebeurt in Kruikenstad? Kijk dan regelmatig op deze website en like Kruikenstad op Facebook. Aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief kan natuurlijk ook.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?