Marcel van den Hoven

Bestuurslid

In 1971 als een echte kruik geboren in de Kruidenlaan en als klein kruikskse verhuisd naar het Groenewoud, waar hij tot november 2019 heeft gewoond. Een geboren en getogen kruik en daar is hij trots op. Inmiddels woont Marcel, samen met zijn vrouw Carla en hun dochters Lieke en Femke, onder de rook van het Willem II stadion in Willemsbuiten. In het dagelijks leven is hij bestuurder van stichting Tangent, een onderwijsstichting met 16 basisscholen op 17 locaties in Kruikenstad, d’n Haozenpot, Knollevretersgat, Ballenfruttersgat, Dringersgat en Wringersgat.

Marcel maakte zo’n 10 jaar geleden zijn rentree in het vieren van Carnaval in Kruikenstad. In de loop van de jaren groeide de intensiteit waarmee hij dat deed en is hij inmiddels alweer jaren aanwezig bij de grote Kruikenstadse feesten voor en tijdens Carnaval. Samen met de officieuze vereniging ‘Efkus Weg’ trok hij tijdens carnaval steevast op zondagavond langs verenigingen en kruikenkroegen. Enkele jaren later herhaalde hij dat op de maandagavond met een ander officieus clubke ‘t witte buske’.

Samen met zijn vrienden van CV Confetti deed hij in 2019 en 2020, niet onverdienstelijk, mee aan Zumme Zinge. Hij pakte met “de boyband van Kruikenstad” in 2020 de winst en daarmee hadden zij de Kruikenkraker van 2020 te pakken.