Raad van Elf


Ferry van den Dries (voorzitter)
Deze geboren en getogen kruik is 38 jaar oud en woont samen met zijn vriendin Paulien en zoon Step. In het dagelijks leven werkt hij in de bouw als projectleider bij Firejob. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in passieve brandpreventie. In zijn vrije tijd is hij coach van het team van zijn zoon bij RKSV Sarto, maakt hij graag een rondje op de mountainbike en gaat hij graag met zijn vrienden naar de Goirleseweg om de Tricolores te zien spelen. Als op en top Bourgondiër houdt hij natuurlijk van een hapje en een drankje en bestaan de weekenden vaak uit gezellig samen zijn. Zijn vrienden van CV de Ethanollekus moet hij ook dit jaar gaan missen tijdens carnaval, want hij maakt wederom onderdeel uit van de Raad van Elf. Dit jaar als voorzitter van deze prachtige club. Na een jaar in de pauzestand te hebben gestaan, kijkt hij er naar uit om samen met Prins, Adjudant & Gevolg eindelijk weer het feest der feesten te gaan beleven in Kruikenstad!


Julien Huntjens (Secretaris)
Voor het tweede jaar op rij zal Julien (29) plaatsnemen in de Raad van Elf. Na een jammerlijke tussenpauze door corona, heeft hij onwijs veel zin om als nieuwe Secretaris zijn raadstermijn te verlengen. Hij is opgegroeid in het Zuid-Limburgse Valkenburg, waar hij sinds jaar en dag ‘de Vastelaovend’ heeft gevierd met familie en vrienden bij ‘Zaate Hermenieke Tuutendöl’. Carnaval zit in zijn bloed, hij liep van kinds af aan in d’n Opstoet en hij is zoon van een oud-Jubileum-prins. Sinds 2010 bezit Julien een Tilburgs paspoort. Voor zijn studie verhuisde hij naar de schôônste stad van’t láánd. Inmiddels is hij samen met zijn vriendin Kim woonachtig in hartje Kruikenstad en werkt hij in Oeteldonk als productmanager bij BrandLoyalty. Het verenigings- en commissieleven is er van zijn prilste jeugd af al ingeprent. Waar hij op een rood-geel-groene zaterdag lid is geworden van CV de Pallieterkes, heeft hij het daaropvolgende jaar in 2014 zijn intrede gedaan bij de rode-jaskes: de Lijfwacht der Prins. Na drie jaar in het Gevolg te hebben gezeten, is hij lid geworden bij CV de Matraskes en drie jaar lid geweest van de commissie Festiviteiten. Julien vindt het heel bijzonder om wederom deel te mogen uitmaken van het Gevolg en wil er met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch feest van gaan maken!


Martijn Lavoir (Centenbaos)
Deze geboren en getogen Kruik is geen onbekende in de Tilburgse binnenstad en al zeker niet tijdens carnaval. Dit jaar zullen zijn vrienden van CV Hallééééé hem nog een jaartje moeten missen, want voor het vierde jaar zal Martijn deel uitmaken van de Raad van Elf.  Voor een derde jaar op een rij zal hij de kas van de Prins en zijn gevolg bewaken als Centenbaos.

In het dagelijks leven woont Martijn samen met zijn Janneke en hond Dorus. Zijn eigen centen verdient Martijn in de marketing communicatie en helpt hij bedrijven met duurzaamheidsvraagstukken. Ook buiten het carnavalsseizoen is Martijn te vinden in groen-oranje maar dan wel op een hockeyveld. Na een jaar stil te hebben gezeten kan Martijn niet wachten om dat het komende seizoen dubbel in te halen.


Jurgen Schepens
Als geboren en getogen Kruik heeft Jurgen gewoond in de Reeshof, Oud-Noord en in het centrum. Inmiddels is zijn geliefde Kruikenstad alweer 4 jaar ingeruild voor belastingparadijs Ballefruttersgat. Daar woont hij met liefde en plezier samen met verloofde Manon en zijn viervoetige huisgenoot Cooper. In het dagelijks leven is hij werkzaam als operationeel manager bij Young Perfect. In zijn vrije tijd gaat dit raadslid graag de natuur in met de hond of op pad met zijn oldtimer (als daar niet aan geklust hoeft te worden).

Daarnaast is hij standaard aanwezig bij de thuiswedstrijden van Willem II. Het carnavallen is Jurgen niet vreemd. Hij is namelijk al jaren lid van KV de Görkese Turken. Na een gedwongen corona sabbatical van een jaar, heeft hij er zin in om voor er voor de 4e keer een groot feest van te maken samen met alle Kruiken en Kruikinnen! Ik zie oe wir war?!


Dave van Reusel
Dave is geboren en nog steeds woonachtig in Kruikenstad. Voor het 3e jaar neemt hij plaats in de Raad van Elf. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij een Farmaceutisch bedrijf in Raamsdonksveer. Maar eenmaal binnen de grenzen van zijn geliefde stad, geniet hij samen met zijn Sophie van het leven in het centrum. Hij woont dan ook op steenworp afstand van dé Kruikenzeiker. In zijn vrije tijd doet hij regelmatig gedegen onderzoek naar de gezelligheid in de lokale horeca en het enthousiasme van de Kruiken en Kruikinnen. Het liefst tijdens borreltijd. Na een jaar van mentale voorbereiding is hij er helemaal klaar voor om het groen-oranje gevoel weer volop te ervaren én uit te dragen. Samen met jullie wil hij een fantastisch én groots Carnaval gaan beleven.


Giel Wagemakers
Deze onvervalste Kruik heeft het groen-oranje gevoel met de paplepel ingegoten gekregen en had vanuit de kinderwagen zijn eerste kennismaking met carnaval in Kruikenstad. Van die kinderwagen ging het, jaren later, naar een touringcar. Hierin ging hij met zijn vrienden van C.V. Veul Gère op pad om het achterland van Kruikenstad op stelten te zetten. Ook dit jaar zal hij zijn maotjes weer moeten missen, net als zijn Festivivriendjes met wie hij sinds 2013 tal van Festiviteiten georganiseerd heeft. Zoals Kruikenstad in Koor, waar hij zijn Floor ontmoet heeft en waardoor ook zij haar hart heeft verpáánd aan onze mooie stad. Ondertussen woonachtig in de wijk Sint Anna, waar afgelopen maart hun eigen kruikje Loek geboren werd.

Met carnaval neemt hij z’n vrije dagen op in het ETZ. Zijn collega’s zijn het inmiddels wel gewend dat hij dan in de polonaise loopt. Na een jaar stilzitten moet hij dit jaar weer even oefenen op de ‘stapjes’. Hij gaat voor zijn derde jaar mee op pad in de énige échte bus van Kruikenstad en hij gaat er met alle Kruiken en Kruikinnen een ontzettend schôôn jaor van maken.


Rick Bootsma
Rick is unne echte kruik, pas 43 jaren jong en woont in Wijk 9 van Tilburg: Udenhout. Hij woont samen met zijn vriendin Sanne en is de trotse vader van mini kruik Sofie. In het dagelijks leven is Rick werkzaam bij een leasemaatschappij boven de grote rivieren. Rick is  een fervent carnavalsvierder en lid van CV Kaaw Buffet.

Dit jaar mag hij voor het tweede jaar plaatsnemen in de Raad van Elf van Kruikenstad. Hij kijkt er naar uit om samen met de Prins, Adjudant en de rest van het gevolg bij de carnavals minnende Kruiken en Kruikinnen op bezoek gaan. Na een jaar stilzitten is dat natuurlijk extra bijzonder. Ik zie oe wir war?!


Rob Jansen
Rob Jansen is 37 jaar oud en een geboren en getogen Kruik. Hij woont met zijn vrouw Hester in het centrum van Kruikenstad en geniet geregeld van alle ontspanning die de binnenstad te bieden heeft. Als lid van zowel CV Ginne Graot als CV De Oktoberfusten viert hij carnaval het liefst met de prachtige verenigingen die Kruikenstad rijk is en bij voorkeur buiten op straat of in een bustour.

Binnen de Carnavalsstichting Tilburg is hij een bekend gezicht, eerst als enthousiast lid van de commissie Spulleke en vervolgens vier jaar als voorzitter van de Feestcommissie. Als oprichter van feesten als Zumme Zinge?! en het nieuwe Elf-elf, denkt hij graag mee over het organiseren van evenementen die aansluiten bij de wensen van openbaar carnaval anno 2022.

In het dagelijkse leven is Rob senior manager bij Achmea. Hij werkt daardoor zowel dicht bij huis in het Interpolisgebouw, maar ook in Apeldoorn voor de afdeling Schade Particulieren. Als tweedejaars lid van de Raad van Elf kijkt hij uit naar de openbare carnavalsevenementen, maar ook naar de bezoeken aan verenigingen. Rob zoekt dan ook graag de verbroedering met Kruiken en Kruikinnen maximaal op.


Paul Sparidans
In 1985 zag een kersverse kleine kruik het levenslicht. In de wijk ’t Zand werd de kleine Paul op Tilburgse grond gezet en met de kruik grootgebracht. Zijn ouders vonden het nodig om na enkele jaren te verkassen naar het pittoreske Goirle. Na een korte -maar succesvolle- carrière als plaatselijke zanger/entertainer, koos hij zonder twijfel toch voor Kruikenstad als thuisbasis. Na een goede 3 maanden studeren op de universiteit riep het nachtleven hem. In de Stadhuisstraat heeft hij heel wat meters gemaakt, met name bij zijn stamkroeg ‘de Boekanier’ waar hij later, na toch een goed afgesloten studie aan de hotelschool, bedrijfsleider werd. De liefde voor het bekende Tilburgse kruikennat is waarschijnlijk toen al begonnen, want inmiddels is hij al enkele jaren werkzaam als salesmanager voor het gezelligste bedrijf van Brabant, het heerlijke Schrobbelèr!

Dolgelukkig met zijn fantastische vrouw Madeleine en beretrots als papa van zijn kleine grote vriend Ted, wonen ze al een aantal jaren in een boerderijtje binnen de ringbanen, waar de achterdeur altijd openstaat voor gezelligheid.

Paul heeft niet stilgezeten binnen de carnavalsstichting. Als lijfwacht heeft hij het prachtige circus al eens mogen meemaken en als voorzitter van zijn enthousiaste commissie Festiviteiten bestierde hij volle pleinen en kerken met evenementen. Met pijn in zijn hart laat hij dan ook deze mooie en fijne groep mensen achter zich, evenals zijn allerbeste vrienden van CV Ketel.

Met trots en met enorme zin en energie wil hij dit prachtige groen-oranje feest samen met alle kruiken en kruikinnen nóg mooier, groter, beter en leuker te maken. Het is hem een genoegen om met zijn nieuwe vrienden van de Raad van Elf Kruikenstad voor te gaan! Ik zie oe wir war?!


Peter Vingerhoets
Bij deze geboren en getogen Kruik is carnaval er met de paplepel ingegoten. Als kind werd hij al door zijn ouders meegenomen naar carnavalsfiskes op den Haajkaant. Inmiddels in hij 41 jaren jong, getrouwd met Noortje en trotse vader van dochter Freeke en zoon Boris. Samen wonen ze in de Blaak.

Carnaval heeft in zijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Zo speelt hij al zo lang hij zich heugen kan in een dweilorkest op zijn klarinet. Daarnaast is hij, samen met zijn broers en vrienden, actief lid van C.V. Kaaw Buffet. Ook was hij ELF jaar lid van de Carnavalsstichting Tilburg, waarvan de laatste vier jaar als veurzitter van de Commissie Educatie.

In het dagelijkse leven probeert hij zijn liefde voor de Duitse taal over te brengen aan de leerlingen van 2College Durendael in Oisterwijk. Aan anderen je passie overbrengen is wat hem betreft het mooiste wat er is. In zijn geval hoort carnaval daar absoluut bij!

Hij gaat zijn vrienden van MCV Factor 11 en C.V. Kaaw Buffet komend seizoen enorm missen. Maar hij is ontzettend trots deel uit te mogen maken van de Raad van Elf van Kruikenstad. Hij hoopt zijn groen-oranje beleving over te kunnen dragen aan alle dweilorkesten, verengingen en alle andere Kruikinnen en Kruiken.


Bas Bekker
De eerste en beste herinneringen van Bas beginnen in Kruikenstad, waar hij als kleine jongen warm liep voor de Kaauw Errepels. De hoofdprijs van D’n Opstoet prijkt nog altijd trots in de zolderkast. Jarenlang beleefde Bas carnaval veelal aan de meer nuchtere kant van de bar. Je vond hem bij verschillende horecazaken en evenementen in Kruikenstad met een fust op zijn schouders of een blad (of twee) in zijn handen.

In de horeca liep hij ook zijn Sanne tegen het lijf , met wie hij twee kleine Kruikjes op de wereld zette: zoon Mex en dochter Bo. Hond Whisky maakt het plaatje helemaal compleet.

Na al die tijd achter de bar, geniet Bas nu ook zelf van het feestgedruis. Als partymanager bij Klasse Theater werkt hij minder vaak tot in de kleine uurtjes. Samen met de officieuze CV’s ‘D’Ouwe Mannen’ en ‘D’n Opper van d’n Dinsdag’ struint hij de Kruikenstadse straten af. In zijn vrije tijd juicht en wanhoopt Bas bij Willem II of klust hij mee bij Stadsbrouwerij Tilburg aan de Noordhoekring: tis wè, zo’n brouwerij in je achtertuin.

Bas kan niet wachten om wir te zien hoe iedereen er een prachtig groen-oranje feest van gaat maken dit jaar. Want wát hebben we de warmte van het feestgedruis, de handen op de schouders, de vriendschappen voor het leven en de zoete smaak van Schrobbelèr gemist!