Lijfwacht

De Lijfwacht is zeer herkenbaar aan hun rode jassen. Deze jonge kerels zorgen er voor dat de bezoeken van de Prins en zijn Gevolg probleemloos verlopen. Veelal zijn zij actief in de studentenwereld van Kruikenstad en kennen de klappen van de zweep. De ‘rode jassen’ stellen alles in het werk zodat de Prins, Adjudant en de Raad van Elf onbezorgd hun taken uit kunnen voeren.

Pieter Jan Herings


Met 23 lentes jong mag Pieter Jan dit jaar voor het tweede jaar deel uitmaken van de Lijfwacht. Hij woont inmiddels al vier en een half jaar in het bruisende Tilburg. Hij zit in zijn laatste half jaar van zijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Momenteel is Pieter Jan vijfdejaars bij het TSC St Olof en Vriendenclub S.O.S.. Jarenlang heeft hij gehockeyd bij RKHV Union en maakt sinds drie en een half jaar officieel deel uit van Tilburg Heren 5. Pieter Jan heeft er ontzettend veel zin in om dit jaar wederom deel uit te maken van het gevolg van de Prins en er een geweldig Lustrumjaar van te maken. Hij zal de mannen in de rode jaskes leiden in de rol van ‘Klèène Veur’ ofwel Voorzitter van de Lijfwacht dit seizoen. Vèèf keer elluf gaat goed gevierd worden met alle Kruiken en Kruikinnen!

Teun Verdijk


Teun Verdijk is dit jaar voor de tweede keer onderdeel van de Lijfwacht der Prins. Geboren in Veghel en heeft altijd mogen wonen in het mooie Berlicum ookwel; Dun Birrekoal. Inmiddels is hij vierde jaars student Technische bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Hij woont op het PEB huisch aan de Veldhovenring. PEB is een Dispuut van T.S.R Vidar. Ondanks het feit dat hij bij een roeivereniging zit, is hij niet zo’n fan van roeien. Wel houdt hij erg van andere sport. Sinds afgelopen jaar opnieuw begonnen met hockeyen en met de mannen van heren 10 schittert hij wekelijks op de velden van HC TIlburg. Verder heeft Teun na vorig jaar bijzonder veel zin om weer opnieuw het rode jasje aan te mogen trekken om zich helemaal gek te bombezjoere met alle kruiken en kruikinnen!

Bob Swaak


Bob Swaak is 21 jaar, een geboren Kruikenzeiker en gaat voor het tweede jaar de Lijfwacht in. Hij studeert Organisatiewetenschappen aan de universiteit van Kruikenstad. Daarnaast woont hij met 3 vrienden samen en voetbalt hij bij Sarto in het Tweede. Carnaval is er bij hem met de paplepel ingegoten vroeger, met een oud-Adjudant als vader. Hij heeft er weer ontzettend veel zin in dit jaar en wenst alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch jubileumjaar!

Rens Merkx

Rens zal dit jaar vol passie en trots voor het eerst deel uitmaken van de Lijfwacht. Deze fanatieke carnavalist is geboren in Lampegat, maar zodra de kans zich voordeed meteen vertrokken naar het mooie Kruikenstad. Hij is hier woonachtig in de mooiste straat die de stad rijk is, namelijk in de Tuinstraat bij Dispuut Pallieter. Verder voetbalt Rens in het team van de studentenvereniging TSC St. Olof, heeft hij een eigen bedrijf in promotie video’s en houdt hij erg van (drinken met) gezelschap. In zijn vrije tijd studeert hij Bedrijfskunde in ’s Hertogenbosch. Hij kijkt ontzettend uit naar het carnavalsseizoen en gaat er een onvergetelijk jaar van maken met de rode jasjes, het gevolg en alle andere Kruiken en Kruikinnen. Alaaf!

Wout de Beer


Wout de Beer is 19 jaar jong en geboren en getogen in de schôônste stad van’t laand. Dit maakt hem dan ook een echte kruik! Hij zal dit jaar voor het eerst deel uitmaken van de Lijfwacht der Prins. Wout heeft zijn middelbare school gedaan op het Koning Willem 2 College, Nu studeert Wout Handel in de Bosch. Als inwoner van Tilburg, als student in Tilburg en natuurlijk als Kruik van Kruikenstad. Nu Wout dit jaar onderdeel uitmaakt van ‘de rode jasjes’ en daarmee het echte carnaval gaat vieren, is voor hem het plaatje van deze stad compleet. Wout heeft net als zijn mede lijfwachten ontzettend veel zin om er een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken!

Bram van Mil


Als echte Kruikenzeiker in hart en nieren komt Bram van Mil dit jaar voor het eerst de lijfwacht versterken. In het dagelijks leven is hij partymanager bij Bonheur Horeca Groep in het stadion van ons Rood-Wit-Blauwe leger. Hij heeft tijdens zijn inmiddels afgeronde opleiding als Horeca Ondernemer Manager de tropische carnavalssfeer in Aruba mogen ervaren. Gelukkig kwam hij erachter dat niks kon tippen aan onze Brabantse gezelligheid! Op sportief gebied heeft hij vroeger altijd op topniveau gehockeyd! Door de jaren heen kwam hij erachter dat de derde helft meer z’n ding was. Hij heeft de transfervrije stap gemaakt naar het felbegeerde Heren 6. Hij heeft er hoe dan ook onwijs veel zin om samen met z’n mede lijfwachten er een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken.

Bart Ghering


Bart Ghering werd op 12 december 1995 geboren in “de schônste stad van ‘t láánd”. Zijn vader is oud-raadslid en oud-adjudant, zijn moeder heeft verschillende commissies gedaan en zijn zus is de jongst onderscheiden kruik ooit. Een kruik in hart en nieren waar het carnavalsvirus vroeg begonnen is. In het dagelijks leven studeert Bart Small business en Retail management en is hij trainer/coach van MD1 bij HC Tilburg. Een aantal jaren heeft Bart tijdens carnaval al in een rood jasje rondgelopen, dit was alleen als skileraar in Zell Am See. Nu hij eindelijk in Kruikenstad het rode jasje aan mag trekken heeft hij ontzettend zin om met alle kruiken en kruikinnen er een groot feest van te maken!

Thom den Biesen


Dit jaar maakt Thom den Biesen zijn debuut als Lijfwacht der Prins. Deze 21 jarige jongen studeert momenteel Communicatie op de Fontys. Daarnaast is hij actief lid van Vriendenclub Floret. Tevens heeft deze fanatieke carnavalist ook een erg grote passie voor sport, zo staat hij dan ook regelmatig met meerdere van lijfwachten op zondag een potje te hockeyen. Na enkele jaren carnaval te hebben gevierd in Tilburg is het voor Thom de kers op de taart om dit jaar het felbegeerde ‘rooie jaske’ te mogen dragen. Hij heeft dan ook ontzettend veel zin om er met alle kruiken en kruikinnen een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken.