Lijfwacht

De Lijfwacht is zeer herkenbaar aan hun rode jassen en zorgen er voor dat de bezoeken van de Prins en Gevolg probleemloos verlopen. Veelal zijn zij actief in de studentenwereld van Kruikenstad en kennen de klappen van de zweep. De ‘rode jassen’ stellen alles in het werk zodat de Prins, Adjudant en de Raad van Elf onbezorgd hun taken uit kunnen voeren.

Teun Specken

Teun heeft dit jaar voor het derde jaar zijn rode jasje aan. In 2020 werd hij gevraagd om onderdeel uit te maken van de meest illustere carnavalsclub van Kruikenstad. Dit jaar zal hij niet alleen als volgeling in de lijfwacht functioneren, maar zal hij ook de titel van Kleine Veur met zich meedragen. Het rode jasje wordt hiermee versierd met de bonte epaulet waaraan jullie Teun kunnen herkennen. Het groen-oranje bloed stroomt zo weer een stukje dieper in de richting van zijn opa Toon Beukers, die raadslid en adjudant geweest is. Teun is op dit moment nog student commerciële economie aan de Fontys te Tilburg en is bezig met zijn afstudeerstage bij Triple Double, een sportmarketingbureau in Lampegat. Naast zijn studie hockeyt Teun bij HC Tilburg in het oh zo bekende Heren 2. Een team met meerdere oud-lijfwachten. Teun heeft ontzettend veel zin om voorop te gaan in het carnavalsseizoen samen met zijn mede-lijfjes.

 Jan David de Brouwer

Jan David mag zichzelf sinds vorig jaar Lijfwacht der Prins noemen! Nadat hij vorig jaar Carnaval dubbel en dwars heeft ingehaald zal hij dit jaar weer meedogenloos zijn Carnavalssporen achterlaten.

Deze geboren en getogen Kruik heeft al sinds kleins af aan een groen-oranje hart en dat is de afgelopen jaren alleen maar meer gaan bloeien. Hij is namelijk lid van dispuut Kongsi waarmee hij ieder jaar op de maandag van Carnaval het grootste studenten-carnavalsfeest van Nederland organiseert: Kongsi Carnaval. Bij dit feest, waar maar liefst 1600 man de biertjes achter in het keelgat zullen gooien, maken hij en zijn vrienden ook al jarenlang een carnavalskraker onder de naam “Jan Lauw en d’n draadlooze oplaoiers”.

Naast dit drukke carnavalsleven studeert hij ook Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool hier in Kruikenstad. Jan David is bij het vrouwelijk schoon zeer bekend in Tilburg. Jan David heeft erg veel zin in het komende carnavalsseizoen!

Hidde Swaak


Hidde Swaak mag dit jaar weer met trots het rode jasje aantrekken! Hij is 21 jaar oud, geboren in de schôonste stad van ’t land en komt dit jaar voor het tweede jaar de Lijfwacht versterken. Van kinds af aan is carnaval al een van de dingen waar Hidde veel mee bezig is. Met een opa, vader en broer die samen vele rollen hebben vervuld in ‘t Gevolg van de oud-prinsen van Kruikenstad. Hidde mag nu met trost deze lijn doortrekken!

Een echte sporter is hij wel; hij is op weg naar zijn laatste jaar van de ALO in Eindhoven. Naast de studie staat hij als spits op het veld bij Sarto 12. Als echte Tilburger staat hij ook graag op de tribunes van onze eigen Tricolores. Als barman bij Café de Baret staat hij vaak in de stad en als hij niet moet werken is dit al snel om zelf te feesten. Na vorig jaar een bijna compleet jaar te hebben gehad, zit Kruikenstad weer lekker in de sfeer. Dit jaar gaan we er weer alles aan doen om een mooi en onvergetelijk carnaval neer te zetten. Hidde heeft in ieder geval heel veel zin!

Sam van den Broek

Sam is 21 lentes jong en geboren en getogen in het o zo schôône Kruikenstad. Hij is lid van het door carnaval zo geliefde Dispuut Pallieter. Met een oud-Raadslid als vader en een fanatieke carnavalsmoeder van clubke Veul Sjaans is carnaval bij Sam met de paplepel ingegoten. Na jaren de straten en pleinen van Kruikenstad onveilig te hebben gemaakt met zijn geliefde C.V. T’buidelke zal deze jongeman dit jaar zijn C.V met veel trots nog een jaartje moeten inruilen voor de legendarische rode jasjes van de Lijfwacht.

Sam is over het algemeen veel te vinden in de Tilburgse horeca, hobbelend op het terras van de mooiste bistro van de stad St. Sjaak en anders struinend van kroeg naar kroeg van het Piusplein tot de Korte Heuvel. Naast al dat gefeest zit hij in het tweede jaar van zijn studie Commerciële Economie in Breda en wanneer er tijd over is vind je hem óf in de sportschool óf op de fiets in de bossen van Tilburg en omstreken. Sam verheugt zich op een mooi tweede jaar met de Lijfwacht en de rest van ‘t Gevolg, én natuurlijk niet te vergeten de prachtige Kruiken en Kruikinnen die de stad liefheeft. Op naar een schôon Carnaval!

Koen Meeuwsen

Koen mag dit jaar wederom het mooiste rode jasje dragen! Niet alleen is hij van jongs af aan al in de leukste carnavalsoutfits in de stad te vinden en is hij een fanatiek Carnavalsvierder, ook noemen ze hem een echte carnavalsbaby. Hij is geboren op de mooiste dag van het jaar, de Elfde van de Elfde! Ook dit jaar zal hij tijdens deze prachtige dag heel wat kaarsjes mogen uitblazen. Hij is dan misschien geen echte Kruik, maar heeft vorig jaar laten zien dat hij zeker in het bezit is van een groen-oranje hart. En hij hoopt dat dit jaar net zo mooi gaat zijn waarin we een heel seizoen kunnen meemaken.

Koen is geboren en getogen in Lampegat en is nu aan zijn vierde jaar van zijn studie aan de universiteit van Tilburg begonnen. Na 3 jaar in deze fantastische stad te mogen hebben gewoond, is hij op de hoogte van wat voor moois Tilburg allemaal brengt en wil dit graag vieren met alle Kruiken en Kruikinnen. Verder is Koen lid bij Vriendenclub S.O.S. en daarom is hij regelmatig te vinden in de stad. Ook is Koen erg sportief en zie je hem vaak bij de hockey, tennis, golf of op wintersport. Hij heeft enorm veel zin om zich komende carnaval volledig in te zetten om er iets onvergetelijks van te maken samen met ’t Gevolg!

Wouter Wismans

De enige echte Wutru is een jongen van 22 jaar, waar het groen-oranje bloed sinds zijn geboorte door z’n lichaam stroomt. Dit is zijn tweede jaar in de Lijfwacht en hij kan letterlijk niet wachten om het iconische rode jasje aan te trekken. Na al die jaren van teleurstelling mochten we eindelijk vorig jaar weer met onze mede Kruiken en Kruikinnen het prachtige feest vieren. Dit was volgens onze Wutru een week voor in de boeken. Deze jongen is altijd in voor een gezellig borrel en die glimlach is niet van zijn gezicht af te krijgen. Hij heeft een bijbaan bij een mooi Tilburgs bedrijf. Hij is namelijk werkzaam bij DESTIL, een grote sponsor van Willem II. Daarnaast is hij bezig aan zijn scriptie voor de opleiding ‘Digital Business Concepts’ en hoopt hij over een aantal maanden afgestudeerd te zijn. Wouter kijkt er enorm naar uit, om met de Prins, zijn Gevolg en zijn mede Kruiken en Kruikinnen een prachtig Carnaval te gaan vieren!

 Bart Suijkerbuik

Bart heeft deze carnaval de eer gekregen om voor het eerst in het rode jasje te lopen. Hij is 20 jaar oud en heeft 3 jaar geleden het zonovergoten Zeeland ingeruild voor het prachtige, gezellige Brabant. Daar heeft hij zijn hart verpand aan het mooie Tilburg. Op de vijfsprong woont hij in het dispuutshuis van dispuut Kongsi, dat onder andere bekent staat om het grootste Carnavalsfeest dat studerend Nederland rijk is. Daarnaast volgt hij de studie technische bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Kruikenstad. In de weekends is hij ook vaak te vinden bij bistro St. Sjaak, waar hij al een tijdje werkt. Na het werk is zijn favoriete bezigheid de kroegen van Tilburg onveilig te maken tot in de late uurtjes. Dit jaar heeft hij er enorm veel zin in om met de Prins, zijn Gevolg en alle Kruiken en Kruikinnen er een prachtig en onvergetelijk mooi Carnaval van te maken en te laten zien waarom Tilburg de schôonste stad van ’t laand is.

Pepijn Kok

Pepijn is voor aankomend carnaval een van de aanstormende debutanten in het trotse rode jasje! Hij is 21 jaar oud en zit in zijn laatste jaar van zijn studie Commerciële Economie aan de Avans. Na zijn HBO-studie af te hebben gerond gaat hij verder met het volgen van een MSc-opleiding aan de enige echte Kruikenstad University. Geboren en getogen in Oeteldonk, waar hij na 5 jaar toch besloot om te verkassen richting het beruchte Knollevretersgat. Alwaar hij is opgegroeid. Hij heeft hier tot zijn 18e gewoond en is toen op zichzelf gaan wonen in Kruikenstad. Dit ging gepaard met een lidmaatschap bij Vriendenclub Floret. Hierdoor voelt hij zich extra verweven en verbonden met de stad. Verder houdt hij ontzettend veel van sporten, voetbal in het bijzonder. Je kunt hem te allen tijde benaderen voor een ongezouten mening. Hij kan niet wachten om in het gezelschap van mede Kruiken en Kruikinnen, de Prins en zijn Gevolg er een onvergetelijk, maar vooral schôôn Carnaval van te mak