Raad van Elf

Elf mannen met de felbegeerde steek op vormen ook dit jaar weer de Raad van Elf. Zij ondersteunen de Prins en Adjudant en vertegenwoordigen de stad tijdens het carnavalsseizoen.

René Bink


René is pas 39 jaren jong en woont in Wijk 9 van Tilburg; Udenhout. Hij is getrouwd met Tamar en de trotse vader van zoons Jasper en Romijn. Dagelijks is hij nog in de stad waar hij zijn hart aan heeft verpand, vanwege zijn werk bij de Gemeente Tilburg. Het groen oranje gevoel zit bij René hoog en daarom heeft hij samen met een aantal vrienden CV Kaaw Buffet opgericht. Een bijzonder actief en gezellig clubje Kruiken en Kruikinnen. Deze vereniging organiseert jaarlijks toffe evenementen zoals; Kaaw d’r in meej Kaaw Buffet en De Kroegtoer en heeft in het verleden het Kruikenpaar geleverd en het Blèrconcours gewonnen. Naast Carnaval houdt René zich bezig met de organisatie van Udenhout aan de Kook en het spelen in een Rockband. Daarnaast kookt hij zelf ook graag een potje. Dit jaar mag hij wederom plaatsnemen in de fantastische Raad van Elf van Kruikenstad en samen met de Prins, Adjudant en het gehele gevolg bij de Carnavalsminnende Kruiken en Kruikinnen op bezoek gaan. Dit jaar is dat natuurlijk extra bijzonder; Ongelooge Waor!?

Bram van Dun


Bram van Dun is unne echte Kruik die er weer erg naar uitkijkt om voor het tweede jaar als lid van de Raad van Elf carnaval te gaan vieren. Dit jaar mag hij dat doen als secretaris van de Raad van Elf. Bram is getrouwd met Franca en zeer trotse vader van kleine Kruikjes Hidde, Wieke en Tiebe. In het dagelijks leven is Bram advocaat bij MannaertsAppels Advocaten, in de sectie Vastgoed. Bram is natuurlijk een fervent carnavalsvierder en lid van CV Ginne Graot en CV De Oktoberfusten. Vanaf 2006 is hij actief binnen de Carnavalsstichting Tilburg, onder andere als lid van het bestuur en als voorzitter van de commissies Communicatie en Spulleke. Bram vindt het heel bijzonder om in dit jubileumjaar deel uit te mogen maken van het Gevolg en wil er met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch feest van gaan maken!

Martijn Lavoir


Deze geboren Kruik is geen onbekende in de Tilburgse binnenstad en al zeker niet tijdens carnaval. Dit jaar maakt Martijn voor een tweede maal deel uit van de RVXI en zal hij o.a. de centen bewaren van de raad. In het dagelijks leven is Martijn het baasje van Dorus en de vriend van zijn Janneke. Martijn verdient zijn centen in de marketing en is betrokken bij restaurant EVE in de Spoorzone. Buiten het carnavalsseizoen kun je Martijn nog wel eens terugvinden op de piste op zijn snowboard of een hockeyveld van de vereniging met de juiste carnavalskleuren.

Remi Leunissen


Geboren in het Zuid-Limburgse Schimmert, alwaar het verenigingsleven hem met de paplepel is ingegoten! Met 6 jaar werd hij lid van de plaatselijke Fanfare Sint Caecilia, en een jaar later blies hij vol overtuiging op zijn bugel in één van de ‘Zaate Hermeniekes’ van de Carnavalsvereniging “De Taarbreuk” (De Teerbroeken). Sinds 1991 heeft zijn hart verpand aan Kruikenstad, de laatste 11 jaren in het bijzonder aan zijn lieve Véronique, bekend als een rasechte Fènpruuver.
Remi is vader van Jolien, Meike en de kleine kruik Willem. In het dagelijks leven werkt hij als projectmanager vastgoed bij Tilburg University. Muziek maken is, naast koken zijn passie: als muzikant én voorzitter van de Koninklijke Harmonie Orpheus en als trompettist van Carnavalsfanfare De Elstars.
Ook binnen de CST is hij geen onbekende. Als lid van de Commissie Festiviteiten heeft hij aan de wieg gestaan van het huidige Kruikenstad in Koor, daarop volgend was hij voorzitter van de Muziekcommissie en secretaris van de Raad van Elf. Dit Raadslid heeft samen met de Kruikinnen en Kruiken ongelofelijk veel zin in zijn vijfde jaar, en dat is beslist “ongelooge waor”!

Willem-Jan Goosen


Het Carnavaleske van het Dommelbaorzedurp is er nu toch wel echt uit. Ook de jaren dat Sjakermans aan het Puberen was in het Oeteldonkse achter de bar bij café Gompie heeft deze man er vakkundig uitgestudeerd hier in Kruikenstad. Lag daar wellicht al de passie voor de Horeca? Wie zal het zeggen. Wat we wel weten is reeds geschiedenis. De helft van zijn leven is den beste mensch woonachtig in Kruikenstad. Toen hij net een blauwe maandag lid was van cv den Pallieterkes leerde hij zijn Janneke kennen. Ongekende liefde tussen WJ en Janneke bracht hen twee prachtige kruikinnen, Pippa en Teddy. Samen met hond Robot is het echt een heerlijk gezin. Al weer ruim een jaar woonachtig in het pittoreske Knollevretersgat. Maar als ze het hem vragen dan blijft het toch gemeente Kruikenstad. Hoe hard er ook op het schoolplein gelobbyd wordt, Sjaak laat zich niet verleiden door de Knollevreters. Dit prachtige lustrum jaar, voor de vierde maal, staan ons Teddy, Pippa, Janneke en hond Robot langs den opstoet om papa te bewonderen op de, wederom, een na hoogste trede van de Prinsewagen. “Willem kijkt in zijn glazen bol en ziet dat het helemaal goed gaat komen dit jaor. Ongelooge w..…  “

Izaak Kluit


4 keer 11 jaar geleden geboren in Nijmegen, Knotsenburg, maar al meer dan helft van zijn leven woonachtig in Kruikenstad. Na enkele omzwervingen van Vogeltjesbuurt tot de Heuvel uiteindelijk samenwonend met Eva in de mooiste straat van het dwaalgebied; De Poststraat! Al meer dan 7 jaar trots lid van de stilste club van Tilburg: CV Nie Lulle Mar Vulle, residentie Café De Paris. Hier zijn op carnavalsmaandag meer mensen binnen dan ons Roger kan zien! Sinds 2004 verbonden aan Q-Promotions en sinds 2015 aan Q-Signing. Het goede werk eist tijdig rusten! Dus naast hardlopen mag ook een balletje geslagen worden, denkend aan de inwendige mens is daarbij een must. Het zorgt immers voor hernieuwde frisheid van de geest. Dit jaar voor het derde jaar in de Raad van XI, deelnemen aan 5 keer 11 is dan ook een enorme eer. Gelukkig staat daarbij traditie en fist hoog in het vaandel. Dus laat het broederlijk en vrolijk feest maar weer beginnen…

Didier Pijnenburg


Al weer voor het derde jaar mag deze in Zevenaar geboren Kruik zich “Eén van de Elf” noemen. Als zoon van twee echte Snemmelèrs kon het haast niet anders dat ook hij besmet zou raken met het carnavalsvirus in Kruikenstad. Didier is 36 jaar oud, getrouwd met Marloes, hele trotse vader van zoontjes Ties en Cas en in het dagelijkse leven projectmanager bij een groot bouwbedrijf. In de carnavalswereld heeft hij zijn ervaring opgedaan als trompettist bij een aantal bekende orkesten, waaronder Hofkapel De Sleutelsollers. Daarnaast heeft hij binnen de Carnavalsstichting Tilburg 9 jaar deel uitgemaakt van de Muziekcommissie. Carnaval zit bijna letterlijk in zijn bloed en hij heeft dan ook enorm veel zin om met het gehele Gevolg dit jubileumjaar in te mogen gaan, want het is Ongelooge Waor, Kruikenstad Bestaat 55 Jaor!

Jurgen Schepens


Jurgen Schepens is 32 jaar en geboren en getogen in Kruikenstad. Ruim 30 jaar lang heeft hij op verschilende plekken in Kruikenstad gewoond; Reeshof, Oud-Noord en in het centrum. Sinds 2017 heeft hij echter zijn geliefde Kruikenstad samen met Manon verruild voor Ballenfruttersgat. In het dagelijks leven is Jurgen werkzaam als operationeel manager bij Young Perfect. In zijn vrije tijd gaat Jurgen graag de natuur in met de hond, of op pad met zijn oldtimer. Daarnaast is Jurgen standaard aanwezig bij de thuiswedstrijden van Willem II. Het carnavallen is Jurgen niet met de paplepel ingegoten, maar inmiddels is hij al heel wat jaren lid van KV de Görkese Turken. Hier heeft hij deel uit gemaakt van de Raad van XI, onder andere twee jaar als adjudant. Nadat hij deze rol had neergelegd heeft hij genoten van het openbare groen-oranje carnaval. Vorig jaar toegetreden, en dus dit jaar voor de tweede maal lid van de Raad van XI van Kruikenstad!

Emiel Brouwers


Een import Kruik die zijn hart verloren heeft aan Kruikenstad. Na 11 jaar Wallepoeper en 11 jaar Ballefrutter gaat hij in zijn 33e levensjaar de Raad van Elf in. Geboren tijdens Carnaval in de strenge winter van 1986, met de paplepel erin gegoten, Emiel had eerder een kiel aan dan een rompertje. Sinds november 2012 actief in de Commissie Spulleke(s) waar hij mede het Groen-Oranje gevoel in de stad heeft doen laten groeien. Als fervent carnavalsvierder is hij lid van c.v. D’n Slectie en in het dagelijks leven is eigenaar van IMAGEAU strategische creaties. Maar dit jaar hoopt hij met alle Kruiken en Kruikinnen het jubileumjaar groots te vieren!

Dave van Reusel


Geboren en nog steeds woonachtig in Kruikenstad, is Dave vereerd om in het Lustrumjaar te mogen debuteren in de Raad van Elf. In het dagelijks leven is hij werkzaam op het Microbiologisch laboratorium van een Farmaceutisch bedrijf buiten de stad. Tevens is hij sinds 3 jaar ook actief als secretaris van de landelijke Vereniging van Farmaceutische Microbiologie. Dave woont samen met zijn van oorsprong Bergse krab, Sophie. Als lid van CV de Vrijbuiters is hij wel bekend met de straten, kroegen en festiviteiten van Kruikenstad. Dave kijkt er met smart naar uit om het jubilerende groen-oranje feest te mogen vieren met onze Kruiken en Kruikinnen.

Giel Wagemakers


Deze onvervalste Kruik heeft het groen-oranje gevoel met de paplepel ingegeven gekregen en had vanuit de kinderwagen zijn eerste kennismaking met carnaval in Kruikenstad. Gaat met zijn leeftijd van 3×11 dan ook voor zijn vierde lustrum van de CST en is apetrots dat hij deel mag uitmaken van (de lustrumlichting binnen) de Raad van Elf. Uiteraard zal hij zijn maotjes van CV Veul Gère missen maar of zijn zangkunsten daar gemist worden, daar geeft hij geen duidelijkheid over. Naast feest vieren met Veul Gère, is Giel al sinds 2013 actief binnen de commissie Festiviteiten. Samen organiseren zij tal van festiviteiten, van de Groen-Oranje VrijMiBo tot en met et Sebiet en heeft hij met Kruikenstad in Koor zijn Floor leren kennen. Met carnaval neemt hij vakantiedagen op in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis op de afdeling Beheer Zorg Systemen waar hij applicatiedeskundige en trainer van OnsEPD is. Dat hij er dan niet is, is voor zijn collega’s geen verrassing en ze hadden niet anders verwacht dan dat Giel ergens vooraan in de polonaise loopt. Hij zal ze dan ook niet teleurstellen en hij ziet er Ongelooge waor naar uit om er dit jaar samen met alle Kruiken en Kruikinnen een mooi carnaval van te maken.