Hofkapel

Al vele jaren begeleidt Hofkapel “de Sleutelsollers” met hun muziek de officiële bezoeken van de Prins en Gevolg. Dit zowel tijdens de carnavalsdagen als bij de officiële evenementen buiten carnaval, zoals Elf-elf en het Prinsebal. Ook bij de verenigingsjubilea of -feesten waar de Prins acte de presence geeft zijn de muzikanten er bij. Buiten Tilburgse carnavalsnummers wordt er ook een vlot en aansprekend repertoire gespeeld waardoor de sfeer er altijd lekker inzit!

Hofkapel seizoen 2023/2024

Franco van Ierland

Franco is pas 61 jaar en speelt al voor het 34e (!) jaar in de Hofkapel. Hij is 38 jaar getrouwd met Monique heeft twee kinderen. Naast de Hofkapel speelt hij nog bij twee andere orkesten namelijk de Jurbena jazzband en de Mardigras jazzband. Zijn favoriete vakantiebestemming is Zeeland en ook rijdt hij graag motor.

Michiel Smits (Centenbaos)

Michiel is woonachtig in Rommelgat (Veldhoven) met zijn vrouw Bregje en hun twee kinderen. Van kleins af aan, in de reiswieg op het biljart in de kroeg, is hij al betrokken bij Carnaval. Op zijn 7e speelde hij al trompet, in de “boerenkapel” van zijn carnavalsvereniging in het Lampegat. Bij toeval kon hij een jaartje invallen als trompettist bij de Hofkapel van Kruikenstad en sindsdien is hij blijven plakken. In het begin meteen gebombardeerd tot algeheel Regelèr, nu al heel wat jaren als Centenbaos onderdeel van het bestuur. Samen met zijn broer Peter rijdt hij inmiddels al 24 jaar op en neer naar Kruikenstad.

Peter Smits

Peter woont in Veldhoven en maakt al voor het 24e jaar deel uit van de Hofkapel. Geboren in Lampengat, maar na 24 jaar is zijn bloed al lang vol groen/oranje gekleurd. Peter speelt alweer een tijdje op de trombone bij de Hofkapel en na 15 jaar heeft hij het stokje als muzikaal leider neergelegd. Hij is 3 jaar getrouwd met Marenne en de trotse vader van een tweeling van 2 jaar oud, Daan en Mica.Naast zijn baan als vader werkt hij als docent bij 5M op het Beatrix College.

Joost van den Broek (Veurzitter)

Deze rasechte Kruik staat weer te popelen om zich in het feestgedruis te storten, dit jaar voor de 18e keer als trompettist van de Hofkapel. Als voorzitter van de Hofkapel leidt hij de club in goede banen. Samen met zijn vriendin Ingrid en hun 4 kinderen genieten ze van lekker eten, voetbal kijken, op vakantie gaan en met de hondjes op pad gaan. Dingen doen waar je hart van gaat zingen!!!!

Remco Smulders

Carnaval is hem 39 jaar geleden met de paplepel ingegoten. Hij kijkt graag voetbal vanaf de Kingside en is zelf sportief bezig met hardlopen, fietsen en snowboarden. In 2015 op het Prinsenbal leerde hij Masja kennen waarmee hij samenwoont in Kruikenstad. Dit jaar gaat hij voor het 17e jaar mee met de Hofkapel.

Dit jaar gaat hij voor het 17e jaar mee met Hofkapel de Sleutelsollers.

Leon Schapendonk

In 1970 zag deze rasechte Kruik voor het eerst het levenslicht. Hij is vader van 3 mooie kinderen; Rens, Marit en Imke. Dit jaar speelt hij al 46 jaar trompet waarvan 15 jaar bij de Hofkapel. In zijn vrije tijd wandelt hij graag en zit hij graag op de mountainbike. Verder houdt hij van lekker eten en drinken en geniet hij van het vrijgezellen leven.

Geert Peeters

Bij zijn geboorte stroomde het carnavalsbloed al bij Geert door zijn aderen. Zijn ouders namen hem met carnaval mee naar de Verrekesstaawers. Daar speelde hij bij Hofkapel de Stèèloren als 13-jarige zijn eerste tonen. Nu is hij inmiddels al 11 jaar onderdeel van de Hofkapel. Naast de Sleutelsollers speelt Geert bij de Bigband van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant en bij B-Soul. Hij is vaak te vinden op de tribune bij Tilburg Trappers. Sinds 2009 erg gelukkig getrouwd met zijn Marion.

Jürgen Kemkes

Voor het 10e jaar als Sleutelsoller zal Jürgen met zijn Bass-trombone de lage noten weer op gaan zoeken. Als geboren en getogen Kruik is hij al zijn hele leven bezig met muziek. Als kleine jongen begonnen op de snare-drum maar zo’n 11 jaar geleden toch maar overgestapt op zijn oogappeltje de Bass-trombone. Jürgen brengt zijn klanken ook ten gehore bij de coverband SUND. Tussen al het muziekgedruis door is hij eigenaar van technisch tekenbureau Juke projects BV. Ook kun je hem met enige regelmaat met zijn MTB in het bos aantreffen.

Roy Horsten

Roy mag voor het 8ejaar deel uit maken van de Hofkapel. Naast muziek maken is hij hoofdtrainer van het voetbal elftal van zijn oudste zoon bij sv Reeshof. Daarnaast speelt hij met zijn bas graag Oostenrijkse volksmuziek.

Justin Verschuren (Sikretaoris)

Met heel veel zin en enthousiasme gaat Justin zijn 8e seizoen in binnen het gevolg van de Prins van Kruikenstad, op zijn trombone. Daarnaast is hij sikretaoris van deze mooie club. De 25-jarige Kruik woont samen met zijn vriendin in de mooiste stad van het laand. Justin is regelmatig in het centrum te vinden voor een hapje en drankje en probeert hij fit te blijven door meermaals in de week te sporten.

Arnoud Verschuren

Arnoud gaat zijn 5e jaar in bij de Hofkapel op de kleine trom.
Hij is 53 jaar oud, getrouwd met Debbie en (schoon)vader van Justin, Nada en Dylan. Arnoud kan zijn vrije tijd prima doorkomen met een goede wandeling, lekker eten en een heerlijk glaasje bier. Hij heeft er weer zin in en kijkt er naar uit om er samen met het hele gevolg weer een mooi seizoen van te maken.

Remko Hendrickx

Carnaval is er bij Remko met de paplepel in gegoten. Inmiddels het 5e jaar op de grote trom bij Hofkapel de Sleutelsollers. Deze Kruik van 37 lentes jong is 11 jaar getrouwd met Kristel. Samen hebben ze twee kinderen; Levi en Zoë. Zijn hobby’s zijn: Nederlandstalig zingen in verzorgingshuizen, paardrijden en genieten van zijn gezin.

Dennis van Rooij

Als rasechte Kruik is Dennis dit jaar voor de 3e keer te vinden in het gevolg van de Prins van Kruikenstad. Als 6 jarig mènneke begonnen als slagwerker bij de PTT Harmonie Tilburg en nu na ruim 20 jaar is muziek maken nog steeds zijn lust en zijn leven. Naast het “foempe” in het mooie Kruikenstad, is hij ook actief als muzikant bij Drumfanfare Exempel uit Empel. Samen met de rest van de Hofkapel gaat Dennis er weer een mooi feestje van maken en lekker toeteren. En als ze dan uitgetoeterd zijn… dan is er altijd nog wel wat tijd voor het wereldberoemde ‘Vrij Daaaaaaaanse’!

Rodrigo Schlappi

Rodrigo is een echte Kruik en maakt al muziek vanaf zijn 8e. Ondertussen speelt hij sousafoon, trombone en slagwerk. Rodrigo is de kleinzoon van Ad Schlappi (van Schlappi staalwaren) die vroeger ook bij de Hofkapel speelde op trompet. Hij vindt het super leuk om in z’n opa’s voetsporen te treden. Rodrigo mag voor het 3e jaar meedoen op de sousafoon bij de Hofkapel, hij heeft er weer ontzettend veel zin in!

Kim Goessens

Deze import Kruikin heeft het Limburgse carnaval 10 jaar geleden definitief voor het Brabantse verruild. Ze komt uit een muzikale familie en heeft vanaf haar 8e bugel gespeeld bij fanfare St. Blasius uit Cadier en Keer. Tegenwoordig heeft ze de switch gemaakt naar trompet, welke ze dit jaar voor het eerst mag komen bespelen bij Hofkapel de Sleutelsollers.

Overdag werkt ze als verpleegkundige in de crisispsychiatrie en ’s avonds is ze regelmatig aan beide kanten van de bar te vinden bij café Brandpunt.