Raad van Elf

De Raad van Elf zijn onderdeel van het gevolg van de Prins. De leden van de Raad van Elf dragen zelf de nieuwe leden voor, die moeten worden goedgekeurd door het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg. De leden worden steeds benoemd voor één carnavalsjaar, van Elf-elf tot de volgende Elf-elf. Zij moeten hun benoeming geheim houden tot de presentatie op Elf-elf.

Raad van Elf 2024

Paul Sparidans

Voorzitter

38 jaar geleden werd in wijk ’t Zand een kleine Paul op Tilburgse grond gezet en met de kruik grootgebracht. De echte liefde voor het bekende Tilburgse kruikenlikeurtje is waarschijnlijk begonnen bij zijn stamcafé De Boekanier in ’t Straotje, waar hij flink wat meters gemaakt heeft als bedrijfsleider. Na enkele omzwervingen is hij inmiddels al enkele jaren werkzaam als salesmanager voor het gezelligste bedrijf van Brabant: het alom geliefde kruikennat Schrobbelèr!

Dolgelukkig met zijn fantastische vrouw Madeleine en beretrots als vader van twee prachtige kruikjes Ted en Jules, wonen ze al een aantal jaren in een boerderijtje binnen de ringbanen, waar de achterdeur altijd openstaat voor een gezellige babbel, want maawe meude mèèrege.

Paul heeft niet stilgezeten binnen de carnavalsstichting, want als lijfwacht heeft hij het prachtige circus al eens mogen meemaken en als voorzitter van zijn enthousiaste commissie Festiviteiten bestierde hij volle pleinen en kerken met evenementen zoals Kruikenstad in Koor, de Kruikenviering en Et Sebiet.

Zijn vrienden van CV Ketel zijn enorm trots dat hij voor het 3e jaar met Prins en Gevolg mee mag. Met een enorme zin en energie om dit prachtige groen-oranje feest samen met alle kruiken en kruikinnen, verenigingen en orkesten nóg mooier, groter, beter en leuker te maken is het hem een genoegen om dit jaar de prachtige Raad van Elf te mogen voorgaan als voorzitter.

Peter Vingerhoets

Sikretaores

Bij deze geboren en getogen Kruik is carnaval met de paplepel ingegoten. Als kind werd hij al door zijn ouders meegenomen naar carnavalsfiskes op den Haajkaant. Inmiddels in hij 43 jaren oud, getrouwd met Noortje en trotse vader van dochter Freeke en zoon Boris. Samen wonen ze in de Blaak in Kruikenstad.

Carnaval heeft zijn hele leven een belangrijke rol gespeeld. Zo speelt hij al zo lang hij zich heugen kan in een dweilorkest op zijn klarinet. Daarnaast is hij actief lid van een carnavalsvereniging met zijn broers en vrienden en was hij ELF jaar lid van het college van de Carnavalsstichting Tilburg, waarvan de laatste vier jaar als veurzitter van de Commissie Educatie.

In het dagelijkse leven probeert hij zijn liefde voor de Duitse taal over te brengen aan de leerlingen van 2College Durendael in Oisterwijk. Aan anderen je passie overbrengen is wat hem betreft het mooiste wat er is. In zijn geval hoort carnaval daar absoluut bij!

Hij gaat zijn vrienden van MCV Factor 11 en C.V. Kaaw Buffet komend seizoen wederom missen. Maar hij is ontzettend trots om voor het derde jaar, wederom als sikretaores, deel uit te mogen maken van de Raad van Elf van Kruikenstad. Hij hoopt zijn groen oranje gevoel over te kunnen dragen aan alle dweilorkesten, verengingen en alle andere Kruikinnen en Kruiken tijdens Carnaval: Maawe meude mèèrege!

Bas Bekker

Centenbaos

Bas zijn eerste en beste herinneringen beginnen in Kruikenstad, waar hij als kleine jongen warmliep voor de Kaauw Errepels. Jarenlang beleefde Bas carnaval veelal aan de meer nuchtere-kant van de bar. Je vond hem bij verschillende horecazaken en evenementen in Kruikenstad, met een fust op zijn schouders of een blad (of twee) in zijn handen.

In de horeca is het dat hij zijn vrouw Sanne tegen het lijf liep, met wie hij twee kleine Kruikjes op de wereld zette (zoon Mex en dochter Bo). Hond Whisky maakt het plaatje compleet. Na de tijd achter de bar vervolgde hij zijn loopbaan als partymanager, maar nu zet hij zich in voor de Geminte van de Schoonste Stad van ’t Laand. Voor het derde jaar op rij moeten CV’s ‘D’Ouwe Mannen’ en ‘D’n Opper van d’n Dinsdag’ de Kruikenstadse straten zonder hem afstruinen.

In zijn vrije tijd juicht en wanhoopt Bas bij Willem II, of klust hij mee bij Stadsbrouwerij Tilburg; gewoon in zijn achtertuin aan de Noordhoekring. Ook in 2024 bewaakt hij als Centenba(o)s de kas voor Prins en gevolg. Het groen-oranje hart begint alweer sneller te kloppen; voor de warmte van het feestgedruis, de handen op de schouders, de vriendschappen voor het leven en de zoete smaak van Schrobbelèr!

Julien Huntjens

Voor het vierde jaar op rij zal Julien, 31 jaar, aankomend carnavalsjaar plaatsnemen in de Raad van Elf. Na een enorm gezellig Carnaval vorig jaar, heeft hij onwijs veel zin om zijn raadstermijn te verlengen. Hij is opgegroeid in het Zuid-Limburgse Valkenburg, waar hij sinds jaar en dag ‘de Vastelaovend’ heeft gevierd met familie en vrienden bij ‘Zaate Hermenieke Tuutendöl’. Carnaval zit in zijn bloed, sinds hij al van kinds af aan in d’n Opstoet liep en hij zoon is van een oud-Jubileum-prins. Sinds 2010 bezit Julien een Tilburgs paspoort toen hij voor zijn studie richting de schôonste stad van’t láánd trok. Inmiddels is hij samen met zijn vriendin Kim woonachtig in hartje Kruikenstad en werkt hij in Kuussegat als Key Accountmanager Zakelijk bij Jumbo.

Het verenigings- en commissieleven is hem al vanaf zijn prilste jeugd ingeprent. Waar hij op een rood-geel-groene zaterdag lid is geworden van CV de Pallieterkes, heeft hij het daaropvolgende jaar in 2014 zijn intrede gedaan bij de rode-jaskes: de Lijfwacht der Prins. Na drie jaar in het Gevolg te hebben gezeten, is hij lid geworden bij CV de Matraskes en is hij daaropvolgend drie jaar lid geweest van de commissie Festiviteiten van Carnavalsstichting Tilburg. Julien vindt het een enorme eer en heel bijzonder om wederom deel te mogen uitmaken van het ’t gevolg van de Prins van Kruikenstad. Hij kijkt er dit jaar weer naar uit om met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch feest te gaan maken!

Rick Bootsma

Deze onvervalste Kruik, van 45 jaren oud, heeft het groen-oranje gevoel met de paplepel ingegoten gekregen. Toch woont hij nu alweer 5 jaar in wijk 9 van Kruikenstad, d’n Haozenpot. Daar woont hij samen met zijn vriendin Sanne en dochter Sofie.

Op zijn werk, bij een leasemaatschappij boven de grote rivieren, zijn ze inmiddels gewend dat hij vanaf de elfde van de elfde in de polonaise loopt en met carnaval zeker niet gaat skiën.

Samen met een aantal vrienden heeft hij CV Kaaw Buffet opgericht. Een bijzonder actieve en gezellige club Kruiken en Kruikinnen.

Ook dit jaar zal hij deze vrienden moeten missen. Hij mag namelijk voor het vierde jaar plaatsnemen in de Raad van Elf van Kruikenstad.

Hij staat te popelen om te beginnen aan het nieuwe feestseizoen en er met alle Kruiken en Kruikinnen een ontzettend schôon jaor van te gaan maken: Maawe meude mèèrege!

Cas van Iersel

Deze 100% Kruik is geboren en getogen Tilburger. Inmiddels 39 jaar oud en tot op vandaag de dag woont hij nog steeds in Kruikenstad in het mooie Hoogvenne vlak bij de Piushaven samen met vriendin Debby en dochter Mees.

Na 4 jaar binnen de carnavalsstichting Tilburg actief te zijn geweest heeft hij vorig jaar zijn eerste raadsjaar mogen beleven en dat smaakte naar meer. Carnaval werd namelijk al zeer vroeg bijgebracht door zijn ouders die hem overal mee naartoe namen om te carnavallen. Met name in de Reeshof bij de voetbalvereniging, maar ook buiten Tilburg in omringende dorpen heeft hij menig carnavalsfeestje mogen vieren.

Door het oprichten van CV d‘n Slectie, zo’n 12 jaar geleden, is het groen oranje gevoel echt het hele jaar door aanwezig. Hij zal wederom zijn vrienden van d’n Slectie moeten gaan missen, want met gepaste trots neemt Cas voor het tweede jaar plaats in deze geweldige Raad van Elf!

Thijs Remmers

Deze geboren en getogen Kruik is 32 lentes jong en woont samen met zijn vriendin Yvette en hond Guus in de schòònste stad van ’t laand. In het dagelijks leven is hij werkzaam als districtsmanager in de supermarktbranche en houdt hij ervan om lekker de Bourgondiër uit te hangen door uitgebreid te koken en vrienden thuis uit te nodigen voor een borrel of etentje. Thijs heeft het openbare carnaval in Kruikenstad met de paplepel ingegoten gekregen en is binnen de CST geen onbekende. Precies 11 jaar geleden heeft hij al een keer eerder tot het Gevolg mogen toetreden als Lijfwacht, waarna hij na 3 jaar het rode jasje te hebben gedragen, aansluitend jarenlang deel heeft uitgemaakt van commissie Spulleke en vervolgens nog een tijdje in de commissie Vergunningen & Productie heeft gezeten.

Carnaval viert hij normaal gesproken met zijn vrienden van CV De Matraskes, maar sinds vorig jaar heeft Thijs met trots zitting genomen in de Raad van Elf en beleeft hij carnaval op weer een hele andere manier. Hij kan niet wachten om voor het tweede jaar opnieuw in de bus te stappen en heeft ontzettend veel zin om er met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastische carnaval van te maken!

Daan Reijnders

Geboren in Tilburg-Zuid (Ballefruttersgat) en op 11-jarige leeftijd verhuisd naar de juiste kant van de A58: het door hem geliefde Kruikenstad. Deze 35-jarige Kruik heeft gepuberd in De Blaak en is inmiddels alweer vele jaren woonachtig in het centrum van de stad, waar hij dan ook met grote regelmaat in een Kruikenkroeg of Kruikenzaok te vinden is.

Op jonge leeftijd werd hij al meegenomen door zijn opa naar o.a. het Haandeschudde en na een ferme handdruk van Prins Louis d’n Irste heeft het carnavalsvirus hem gegrepen en nooit meer losgelaten. Inmiddels is hij dan ook al ruim 5 jaar actief binnen Carnavalsstichting Tilburg als lid van de commissie Fondsenwering. Tijdens carnaval is hij echter op pad met zijn vrienden van CV de Vèèf bij Zeuvens, behalve op zondag tijdens D’n Opstoet, dan loopt hij namelijk door een microfoon te blêren voor zijn vrienden van commissie Spulleke (vraag hem eens naar de Brul, vindt hij leuk).

Dat stilzitten niet zijn ding is blijkt wel doordat hij naast zijn eigen autobedrijf en zijn inzet voor carnaval, zich ook graag inzet voor andere evenementen in de volgens hem Schônste stad van ’t land namelijk Swim to fight cancer en Tilburg Gourmand.

De komende maanden gaat hij Kruikenstad op een andere manier beleven. Hij is dan ook bijzonder trots dat hij voor dit jaar voor het eerst deel mag uitmaken van deze prachtige lichting van de Raad van Elf en kijkt er ontzettend naar uit om samen met alle Kruiken en Kruikinnen een groots feest te vieren!

Nick Lupker

Sedert 1984 stroomt het groen-oranje door zijn aderen. Je kan gerust zeggen dat het diep in zijn DNA zit. De liefde voor carnaval werd voornamelijk gevoed door zijn moeder. Van jongs af aan ging hij overal mee naar toe. Vooral de feesten in The Talk of the Town na d’n Opstoet zijn hem goed bijgebleven.

Nick is een trotse Kruik en draagt de kleuren groen-oranje dan ook met verve. De verbroedering en eensgezindheid zijn voor hem erg belangrijk. Hij draagt hier actief zijn steentje aan bij door zich te verbinden aan de Carnavalsstichting Tilburg. Eerst 5 jaar bij de commissie Spulleke en nu actief commissielid bij de commissie Dokmardeurs.

In het dagelijks leven is Nick verzekeringsadviseur voor de welgestelde particulier en is zijn specialisme bijzonder bezit. Hij woont samen met zijn vriendin Marijse in de Reeshof en is trotse vader van zoon Naud. Hij zal zijn vrienden van C.V. D’n Slectie ontzettend gaan missen. Maar met enorme blijdschap en trots maakt hij dit jaar voor het eerst deel uit van de Raad van Elf van Kruikenstad.

Petra Brouwer

Deze dame is geboren in Döllekesgat, maar op haar 17 de jaar heel snel verhuisd naar de schôônste stad van ’t laand. Met haar 44 lentes voelt ze zich inmiddels 111% Kruikin. Samen met Bob en haar 2 kleine kruikjes Duuk en Sammie woont ze aan de rand van het centrum en geniet van alles wat onze stad te bieden heeft, vooral op bourgondisch vlak. In het dagelijks leven ruilt ze haar kiel en groen-oranje sjaal in voor een mantelpakje en hostess-sjaaltje en runt ze een hospitalitybureau.

Carnaval viert deze vrolijke Brabantse al heel haar leven, maar de liefde voor carnaval in Kruikenstad is ontstaan bij café de Boekanier. Na een flink aantal jaren achter de tap, nu vooral aan de bar ergens in de Stadhuisstraat samen met haar vrienden van CV de Vrijbuiters.

Van 2016 tot en met 2019 was Petra actief in commissie Feest! Met deze mooie club mensen organiseerde ze onder andere een aantal jaren Elf-elf, Prinsebal-Louwdiner en Zumme Zinge?! Daarom kan ze niet wachten om deze en vele andere evenementen nu ook van een andere kant te beleven.

Petra kijkt ontzettend uit naar komend carnavalsseizoen en heeft zin om als één van de elf op pad te gaan en er samen met alle kruiken en kruikinnen een heerlijke carnaval van te maken.