Raad van Elf

De Raad van Elf zijn onderdeel van het gevolg van de Prins. De Raad van Elf leden worden gekozen door de raad zelf. Na carnaval dragen zij namen voor aan het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg.

We stellen ze de Raad van Elf van carnaval 2023 graag aan je voor!

Ferry van den Dries

Deze geboren en getogen Kruik is 39 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Paulien en zoon Step. In het dagelijks leven werkt hij in de bouw als projectleider bij Firejob, een bedrijf dat gespecialiseerd is in passieve brandpreventie. In zijn vrije tijd gaat Ferry vaak naar de trainingen en wedstrijden van zijn zoon kijken bij RKSV Sarto, leeft hij zich met regelmaat uit in de sportschool en gaat hij graag met zijn vrienden naar de Goirleseweg om de Tricolores te zien spelen.

Als op en top Bourgondiër houdt hij natuurlijk ook van een hapje en een drankje en bestaan de weekenden vaak uit gezellig samen zijn. Zijn vrienden van CV de Ethanollekus moet hij ook deze carnaval gaan missen, want komend jaar maakt hij wederom onderdeel uit van de Raad van Elf. Voor het 2e jaar op rij is hij tevens voorzitter van deze prachtige club heren. Hij gaat er, na twee onvolledige carnavalsseizoenen, van uit een vol voorseizoen en een spetterend carnaval te vieren. Want als we iets hebben kunnen zien afgelopen jaar is dat Carnaval in Kruikenstad leeft als nooit tevoren.

Peter Vingerhoets

Carnaval is er bij deze geboren en getogen Kruik met de paplepel ingegoten. Als kind werd hij al door zijn ouders meegenomen naar carnavalsfiskes op den Haajkaant. Inmiddels is hij 42 jaar oud, getrouwd met Noortje en trotse vader van dochter Freeke en zoon Boris. Samen wonen ze in de Blaak in Kruikenstad.

Carnaval heeft zijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Zo speelt hij al zo lang hij zich kan heugen in een dweilorkest op zijn klarinet. Daarnaast is hij actief lid van een carnavalsvereniging met zijn broers en vrienden en was hij ELF jaar lid van de Carnavalsstichting Tilburg, waarvan de laatste vier jaar als veurzitter van de Commissie Educatie.

In het dagelijkse leven probeert hij zijn liefde voor de Duitse taal over te brengen aan de leerlingen van 2College Durendael in Oisterwijk. Aan anderen zijn passie overbrengen is wat Peter betreft het mooiste dat er is. In zijn geval hoort carnaval daar absoluut bij!

Hij gaat zijn vrienden van MCV Factor 11 en C.V. Kaaw Buffet komend seizoen wederom missen. Maar hij is ontzettend trots om voor het tweede jaar, en dit jaar als sikretaores, deel uit te mogen maken van de Raad van Elf van Kruikenstad. Hij hoopt zijn groen-oranje gevoel over te kunnen dragen aan alle dweilorkesten, verengingen en alle andere Kruikinnen en Kruiken tijdens Carnaval: Kwosse begosse!

Bas Bekker

Bas zijn eerste en beste herinneringen beginnen in Kruikenstad, waar hij als kleine jongen warmliep voor de Kaauw Errepels. Jarenlang beleefde Bas carnaval veelal aan de nuchtere kant van de bar: je vond hem bij verschillende horecazaken en evenementen in Kruikenstad, met een fust op zijn schouders of een blad (of twee) in zijn handen.

In de horeca liep hij dan ook zijn vrouw Sanne tegen het lijf, met wie hij twee kleine Kruikjes op de wereld zette (zoon Mex en dochter Bo). Hond Whisky maakt het plaatje compleet. Na al die tijd achter de bar, geniet Bas nu ook zelf van het feestgedruis: als partymanager bij Klasse Theater werkt hij minder vaak tot in de kleine uurtjes. Voor het tweede jaar op rij moeten CV’s ‘D’Ouwe Mannen’ en ‘D’n Opper van d’n Dinsdag’ de Kruikenstadse straten zonder hem afstruinen.

In zijn vrije tijd juicht en wanhoopt Bas bij Willem II of klust hij mee bij Stadsbrouwerij Tilburg, gewoon in zijn achtertuin. Dit jaar zal hij voor het eerst de kas bewaken voor Prins en gevolg als Sèntebaos en zal zijn groen-oranje hart alweer sneller kloppen; van de warmte van het feestgedruis, de handen op de schouders, de vriendschappen voor het leven en de zoete smaak van Schrobbelèr!

Dave van Reusel

Geboren en nog steeds woonachtig in Kruikenstad, is Dave voor het 4e jaar onderdeel van de Raad van Elf en het gevolg van de Prins. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij een Farmaceutisch bedrijf in Raamsdonksveer als professioneel “Bacterie-temmer”. Maar eenmaal weer binnen de grenzen van zijn geliefde stad geniet hij samen met zijn Sophie van het leven in het centrum op een steenworp afstand van dé Kruikenzeiker.

In zijn vrije tijd doet hij hier dan ook regelmatig gedegen onderzoek naar de gezelligheid in de lokale horeca en het enthousiasme van de Kruiken en Kruikinnen… het liefst tijdens borreltijd. Na een zomer vol ongeduld is hij er nu dan ook helemaal klaar voor om het groen-oranje gevoel weer volop te ervaren én uit te dragen en samen met jullie een fantastisch en groots carnaval te gaan beleven.

Giel Wagemakers

Deze onvervalste Kruik heeft het groen-oranje gevoel met de paplepel ingegoten gekregen en had vanuit de kinderwagen zijn eerste kennismaking met carnaval in Kruikenstad. Van die kinderwagen ging het jaren later naar een touringcar, om met zijn vrienden van C.V. Veul Gère het achterland van Kruikenstad op stelten te zetten. Ook dit jaar zal hij zijn maotjes weer moeten missen. Net als zijn Festivivriendjes met wie hij sinds 2013 tal van Festiviteiten georganiseerd heeft. Zo ook Kruikenstad in Koor, waar hij zijn Floor ontmoet heeft. Ook zij heeft haar hart verpáánd aan onze mooie stad. Deze import Kruikin gaat hier nooit meer weg want deze zomer heeft ze haar ja-woord gegeven. Samen met hun zoon Loek van twee jaar, gaan ze verhuizen naar het mooie Zorgvlied.

Met Carnaval neemt Giel zijn vrije dagen op in het ETZ en zijn de collega’s het wel gewend dat hij in de polonaise loopt. Hij gaat voor zijn vierde jaar mee op pad in de énige èchte bus van Kruikenstad. Hij staat te popelen om te beginnen aan het nieuwe feestseizoen en er met alle Kruiken en Kruikinnen een ontzettend schôon jaor van te gaan maken.

Julien Huntjens

Voor het derde jaar op rij zal Julien, 30 jaar, aankomend carnavalsjaar plaatsnemen in de Raad van Elf. Na een aparte, korte, maar enorm gezellig carnaval vorig jaar, heeft hij onwijs veel zin om zijn raadstermijn te verlengen. Hij is opgegroeid in het Zuid-Limburgse Valkenburg, waar hij sinds jaar en dag ‘de Vastelaovend’ heeft gevierd met familie en vrienden bij ‘Zaate Hermenieke Tuutendöl’. Carnaval zit in zijn bloed, van kinds af aan liep hij in d’n Opstoet en hij is de zoon van een oud-Jubileum-prins.

Sinds 2010 bezit Julien een Tilburgs paspoort, voor zijn studie trok hij richting de schôonste stad van’t láánd. Inmiddels is hij samen met zijn vriendin Kim woonachtig in hartje Kruikenstad en werkt hij in Kuussegat als Key Accountmanager bij Jumbo. Het verenigings- en commissieleven is er al vanaf zijn prilste jeugd ingeprent. Waar hij op een rood-geel-groene zaterdag lid is geworden van CV de Pallieterkes, heeft hij het daaropvolgende jaar in 2014 zijn intrede gedaan bij de rode-jaskes: de Lijfwacht der Prins. Na drie jaar in het Gevolg te hebben gezeten, is hij lid geworden bij CV de Matraskes en is hij daaropvolgend drie jaar lid geweest van de CST commissie Festiviteiten.

Julien vindt het een enorme eer en heel bijzonder om wederom deel te mogen uitmaken van het ’t Gevolg van de Prins van Kruikenstad. Hij kijkt er dit jaar weer naar uit om met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch feest te gaan maken!

Rick Bootsma

Rick is unne echte Kruik van pas 4 x 11 jaren oud. Hij woont alweer 4 jaar in d’n Haozenpot samen met zijn vriendin Sanne en mini-Kruik Sofie. In het dagelijks leven is Rick werkzaam bij een leasemaatschappij boven de grote rivieren. Het groen-oranje gevoel staat bij Rick hoog in het vaandel en daarom heeft hij samen met een aantal vrienden CV Kaaw Buffet opgericht. Een bijzonder actief en gezellig clubje Kruiken en Kruikinnen.

Dit jaar mag hij voor het derde jaar plaatsnemen in de fantastische Raad van Elf van Kruikenstad en samen met de Prins, Adjudant en het gehele Gevolg bij de carnavalsminnende Kruiken en Kruikinnen op bezoek gaan. Rick staat te popelen om weer te beginnen aan een fantastisch carnavalsseizoen: Kwosse begosse!

Rob Jansen

Rob Jansen is 38 jaar oud en een geboren en getogen Kruik. Hij woont met zijn vrouw Hester en zoon Thomas in het centrum van Kruikenstad en geniet geregeld van alle ontspanning die de steeds veranderende binnenstad te bieden heeft. Als lid van zowel CV Ginne Graot als CV De Oktoberfusten viert hij carnaval het liefst met de prachtige verenigingen die Kruikenstad rijk is en bij voorkeur buiten op straat of in een bustour. Binnen de Carnavalsstichting Tilburg is hij een bekend gezicht, eerst als enthousiast lid van de commissie Spulleke en vervolgens vier jaar als voorzitter van de Feestcommissie.

In het dagelijkse leven is Rob senior manager bij Achmea en werkt daardoor zowel dicht bij huis (Interpolis-gebouw), als in Apeldoorn en Leeuwarden voor de afdeling Schade Particulieren. Als derdejaars lid van de Raad van Elf kijkt hij uit naar een carnavalsseizoen dat weer vertrouwd bol staat van zowel CST-evenementen als bezoeken aan verenigingen. Zodat hij met alle Kruiken en Kruikinnen de heerlijke verbroedering van openbaar Carnaval in Kruikenstad maximaal kan opzoeken.

Paul Sparidans

In 1985 zag een kersvers kruikje het levenslicht. In de wijk ’t Zand werd toen een kleine Paul op Tilburgse grond gezet en met de kruik grootgebracht. Zijn ouders vonden het nodig om na enkele jaren te verkassen naar het pittoreske Goirle. Na een korte, succesvolle, carrière als plaatselijke zanger-entertainer koos hij zonder twijfel toch voor Kruikenstad als thuisbasis. Na een goede 3 maanden studeren op de universiteit, riep het nachtleven hem. In de stadhuisstraat heeft hij heel wat meters gemaakt. Met name bij zijn stamkroeg de Boekanier, waar hij later, na toch een goed afgesloten studie aan de hotelschool, bedrijfsleider werd. De liefde voor het bekende Tilburgse kruikennat is waarschijnlijk daar onstaan, want na enkele omzwervingen is hij inmiddels al enkele jaren werkzaam als salesmanager voor het gezelligste bedrijf van Brabant. Het alom geliefde kruikenat Schrobbelèr!

Dolgelukkig met zijn fantastische vrouw Madeleine en beretrots als papa van zijn kleine grote vriend Ted, wonen ze al een aantal jaren in een boerderijtje binnen de ringbanen, waar de achterdeur altijd openstaat voor gezelligheid. Paul heeft niet stilgezeten binnen de carnavalsstichting, want als lijfwacht heeft hij het prachtige circus al eens mogen meemaken en als voorzitter van zijn enthousiaste commissie Festiviteiten bestierde hij volle pleinen en kerken met evenementen.

Zijn vrienden van CV Ketel zullen hem ook dit jaar moeten missen. Trots en met een enorme zin en energie om dit prachtige groen-oranje feest samen met alle kruiken en kruikinnen nóg mooier, groter, beter en leuker te maken is het hem een genoegen om, met zijn vrienden van de Raad van Elf, Kruikenstad voor het tweede jaar voor te gaan!

Cas van Iersel

38 jaar geleden zag deze 100% Kruik het levenslicht en tot op vandaag de dag woont hij nog steeds in Kruikenstad in het mooie Hoogvenne vlak bij de Piushaven samen met vriendin Debby en dochter Mees.

Hij is werkzaam in de IT als consultant en in zijn vrije tijd ook nog werkzaam in het kringbestuur van Jong Management. Daarnaast is hij al ruim 4 jaar actief binnen de CST om daar het IT en administratiebeleid vorm te geven.

Carnaval werd hem al zeer vroeg bijgebracht op school en door zijn ouders die hem overal mee naartoe namen om te carnavallen. Sinds hij 11 jaar geleden samen met zijn vrienden CV d‘n Slectie oprichtte, is het groen oranje gevoel het hele jaar door aanwezig. Hij gaat ze heel erg missen, maar is onwijs trots dit jaar als Versch lid te deel uit te mogen maken van de Raad van Elf van Kruikenstad.

Thijs Remmers

Deze geboren en getogen Kruik is 31 lentes jong en woont samen met zijn vriendin Yvette in de schôonste stad van ’t laand. In het dagelijks leven is hij werkzaam als districtsmanager voor een bekende grote supermarktketen. Ook houdt hij er van om lekker de Bourgondiër uit te hangen, uitgebreid te koken en draait hij heel af en toe nog een plaatje als DJ. Thijs heeft het openbare carnaval in Kruikenstad met de paplepel ingegoten gekregen en is binnen de CST geen onbekende. Van 2013 t/m 2015 heeft hij al in het Gevolg mogen zitten als Lijfwacht, waarna hij 5 jaar deel heeft uitgemaakt van commissie Spulleke. Inmiddels zit hij al weer enkele jaren in de commissie Vergunningen & Productie.

Carnaval viert hij steevast met zijn vrienden van CV De Matraskes en samen trekken ze dan ook lekker kriskras door Kruikenstad. Voorlopig zullen zij het echter zonder hun Opper moeten doen, want ook dit jaar zal Thijs door heel de stad te vinden zijn, maar nu als lid van de Raad van Elf. Hij kan niet wachten om weer in de bus te stappen en heeft ontzettend veel zin om er met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastische carnaval van te maken!