Hofkapel

Al vele jaren begeleidt Hofkapel “de Sleutelsollers” met hun muziek de officiële optredens van de Prins en zijn Gevolg. Dit zowel tijdens de carnavalsdagen als bij de officiële evenementen buiten carnaval, zoals Elf-elf, het Blèrconcours en het Prinsebal. Ook bij de verenigingsjubilea of -feesten waar de Prins acte de presence geeft zijn de muzikanten er bij. De Hofkapel levert altijd de uitstekende sound en kwaliteit die Kruikenstad van hun is gewend. Buiten Tilburgse carnavalsnummers wordt er ook een vlot en aansprekend repertoire gespeeld wat ervoor zorgt dat de sfeer er altijd lekker inzit!

Joost van den Broek (d’n veur) – Trompet


Deze rasechte kruikenzeiker staat weer te popelen om zich in het feestgedruis te storten, dit maal, ongelooge waor, voor de 13e keer als trompettist van Hofkapel de Sleutelsollers.
Als voorzitter van de hofkapel probeert hij het seizoen 2018/2019 in goede banen te leiden en alles zo soepel en makkelijk mogelijk te laten verlopen in goed onderling overleg met overige bestuursleden en muzikaal leider. In het dagelijks leven werkzaam als commercieel medewerker bij de Fa. Jan Verschuuren BV, daar waar ook elke dinsdagavond de repetitie plaatsvindt. Nog steeds genieten van lekker eten, voetbal kijken, lekker op vakantie gaan en gewoon alles proberen uit het leven te halen wat mogelijk is, samen met vriendin Ingrid en onze 4 kinderen. Zeker in ons jubileumjaar 5 x 11 nog steeds trots om de Prins van Kruikenstad voor te mogen gaan in het openbaar carnaval in Tilburg met een fijne groep muziekvrienden.
Want het leven is nog steeds een feestje, waarbij je zelf de slingers moet ophangen….en voor de muziek moet zorgen !!

Antoine Daemen – Trombone


Antoine is een geboren kruikenzeiker, maar woont al vanaf 1995 in Ballenfruttersgat. Hij is getrouwd met Angelique. Hij werkt als produktie supervisor bij Selko Feed Additives  te Tilburg . Deze “notenvirtuoos” speelt 1e trombone bij de Sleutelsollers doet dit met heel veel plezier en passie. Hij haalt dan ook veel van inspiratie uit de jazzwereld, waarin hij erg actief is. Antoine speelt namelijk ook nog eens in drie dixieland-orkesten en is door het jaar heen erg muzikaal actief. Een andere passie van Antoine is vliegvissen. In binnen– en buitenland probeert hij met zijn eigen gemaakte creaties roofvissen  te belagen.

Martijn Embregts – Trompet


Voor het 8e jaar trompettist bij de hofkapel. En voor het 3e jaar als voorzitter van de commissie Herremenie verantwoordelijk voor kapellen, verenigingen en het kruikenpaar voor de CST. Martijn is een geboren en getogen kruik, en geniet elke dag van het leven samen met zijn vrouw Linda en hun twee kinderen Sterre en Stijn. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Key Accountmanager bij Simac Electronics. Daar is hij verantwoordelijk voor mobiele tele- en datacom en utiliteit. Carnaval is voor Martijn één van de mooiste periodes van het jaar, en hij kan niet wachten tot het weer begint.

Leon Schapendonk – Trompet


Deze 48 jarige Bourgondiër speelt al voor het 10e  jaar bij de Sleutelsollers. Leon is een geboren kruikenzeiker en woont nu al 23 jaar in Pezerikkengat. Hij is parttime magazijnmedewerker bij DUX INTERNATIONAL, maar vooral huisman. Leon is getrouwd met Helma en ze hebben 3 kinderen: Rens, Marit en Imke. Hij houdt van lekker eten en drinken, en blijft het liefst in Nederland op vakantie. Verder kijkt hij graag sport en doet hij zelf aan hardlopen en mountainbiken. Leon heeft na 30 jaar de oudste carnavalsvereniging van kruikenstad ingeruild voor een van de jongste, en is nu lid van cv JE JE TIS WE.

Franco van Ierland – Trompet


Franco speelt dit jaar voor het 29ste jaar mee als trompettist van de Sleutelsollers. Hij is al 33 jaar getrouwd met Monique en ze hebben samen twee kinderen, Jennifer en Jeffrey. Franco is werkzaam als medewerker van de TD bij NedTrain componenten in Berkel-Enschot. Muziek maken is er met de paplepel ingegoten want Franco speelt nog in twee jazz bandjes, Jurbena en de Mardigras jazzband. Zijn vakantiestek is Zeeland waar hij zich erg thuis voelt, in de zomer rijdt hij ook graag motor.

Remco Smulders – Trombone


Carnaval is hem 34 jaar geleden met de paplepel in gegoten en dit jaar gaat hij voor het 12e  jaar mee met “Hofkapel de Sleutelsollers”. Samen met zijn vriendin Masja woont hij in Kruikenstad en in het dagelijkse leven is hij bezig met het verzorgen van lessen op survival gebied, hierdoor is hij regelmatig in het buitenland te vinden. Verder is hij graag bezig met sporten, op de racefiets zitten en hardlopen zijn dan ook zijn favorieten! Maar nu eerst weer alles op alles zetten voor 11-11 en carnaval!

Arnoud Verschuren – Grote Trom


Na een geweldig eerste jaar speelt Arnoud dit jaar voor het tweede jaar bij de Sleutelsollers. Deze echte kruikenzeiker is al jaren actief met Carnaval. 48 jaar oud, getrouwd met zijn Debbie, vader van twee zoons Justin en Dylan en natuurlijk hoort vriendin Nada er ook bij. Is werkzaam als verkoopadviseur bij ALKU kunststof kozijnen hier in Kruikenstad. Kijkt er weer naar uit samen met zijn zoon Justin en de Sleutelsollers door Kruikenstad te toeren en is blij dat het eindelijk weer gaat beginnen. Hij heeft er erg veel zin in en gaat er zeker van genieten.

Roy Horsten – Trompet


Vanaf zijn 7e jaar speelt hij al trompet en is als invaller ooit begonnen bij de Sleutelsollers. Nu mag hij voor het 3e  jaar zijn muzikale klanken weer gaan laten klinken. Het is voor hem een eer om dit te mogen doen, en bovendien een eer om zijn Opa, oom, en vader te mogen opvolgen. Hij is een geboren en getogen Kruikenzeiker want vanaf zijn 8ste jaar stond hij al samen met zijn vader op het podium muziek te maken met Decibel. Naast de Sleutelsollers speelt Roy ook nog bij Morava dit is Tsjechische muziek. Roy is getrouwd en heeft twee kinderen en heeft weer veel zin in het nieuwe seizoen.

Justin Verschure – Trombone


De 20-jarige Justin is een geboren en getogen kruikenzeiker, carnaval zit in zijn bloed. Al op jonge leeftijd, vanuit de kinderwagen, ging Justin met vaders mee om carnaval te vieren. Op zijn 8e is Justin trombone gaan spelen, dit jaar speelt hij voor het derde volledige jaar bij de hofkapel nadat hij na een seizoen van invallen is blijven plakken. Sinds vorig jaar mag zijn vader dan ook met hem mee op pad in plaats van andersom!
Buiten de hofkapel is Justin muzikaal actief bij het Euregio Jeugdorkest, een symfonieorkest met ongeveer 100 muzikale talenten en conservatorium studenten voornamelijk uit Nederland en België. Justin Studeert Technische bedrijfskunde in Tilburg. Daarnaast houd Justin ervan om een drankje te doen of een lekkere hap te eten samen met vrienden en zijn vriendin.
Justin heeft erg veel zin om ook dit jaar weer met het gevolg van de prins op stap te gaan en kijkt uit naar de leuke momenten die dit jubileumjaar zullen gaan brengen.

Jürgen Kemkes – Trombone


Voor het vierde jaar als Sleutelsoller zal Jürgen met zijn Bass-trombone de lage noten weer op gaan zoeken. Als geboren en getogen kruikenzeiker is hij al zijn gehele leven bezig met muziek, welgeteld zo’n 26 jaren. Als klein jong begonnen op de snare-drum wat hij altijd met veel liefde en plezier gedaan heeft (en nog). Zo’n vijf en half jaar geleden toch maar eens opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, en eigenlijk ook altijd al wel zijn oogappeltje de Bass-trombone. Naast de Sleutelsollers speelt Jürgen dit instrument ook bij een drumfanfare en brassband. Tussen al het muziekgedruis door is hij eigenaar van technisch tekenbureau Juke projects. Met veel enthousiasme kijkt Jürgen uit naar het aankomende carnavalsseizoen!

Peter Smits (d’n leider) – Sousafoon


Zijn carnavalsroots liggen in Lampengat en Rommelgat (Eindhoven en Veldhoven). Zijn opa was Prins carnaval voor de vereniging, zijn vader speelde daar in de carnavalsband, carnaval is hem dus met de paplepel ingegoten. Hij werkt al zeven jaar als leraar op het Beatrix college in Tilburg en woont bijna een jaar samen met zijn liefste vriendin Marenne.
Voor alweer het 19de seizoen in Kruikenstad als lid van “Hofkapel de Sleutelsollers” laat hij de bronstige klanken van zijn sousafoon klinken. Voor het 11de jaar op rij geeft hij sturing aan deze geweldige club muziek als muzikaalleider, zodat de Prins, zijn gevolg en alle Kruiken en Kruikinnen van de nodige muziek worden voorzien. Met 41 jaren jong en bruisend van energie is dit…Peter Smits.

Michiel Smits (d’n centenbaos) – Trompet


Alweer voor het 19e jaar komt Michiel vanuit Rommelgat, Veldhoven, naar Kruikenstad. Hij is getrouwd met Bregje en heeft een zoon Jurre die is geboren op 11-11 (ongelooge waor!) en dochter Nanne. Michiel is werkzaam als Systems Engineer bij Allegion. Van kleins af aan, dat wil zeggen in de reiswieg op het biljart van de kroeg, is hij al betrokken bij het carnavalsgebeuren. Toen hij met zijn 7 jaar net een trompet kon vasthouden speelde hij al mee in de ‘boerenkapel’ van zijn carnavalsvereniging in Lampegat. Bij toeval kon hij een jaartje invallen als trompettist bij de Hofkapel van Kruikenstad en hij is sindsdien blijven plakken. Jarenlang heeft hij alles rondom de Hofkapel in goede banen geleid en doet dat inmiddels samen met de andere bestuursleden in zijn rol als penningmeester.

Arie van Iersel – Kleine trom


Arie is als slagwerker al 23 jaar een van de drijfveren van de sleutelsollers. Sinds zijn zevende levensjaar is hij al besmet met het muziekvirus. Arie is nu 59 dus al een halve eeuw bezig in de muziek en het verveelt hem nog steeds niet. Muziek is een deel van zijn leven, een uitlaatklep, een hobby, een tijdverdrijf waaraan hij al heel wat vrienden en kennissen aan heeft over gehouden. Door de muziek is hij ook zijn vrouw tegengekomen waar hij dit jaar 33 jaar mee getrouwd is en ze zijn samen de trotse ouders van hun twee dochters. Arie is een echte levensgenieter en houd van gezelligheid. Hij vind het heerlijk samen met vrienden op een terras, met zijn allen eten bij de Griek , maar ook een avondje op de bank daarvan kan hij genieten. Zijn favoriete vakantieland is Kroatië waar hij al sinds vele jaren zijn zomervakantie op de camping verblijft. Arie zijn grote droom is om al die dingen nog ooit te kunnen doen waar hij op dit moment niet aan toekomt, maar vooral gezond blijven vind hij het aller belangrijkst.

Marco Priem (d’n sik) – Sousafoon


De secretaris van deze muzikale club, speelt al vanaf zijn 18e op enthousiaste wijze sousafoon, en voor het 10e  jaar is hij bij de Hofkapel de helft van de bassen. Marco Priem is 47 jaar en een echte geboren en getogen Kruikenzeiker. Zover de familie stamboom terug te leiden is zijn ze allemaal geboren in Kruikenstad. Tot zijn 25ste heeft hij op Broekhoven gewoond, en is na het huwelijk met zijn Ursula naar het westen van Tilburg verhuisd.  Als Opzichter Openbare ruimte is hij werkzaam bij de overheid. Met zijn vrouw en twee kinderen deelt hij het liefst de leuke dingen van het leven. Hij houdt van lekker eten en drinken, vakantie naar het heerlijke Italië en de Zeeuwse kust. Hij heeft op jeugdige leeftijd ooit een Bastuba in zijn handen geduwd gekregen, sindsdien is hij verknocht aan dit instrument. Voor Hofkapel De Sleutelsollers is Marco eveneens de contactpersoon. De saamhorigheid die vanaf 11-11 weer gevoeld en beleefd wordt is ongekend, voor Marco mag het alléén daarom al het hele jaar carnaval blijven.

Geert Peeters – Trombone

Sinds 2014 lid van Hofkapel de Sleutelsollers als trombonist. Samen met Remco neemt Geert de 2e trombonepartij voor zijn rekening. Samen met zijn schuifmaten en de twee bassisten vormt hij de zware jongens van de hofkapel. Geert is in 1973 geboren en getogen in het Broekhovense,  heeft zelfs jarenlang in dezelfde straat als Marco gewoond en samen hebben zij jarenlang als Starksky en Hutch de buurt onveilig gemaakt. Na wat omzwerving binnen Kruikenstad woont Geert samen met zijn vrouw Marion vanaf december 2018 weer in het zuiden van Kruikenstad op Broekhovens grondgebied. Muziek maken is zijn passie en naast de Sleutelsollers speelt Geert 1e trombone bij de MidWestBand. Dit is de bigband van het politiekorps Zeeland-West-Brabant alwaar zijn vrouw werkzaam is. Geert is al ruim 20 jaar werkzaam bij CZL-Tilburg BV, een bedrijf wat gespecialiseerd is in oppervlaktebehandelingen van metaal. Hier neemt hij de gehele expeditie voor zijn rekening. Samen met zijn vrouw houd hij van de goede dingen van het leven. Hij houd van lekker eten en drinken en voor een heerlijke vakantie naar het zonnige Turkije samen met zijn vrouw is hij altijd te porren. 11-11 staat standaard rood aangemerkt in zijn agenda want dan begint het carnavalsseizoen weer en Geert staat dan weer te popelen om vanaf 11-11 tot en met carnaval op stap te gaan met de Prins en zijn gevolg en lekker te gaan knallen met de hofkapel.