Lijfwacht

De Lijfwacht is zeer herkenbaar aan hun rode jassen. Deze jonge kerels zorgen er voor dat de bezoeken van de Prins en zijn Gevolg probleemloos verlopen. Veelal zijn zij actief in de studentenwereld van Kruikenstad en kennen de klappen van de zweep. De ‘rode jassen’ stellen alles in het werk zodat de Prins, Adjudant en de Raad van Elf onbezorgd hun taken uit kunnen voeren.


De lijfwachten

Bart Ghering
Bart zal dit jaar voor de derde keer, en nog steeds vol trots, deel uitmaken van de Lijfwacht. Als geboren en getogen Kruik heeft hij nooit ergens anders carnaval gevierd dan hier in Kruikenstad. Met een vader die adjudant en raadslid is geweest en een moeder die verschillende commissies heeft gedaan, is carnaval hem dan ook met de paplepel ingegoten. Na een aantal uitstapjes naar winterse oorden om daar een rood jasje te dragen, besloot hij definitief de carnaval te verkiezen boven de wintersport. Buiten zijn passie voor carnaval studeert hij inmiddels alweer 3 jaar om leraar op een basisschool te worden. Ook is Bart op zondag te vinden op het hockeyveld waar hij met zijn “sterrenteam” (Heren 2) in de reserve hoofdklasse speelt. Dit jaar gaat Bart wederom proberen om samen met de rest van de rode jasjes zo veel mogelijk leut te maken en er een prachtig carnavalsjaar van te maken.


Gijs van Dooren
Gijsje is 22 jaar, geboren en getogen in de schôônste stad van’t laand en komt dit jaar voor het tweede jaar de lijfwacht versterken! Carnaval is hem thuis met de paplepel ingegoten en viert al jaren intensief carnaval. Zijn vader heeft ook in de lijfwacht gezeten en drie jaar in de raad. Op sportief gebied is Gijs aardig actief; Hij voetbalt al jaren samen met vrienden in het 17e elftal van Sarto. Verder werkt hij al jaren achter de tap in het stadion van ons Rood-Wit-Blauwe leger en is ie ook een trouwe supporter. Gijs is afgelopen jaar afgestudeerd en is momenteel werkzaam in Waalwijk. Na het carnavalseizoen zal hij zijn koffer pakken om te gaan reizen door Zuid-Amerika! Verder is hij lid van dispuut Black and White en woont hij aan het mooie Wilhelminapark. Als fanatieke carnavaller heeft hij er onwijs veel zin in en kijkt er naar uit om er een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken met de rode jasjes, het gevolg en alle andere Kruiken en Kruikinnen!


Jan David de Brouwer
Jan David mag zichzelf vanaf dit jaar EIN-DE-LIJK Lijfwacht der Prins noemen! Helaas moest hij net als zijn mede lijfwachten vorig jaar carnaval aan zich voorbij laten schieten, maar hij zal er daarom komend jaar met 11x zoveel zin aan beginnen dan hij al deed.

Deze geboren en getogen kruik heeft al sinds kleins af aan een groen-oranje hart en dat is de afgelopen jaren alleen maar meer gaan bloeien. Hij is namelijk lid van dispuut Kongsi waarmee hij ieder jaar op de maandag van carnaval het grootste studenten-carnavalsfeest van Nederland organiseert. Bij dit feest, Kongsi Carnaval, waar maar liefst 1.600 man de biertjes achter in het keelgat zullen gooien, maken hij en zijn vrienden ook al jarenlang een carnavalskraker onder de naam “Jan Lauw en d’n draadlooze oplaoiers”.

Naast dit drukke carnavals leven studeert JD ook Technische Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool hier in Kruikenstad. Verder hockeyt hij in heren 8 van HC Tilburg en is hij op verschillende plekken in de stad achter de bar te vinden. Met zijn rode jasje aan en zijn kruik in de hand gaat ons Jantje komend carnavalsseizoen onvergetelijk maken met jullie als kruiken en kruikinnen.


Teun Specken
Teun zal dit jaar voor het eerst zijn oh-zo mooie rode jasje aantrekken. Na vorig jaar in het Corona jaar gevraagd te zijn voor de lijfwacht is het nu dan eindelijk zo ver!. Teun houdt ervan om de discussie aan te gaan met skiërs want argumenten voor carnaval in kruikenstad heeft hij in overvloed. Als geboren en getogen kruik zit het carnavalshart op de goede plek. Zijn opa was adjudant & raadslid en zijn oom is lid van de krentenbolio’s. Teun is zelf veel op het hockeyveld te vinden waar hij speelt in het tweede team van HC Tilburg, daarnaast is hij ook nog trainer coach. In zijn vrije tijd gaat hij naar de sportschool en studeert hij commerciële economie aan de Fontys te Tilburg. Teun heeft enorm veel zin om samen met 7 andere lijfwachten er een fantastisch carnaval van te maken en het afgenomen jaar, 2021, dubbel en dwars goed te maken in 2022.


Sam van den Broek
Sam is 20 lentes jong en geboren en getogen in het o-zo schôône Kruikenstad. Met een oud-raadslid als vader en een fanatieke carnavals moeder van clubke Veul Sjaans is carnaval bij Sam met de paplepel ingegoten. Na jaren de straten en pleinen van Kruikenstad onveilig te hebben gemaakt met zijn geliefde C.V. Wahed, zal deze jongeman dit jaar zijn C.V met veel trots inruilen voor de legendarische rode jasjes van de lijfwacht. Over het algemeen veel te vinden in de Tilburgse horeca, hobbelend op het terras van het mooie Bistro St. Sjaak en anders struinend van kroeg naar kroeg van het Piusplein tot de Korte Heuvel. Sinds kort is ook het verenigingsleven van Tilburg niet meer onbekend voor Sam, als kandidaat lid van Dispuut Pallieter heeft hij namelijk de feestjes voor het uitkiezen. Naast al dat gefeest zit hij in het tweede jaar van zijn studie Commerciële Economie in Breda en wanneer er tijd over is, vind je hem óf in de sportschool, óf op de fiets in de bossen van Tilburg en omstreken. Sam verheugt zich op een mooi eerste jaar met de lijfwacht en de rest van het gevolg, én natuurlijk niet te vergeten de prachtige kruiken en kruikinnen die de stad lief heeft. Op naar een schôône carnaval!


Koen Meuwese
Koen mag zich vanaf nu officieel Lijfwacht der prins noemen. Niet alleen is hij vanaf jongs af aan al in de mooiste carnavals outfits in de stad te vinden en is hij een fanatiek carnavaller, ook noemen ze hem een echte carnavalsbaby! Hij is geboren op de mooiste dag van het jaar.. de elfde van de elfde! Dit jaar zal hij 2×11 kaarsjes uitblazen. Hij mag dan misschien niet een echte kruik zijn, maar zijn hart voor carnaval klopt al zijn hele leven! Hij is geboren en getogen in Lampegat en is nu aan zijn derde jaar van zijn studie aan de universiteit van Tilburg begonnen. Na 2 jaar in deze fantastische stad te mogen hebben gewoond, is zijn hart al vol met groen/oranje bloed gepompt en dit zal de komende jaren nog volop gaan gebeuren. Verder is Koen lid bij Vriendenclub S.O.S. en daarom is hij regelmatig te vinden in de stad! Ook is Koen erg sportief en zal je hem vaak op de hockeyclub, tennisbaan of golfbaan zien. Hij heeft enorm veel zin om zich komende carnaval volledig in te zetten voor alle Kruiken en Kruikinnen en om er iets onvergetelijks van te maken met het Gevolg nu het eindelijk weer mag!


Hidde Swaak
Hidde is 20 jaar en een echte carnavalsjongen. Dit moet ook wel aangezien deze kerel uit een echte kruikenfamilie komt! Met een opa als oud-raadslid, vader als oud-lijfwacht, raadslid en adjudant, gaat deze jongen het rode jasje -die zijn oudste broer ook al eens aan had- overnemen. In het dagelijks leven is deze Kruik te vinden in Lampegat om daar te studeren aan de Fontys sporthogeschool. Hier zit hij in het 3e jaar van de ALO. Een echte sporter is hij dus zeker. Dit uit hij op het voetbalveld bij Sarto 12, tevens de mooiste (amateur)club van het land. Af en toe een balletje slaan op de tennisvelden van de uni en daarna de sportschool in is ook regelmatig de planning. Ook is Hidde vaak te vinden op de tribunes bij de schôônste club van t land waar hij na de overwinning van de rood-wit-blauwe vaak te vinden is in de stad. Regelmatig is hij er niet alleen om te stappen, want hij werkt namelijk in Café de Baret. Hier zorgt hij dan ook voor “n goed Fiske”! Als lid van de net nieuwe C.V. Manuela heeft Hidde  de smaak al lekker te pakken. Hij kijkt er ontzettend naar uit om de kruiken en kruikinnen van Kruikenstad na 2 jaar wachten een onvergetelijk Carnaval te brengen!


Wouter Wismans
Wouter, oftewel d’n Wutru, is een jongen van 21 jaar, geboren en getogen Tilburger, waarbij het groen-oranje bloed niet ontbreekt. De glimlach is niet meer van zijn gezicht af te krijgen, aangezien hij het legendarische rode jasje voor het eerst mag gaan dragen. Al jarenlang is Wouter een actieve carnavaller die wel van een borreltje houdt. Naast het oh zo mooie kroegleven, struint hij het hele land af, om zijn festivalleven te onderhouden. Deze jongen is dus altijd in voor gezelligheid met een drankje. Zijn bijbaan heeft een hechte relatie met onze mooie voetbalclub. Hij werkt namelijk al een paar jaar bij DESTIL, de hoofdsponsor van Willem II. Wouter is verder ook een student die graag sport. Na jaren lang intensief voetballen, is Wouter zich gaan focussen op de sportschool. Hier is hij meerdere malen per week te vinden. Daarnaast is hij ook bezig met het afronden van zijn studie ‘Digital Business Concepts’, op Fontys in onze schôône kruikenstad. Wouter kijkt er erg naar uit om met zijn mede lijfwachten, het gevolg en natuurlijk met de mede kruiken en kruikinnen, carnaval 2022 te gaan trotseren, voor een GIGA editie!