Hofkapel

Al vele jaren begeleidt Hofkapel “de Sleutelsollers” met hun muziek de officiële optredens van de Prins en zijn Gevolg. Dit zowel tijdens de carnavalsdagen als bij de officiële evenementen buiten carnaval, zoals Elf-elf, het Blèrconcours en het Prinsebal. Ook bij de verenigingsjubilea of -feesten waar de Prins acte de presence geeft zijn de muzikanten er bij. De Hofkapel levert altijd de uitstekende sound en kwaliteit die Kruikenstad van hun is gewend. Buiten Tilburgse carnavalsnummers wordt er ook een vlot en aansprekend repertoire gespeeld wat ervoor zorgt dat de sfeer er altijd lekker inzit!

Joost van den Broek (veurzitter)

Deze rasechte kruikenzeiker staat weer te popelen om zich in het feestgedruis te storten. Dit jaar voor de 18e keer als trompettist van Hofkapel de Sleutelsollers. Als voorzitter van de hofkapel probeert hij alles in goede banen te leiden. In het dagelijks leven is hij werkzaam als commercieel medewerker bij de Fa. Jan Verschuuren BV. Samen met zijn vriendin Ingrid en 4 kinderen geniet hij van het leven. Lekker eten, voetbal kijken, op vakantie gaan en met de hondjes op pad gaan is wat Joost het liefste doet.

Martijn Embregts (sikretaoris)

Dit jaar viert Martijn (36) zijn 11de carnaval bij de hofkapel, hij is zijn halve leven samen met Linda waarvan 10 jaar getrouwd. Met dochter Sterre en zoon Stijn erbij genieten ze samen van de mooie momenten in het leven waarbij carnaval een grote rol speelt. Overdag werkt hij als salesmanager bij Valid, maar hij is ook vaak te vinden in de sportschool, het zwembad of op de golfbaan.

Michiel Smits (penningmeester)

Michiel Smits is woonachtig in Rommelgat (Veldhoven) met zijn vrouw Bregje en hun twee kinderen. Hij is werkzaam als Systems Engineer bij Allegion, iets met computers. Van kleins af aan, in de reiswieg op het biljart in de kroeg, is hij al betrokken bij het carnavalsgebeuren. Toen hij met zijn 7 jaar net een trompet kon vasthouden, speelde hij al mee in de ‘boerenkapel’ van zijn carnavalsvereniging in het Lampegat. Bij toeval kon hij een jaartje invallen als trompetist bij de Hofkapel van Kruikenstad en is hij sindsdien blijven plakken. Samet met zijn broer Peter rijdt hij al  23 jaar op en neer naar Kruikenstad.

Peter Smits (muzikaal leider)

Peter maakt al voor het 23ste jaar deel uit van de Hofkapel. Voorheen op de sousafoon, nu op de trombone en hij is tevens muzikaal leider. Hij is geboren in Lampengat, maar na 23 jaar is zijn bloed al lang volledig groen-oranje gekleurd. Hij is 2 jaar getrouwd met Marenne en de trotse vader van een tweeling van 1 jaar oud, Daan en Mica. Naast zijn baan als vader werkt hij als docent op het Beatrix College.

Remko Hendrickx

Carnaval is er bij Remko met de paplepel in gegoten. Inmiddels speelt hij voor het 3e jaar op de grote trom bij hofkapel de Sleutelsollers. Deze kruik van 36 lentes jong is 10 jaar getrouwd met Kristel. Samen hebben ze twee kinderen Levi (8) en Zoë (6). In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Covebo een uitzendbureau voor arbeidsimmigranten. Zijn hobby’s zijn: Nederlandstalig zingen in verzorgingshuizen, paardrijden en genieten van zijn gezin.

Justin Verschuren

Met heel veel zin en enthousiasme gaat Justin zijn 7de seizoen in binnen het gevolg van de Prins van Kruikenstad. De 24 jarige Kruik woont samen met zijn vriendin in de mooiste stad van het laand. Naast de hofkapel speelt hij onder andere bastrombone bij een symfonieorkest waarmee hij concerten geeft in binnen en buitenland. In het dagelijks leven werkt Justin bij een multinational en is hij ondernemer. Hij is ook regelmatig in het centrum te vinden voor een hapje en drankje en rijdt graag een ronde op zijn mountainbike.

Jürgen Kemkes

Voor het 9de jaar als Sleutelsoller zal Jürgen met zijn Bass-trombone de lage noten weer op gaan zoeken. Als geboren en getogen kruikenzeiker is hij al zijn gehele leven bezig met muziek. Als kleine jongen begonnen op de snare-drum, maar zo’n 10 jaar geleden toch maar overgestapt op zijn oogappeltje de Bass-trombone. Jürgen brengt zijn klanken ook ten gehore bij de coverband SUND. Tussen al het muziekgedruis door is hij eigenaar van technisch tekenbureau Juke projects BV. Ook  kun je hem met zijn MTB-fiets in het bos aantreffen.

Franco van Ierland

Franco is pas 60 jaar en speelt voor het 33ste (!) jaar in de hofkapel. Hij is al 37 jaar getrouwd met Monique en heeft 2 kinderen. Naast de hofkapel speelt hij nog bij 2  andere orkesten namelijk  jurbena jazzband en de mardigras jazzband. Zijn favoriete vakantie is in Zeeland en hij rijdt ook graag motor.

Arnoud Verschuren

Voor Arnoud gaat zijn 4e jaar in bij de hofkapel en hij speelt voor het 2e jaar kleine trom.
Hij is 52 jaar oud en getrouwd met Debbie. Zijn zoon Justin is ook in de hofkapel actief en
zijn andere zoon Dylan heeft, hoe onbegrijpelijk ook, helemaal niets met dit mooie feest. Arnoud kan zijn vrije tijd prima doorkomen met een goede wandeling, lekker eten en een heerlijk glaasje bier. Hij is werkzaam als verkoopadviseur bij Kumasol Ramen & Deuren in Etten Leur

Roy Horsten

Roy mag voor het 8ste jaar deel uit maken van de hofkapel. Naast muziek maken is hij hoofdtrainer van het voetbal elftal van zijn oudste zoon bij sv Reeshof. Daarnaast speelt hij op donderdagavond op de bas in een bandje dat Oostenrijkse volksmuziek speelt.

Geert Peeters

Bij zijn geboorte stroomde het carnavalsbloed al bij Geert door zijn aderen. Zijn ouders namen hem met carnaval mee naar de Verrekesstaawers. Daar speelde hij bij hofkapel de Stèèloren als 13-jarige zijn eerste tonen. Dit jaar voor de 10e keer bij hofkapel de Sleutelsollers. Naast de Sleutelsollers speelt Geert bij de Bigband van de politie-eenheid Zeeland/West-Brabant en bij Las Jarras. Hij is vaak te vinden op de tribune bij Tilburg Trappers. Sinds 2009 erg gelukkig getrouwd met zijn Marion

Remco Smulders

Carnaval is hem 38 jaar geleden met de paplepel in gegoten en dit jaar gaat hij voor het 16e jaar mee met Hofkapel de Sleutelsollers. In 2015 op het Prinsenbal leerde hij zijn Masja kennen waarmee hij samenwoont in Kruikenstad. In het dagelijkse leven is hij bezig met het opleiden van nieuwe officieren voor de Koninklijke Luchtmacht op de KMA in Breda en in zijn vrije tijd is hij te vinden op de King Side. Tot slot loopt en fietst Remco graag in de bossen maar staat ook meerdere keren per jaar in de sneeuw.

Leon Schapendonk

In 1970 zag deze rasechte kruik voor het eerst het levenslicht. Hij is vader van 3 mooie kinderen Rens, Marit en Imke. Dit jaar speelt hij al 45 jaar trompet waarvan 14 jaar bij de Sleutelsollers. in het dagelijks leven werkt hij bij E&E koeriers. in zijn vrije tijd wandelt hij graag en zit hij graag op de mountainbike. Verder houdt hij van lekker eten en drinken en geniet hij van het vrijgezelle leven.

Dennis van Rooij

Als rasechte Kruik is Dennis dit jaar voor de 2de keer te vinden in het gevolg van de Prins van Kruikenstad. Als 6 jarig mènneke is hij begonnen als slagwerker bij de PTT Harmonie Tilburg en nu na ruim 20 jaar is muziek maken nog steeds zijn lust en zijn leven. Naast de hofkapel, is hij ook actief als muzikant bij Drumfanfare Exempel

Rodrigo Schlappi

Rodrigo is een echte kruik. Hij begon als 8 jarig manneke met trompetlessen bij Factorium en niet veel later ook met drumlessen. Hij heeft diverse instrumenten bespeeld en ook bij uiteenlopende orkesten zoals Ratjetoe, de Nieuwe Koninklijke Harmonie, L’Aventure Musicale, Sonic Brass Band en vele andere. Rodrigo speelt dit jaar voor het 2de jaar sousafoon bij Hofkapel de Sleutelsollers.