Hofkapel

Al vele jaren begeleidt Hofkapel “de Sleutelsollers” met hun muziek de officiële optredens van de Prins en zijn Gevolg. Dit zowel tijdens de carnavalsdagen als bij de officiële evenementen buiten carnaval, zoals Elf-elf, het Blèrconcours en het Prinsebal. Ook bij de verenigingsjubilea of -feesten waar de Prins acte de presence geeft zijn de muzikanten er bij. De Hofkapel levert altijd de uitstekende sound en kwaliteit die Kruikenstad van hun is gewend. Buiten Tilburgse carnavalsnummers wordt er ook een vlot en aansprekend repertoire gespeeld wat ervoor zorgt dat de sfeer er altijd lekker inzit!


De leden van de hofkapel

Joost van den Broek (d’n veur)
Trompet

Deze rasechte Kruikenzeiker staat weer te popelen om zich in het feestgedruis te storten, dit jaar voor het 16e jaar als trompettist van Hofkapel de Sleutelsollers. Als voorzitter van de Hofkapel zet hij graag de bloemetjes buiten. In het dagelijks leven is Joost werkzaam als commercieel medewerker bij de Fa. Jan Verschuuren BV Magazijninrichting. Hij is getrouwd met Ingrid en heeft vier kinderen. Hij geniet van lekker eten, op vakantie gaan en voetbal kijken, zeker als vaste supporter van ons Willem II. Kortom, hij probeert alles uit het leven te halen. Hij is trots om de Prins van Kruikenstad voor te mogen gaan in het openbaar carnaval in Tilburg met een fijne groep muziekvrienden. “‘k zie jullie allen wir war?!”


Peter Smits (muzikaal leider)
Trombone

Na heel wat jaren op de sous, is Peter weer terug op de trombone. Hij is nog altijd, in nauw overleg met Martijn, de muzikaal leider van de Hofkapel. Deze Veldhovenaar, die opgroeide in het Lampegat, is 44 jaar en is precies de helft van zijn leven al lid van de hofkapel. Een jaar geleden trouwde hij met zijn Marenne. Samen zijn zij sinds 9 weken de trotse ouders van een tweeling: Daan en Mica.


Michiel Smits (centenbaos)
Trompet

Michiel Smits is 46 jaar en woonachtig in Rommelgat (Veldhoven) met zijn vrouw Bregje en twee kinderen. Hij is werkzaam als Systems Engineer bij Allegion, iets met computers zeggen ze dan. Van kleins af aan, dat wil zeggen in de reiswieg op het biljart van de kroeg, is hij al betrokken bij het carnavalsgebeuren. Toen hij met zijn 7 jaar net een trompet kon vasthouden, speelde hij al mee in de ‘boerenkapel’ van zijn carnavalsvereniging in het Lampegat. Bij toeval kon hij een jaartje invallen als trompettist bij de Hofkapel van Kruikenstad en is sindsdien blijven plakken. Jarenlang heeft hij alles rondom de Hofkapel in goede banen geleid, inmiddels samen met collega-bestuursleden. Samen met zijn broer Peter rijdt hij alweer 22 jaar op en neer naar Kruikenstad, dus het wordt een carnavalsjaar met een speciaal tintje!


Martijn Embregts (regelèr)
Trompet

Deze geboren en getogen kruik is de trotse vader van zijn kinderen Sterre en Stijn en al 9 jaar gelukkig getrouwd met zijn vrouw Linda. Als accountmanager is hij commercieel verantwoordelijk voor de consultants van Valid en bevindt zich daarom vaak in Zuid-Limburg, waar hij maar al te graag opschept over de schonste stad van het laand. Dit jaar voor het 11e jaar trompettist bij de Hofkapel en tevens de regelèr die zorgt dat deze club op het juiste moment op de juiste plaats is.


Roy Horsten
Trompet

Vanaf zijn 7e jaar speelt Roy al trompet en is ooit als invaller begonnen bij de Sleutelsollers. Nu mag hij voor het 6e jaar zijn muzikale klanken weer gaan laten klinken op trompet. Het is voor hem een eer om dit te mogen doen. Hij volgt namelijk zijn opa, oom, en vader op in de Hofkapel. Roy is een geboren en getogen Kruikenzeiker, want vanaf zijn 8ste jaar stond hij al samen met zijn vader op het podium muziek te maken met Decibel. Naast de Sleutelsollers speelt Roy ook nog bij Morava, waarmee hij Tsjechische muziek speelt. Roy is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij heeft enorm veel zin in het nieuwe carnavalsseizoen.


Franco van Ierland
Trompet

Franco speelt dit jaar voor het 32ste jaar mee als trompettist van de Sleutelsollers. Hij is al 36 jaar getrouwd met Monique en ze samen hebben zij twee kinderen, Jennifer en Jeffrey. Franco is werkzaam als medewerker van de TD bij NedTrain Componenten in Berkel-Enschot. Muziek maken is bij hem met de paplepel ingegoten. Hij speelt naast de hofkapel ook in twee jazz bandjes, Jurbena en de Mardigras jazzband. Zijn vaste vakantiestek is Zeeland, waar hij zich erg thuis voelt. In de zomer rijdt hij ook graag motor.


Leon Schapendonk
Trompet

Deze 51-jarige kruikenzeiker doet dit jaar al voor de 13e keer mee met de Sleutelsollers. Na 22 jaar in het Pezerikkengat te hebben gewoond, is hij weer terug in zijn eigen vertrouwde Kruikenstad. In het dagelijks leven is hij chauffeur bij een koeriersbedrijf. Hij doet graag aan fitness en mountainbiken, ook houdt hij van lekker eten en viert hij vakantie graag in eigen land. Hij is lid van carnavalsvereniging ‘Jè jè tis wè’ en sinds vorig jaar ook van ‘cv aon dn overkaant’. Hij is vader van drie kinderen: Rens Marit en Imke. Leon is enorm blij dat hij na bijna 2 jaar weer iedereen mag gaan verblijden met zijn muzikale klanken en heeft er hartstikke veul zin in.


Jürgen Kemkes
Trombone

Voor het achtste jaar als Sleutelsoller zal Jürgen met zijn bastrombone de lage noten weer op gaan zoeken. Als geboren en getogen Kruikenzeiker is hij al zijn gehele leven bezig met muziek, welgeteld zo’n 29 jaren. Als klein jong begonnen op de snare-drum, wat hij altijd met veel liefde en plezier gedaan heeft (en nog). Zo’n negen en half jaar geleden is hij toch maar eens op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Dat vond hij in de Bass-trombone, wat eigenlijk altijd al wel zijn oogappeltje was. Naast de Sleutelsollers speelt Jürgen dit instrument ook bij een cover- en brassband. Tussen al het muziekgedruis door is hij eigenaar van technisch tekenbureau Juke projects. Met veel enthousiasme kijkt Jürgen uit naar het aankomende carnavalsseizoen


Geert Peeters
Trombone

Geert is sinds oktober 2013 lid van Hofkapel de Sleutelsollers als trombonist. Samen met Remco neemt hij de 2e trombonepartij voor zijn rekening. Samen met zijn schuifmaten en de 2 bassisten vormt hij de zware jongens van de Hofkapel. Geert is in 1973 geboren en getogen in het Broekhovense. Na wat omzwervingen binnen Kruikenstad woont Geert nu, samen met zijn vrouw Marion, weer op Broekhovens grondgebied. Muziek maken is zijn passie en naast de Sleutelsollers speelt Geert 1e trombone bij de MidWestBand. Dit is de bigband van het politiekorps Zeeland-West-Brabant alwaar zijn vrouw werkzaam is. Samen met zijn vrouw houdt hij van de goede dingen van het leven, zoals lekker eten en drinken. Ook voor een heerlijke vakantie naar het zonnige Turkije of een mooie cruise samen met zijn vrouw is hij altijd te porren.

Elf-elf staat standaard rood aangemerkt in zijn agenda want dan begint het carnavalsseizoen weer en Geert staat dan weer te popelen om vanaf 11-11 tot en met carnaval op stap te gaan met de hoogheid en zijn gevolg en lekker te gaan knallen met de Hofkapel.


Remco Smulders
Trombone

Carnaval is hem 37 jaar geleden met de paplepel ingegeven en dit jaar gaat hij voor het 15e jaar mee met Hofkapel de Sleutelsollers. Zes jaar geleden op het Prinsenbal leerde hij zijn vriendin Masja kennen, waarmee hij samenwoont in Kruikenstad. In het dagelijkse leven houdt hij zich bezig met het opleiden van nieuwe officieren voor de Koninklijke Luchtmacht op de KMA in Breda. Verder is hij graag bezig met sporten, naast de vele wintersporten met Masja, zit Remco graag op de racefiets en is hij vaak te vinden op hardloopschoenen ergens in de bossen. Maar nu eerst weer alles op alles zetten voor Elf-elf en carnaval. Maar dat moet vast goed komen, want Remco bedacht het carnavalsmotto van dit jaar: Ik zie oe wir war!?


Justin Verschuren
Trombone

De 22-jarige Justin is een geboren en getogen Kruikenzeiker, carnaval zit in zijn bloed. Al op jonge leeftijd mocht hij met vader Arnoud mee om carnaval te vieren. Op zijn 8e besloot Justin om trombone gaan spelen waarna hij op verschillende mooie plekken muziek heeft mogen maken. Na een jaar invallen bij de kapel, werd Justin gevraagd om lid te worden van de Sleutelsollers. Dat is inmiddels 6 jaar geleden. Ook buiten de Hofkapel is Justin muzikaal actief, onder andere in een symfonieorkest. Hiermee is hij maandelijks te vinden in concertzalen in binnen- en buitenland. Aangezien alcohol ontsmet, kun je Justin regelmatig tegen komen als hij met vrienden of zijn vriendin een biertje of wijntje drinkt in de stad. Maar buiten het feestvieren om moet er natuurlijk ook nog gewerkt worden. Als vers afgestudeerd technisch bedrijfskundige staat hij aan het begin van zijn carrière. Momenteel werkt hij bij een multinational gevestigd in Kruikenstad.

Vol enthousiasme kijkt Justin uit naar het nieuwe carnavalsseizoen. Net als alle Kruiken en Kruikinnen, heeft hij afgelopen jaar het feest enorm gemist. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat aankomend seizoen een nog groter feest wordt dan normaal.


Remko Hendrickx
Grote Trom

Remko zit voor het derde jaar bij de Sleutelsollers. Hij is een echte Kruikenzeiker en net als iedereen heeft hij carnaval erg gemist. Daarom heeft hij er dit jaar super veel zin in om met deze club op pad te gaan in Kruikenstad. Het blijft voor hem een eer om met deze geweldige muzikanten een mooie tijd te beleven. Hij is in het dagelijkse leven werkzaam bij Covebo en is daar facilitair coördinator. Remko is getrouwd met Kristel en heeft twee kinderen: Levi en Zoë.


Arnoud Verschuren
Kleine trom

Na een afwezigheid van 2 jaar, is Arnoud weer terug bij de Hofkapel. Deze echte Kruikenzeiker had in zijn eerste termijn de eer om Peter Schuring op grote trom op te volgen, nu heeft hij de “zware taak” de kleine trom van de legendarische Arie van Iersel over te nemen. Arnoud is 51 jaar oud, getrouwd met Debbie en heeft twee zoons. Zijn zoon Justin is ook in de Hofkapel actief. De andere zoon (Dylan) heeft, hoe onbegrijpelijk ook, helemaal niets met dit mooi feest. Arnoud is werkzaam als verkoopadviseur bij Kumasol Ramen & Deuren in Etten-Leur.

Wat is er mooier dan samen met zijn zoon Justin weer muziek te kunnen maken? Arnoud heeft er erg veel zin in en gaat er volop van genieten. Hij kijkt er naar uit om met de Hoogheid en het gevolg dit mooie feest in te gaan!


Dennis van Rooij
Sousafoon

Als 6 jarig menneke begon Dennis zijn muzikale carrière als slagwerker bij destijds nog de PTT Harmonie Tilburg. Al van jongs af aan ging hij met vader, moeder, zus, opa en oma mee naar de vereniging. Het is dan ook geen geheim dat muziek hem met de paplepel is ingegeven. Na jaren het slagwerk te hebben gedaan, heeft hij ervoor gekozen zich volledig te gaan richten op de bastuba/sousafoon. Op dit moment is Dennis ondernemer en is hij werkzaam als muzikant bij de Fanfare van het Korps Nationale Reserve. Ook is hij muzikant en bestuurslid bij Drumfanfare Exempel en valt hij in bij diverse orkesten. Voor het eerste jaar zal hij deel uit gaan maken van het zware werk van de Sleutelsollers. Met enorm veel trots en zin hoopt hij er samen met de Kruiken en Kruikinnen, maar bovenal met de andere muzikanten van de Hofkapel, het komende seizoen een mooi feestje van te maken.


Rodrigo Schlappi
Sousafoon

Rodrick is een echte kruik. Hij begon als 8 jarig manneke met trompetlessen bij Factorium en niet veel later ook met drumlessen. Hij speelde trompet, slagwerk, trombone en sousafoon bij Ratjetoe, het Leerlingenorkest Factorium, de Nieuwe Koninklijke Harmonie, L’Aventure Musicale, Sonic Brass Band en de Frutschuppers. Op dit moment speelt hij Oost-Europese polka bij Attacca (waar Justin Verschuren ook bij zit), klezmer/balkan bij De Coup en New Orleans-brass bij Badaboooom. En dan nu het eerst jaar bij De Sleutelsollers. Zijn opa (Ad Schlappi) heeft jarenlang bij de Sleutelsollers gespeeld, ze repeteerde toen op de maandag avond bij hem boven de slijperij. Toen hij erbij kwam speelden ze nog van papier, hij zei: “zo kom je nie los meej z’n alle, weg meej die partijen! Speult mar ùit oewen kop!” En sinds die tijd speelt de Hofkapel zonder bladmuziek. Kaai leuk dat er weer een Schlappi mee speelt en Roderick daarmee in de voetsporen van zijn opa treedt. En dat hij er zin in heeft straalt er wel van af!!


Helaas is er geen foto van Rodrigo beschikbaar.