De Prins en Adjudant

De Prins van Kruikenstad zwaait gedurende het carnavalsseizoen de scepter over de stad. Hij of zij wordt bijgestaan door zijn of haar steun en toeverlaat: de Adjudant. Deze staat de Prins met raad en daad bij in het vele werk. Samen met het gevolg bezoeken zij de vele carnavalsevenementen van Kruikenstad. Zo bezoeken zij o.a. traditionele verenigingen, nieuwe verenigingen, verzorgingshuizen, scholen en natuurlijk de officiële evenementen van Carnavalsstichting Tilburg.

Prins Jan d’n Derde

Jan Eijsermans (38) hoefde niet lang na te denken toen hij gevraagd werd als Prins van Kruikenstad: “Ik was oprecht verrast, in positieve zin natuurlijk! Maar mijn gevoel was onmiddellijk goed, het is een enorme eer om deze rol te mogen vervullen! Nadat ook mijn vrouw enthousiast reageerde heb ik volmondig ja gezegd.” Jan is 8 jaar getrouwd met Danique en heeft vier kinderen: Vief en Lotje (7), Floor (4) en Jaap (2). Dat Jan de derde Jan is die Prins van Kruikenstad wordt, vindt hij wel grappig. “Mijn officiële titel is nu Prins Jan d’n Derde, maar ik ben in mijn familie ook nog eens de derde Jan. Ik ben namelijk vernoemd naar mijn twee opa’s.”

Prins Jan d’n Derde is geen onbekende in Kruikenstad. Naast zijn functie als commercieel directeur van Schrobbelèr, is hij actief lid van CV Veul Gère. Samen met zijn vrienden van Veul Gère heeft hij al vele carnavalskrakers uitgebracht en treedt hij regelmatig op. Op 12 en 13 januari 2024 staat er zelfs voor het tweede jaar op rij een concert in Poppodium 013 gepland. “Dat schoot ook gelijk door mijn hoofd natuurlijk. Ik heb toen ik gevraagd werd als prins wel aangegeven dat er één weekend is dat ik vrij wil houden en dat is het weekend van het concert. Daar ben ik sowieso bij!”

Rob Jansen

Adjudant

Rob Jansen

Rob Jansen is 39 jaar oud en een geboren en getogen Kruik. Hij woont met zijn vrouw Hester en zoon Thomas in het centrum van Kruikenstad en geniet geregeld van alle ontspanning die de steeds veranderende binnenstad te bieden heeft. Als lid van zowel CV Ginne Graot als CV De Oktoberfusten viert hij carnaval het liefst met de prachtige verenigingen die Kruikenstad rijk is en bij voorkeur buiten op straat of in een bustour. Binnen de Carnavalsstichting Tilburg is hij een bekend gezicht, eerst als enthousiast lid van de commissie Spulleke en vervolgens vier jaar als voorzitter van de Feestcommissie.

In het dagelijkse leven is Rob senior manager bij Achmea en werkt daardoor zowel dicht bij huis (Interpolis), als in Apeldoorn en Leeuwarden voor de afdeling Schade Particulieren. Als Adjudant kijkt hij uit naar een carnavalsseizoen dat weer helemaal bol staat van zowel CST evenementen als bezoeken aan verenigingen, zodat hij met alle Kruiken en Kruikinnen de heerlijke verbroedering van openbaar Carnaval in Kruikenstad maximaal kan opzoeken.